Rolomotion urobí z iOS zariadenia a Apple TV herné zariadenie podobné Nintendu Wii

Rolomotion je názov nového projektu vývojárov z Rolocule. Vďaka chytrému využitiu dostupných technológií s iOS zariadeniach a Apple TV sa vývojárom podarilo vytvoriť spojením týchto zariadení alternatívu k hernej konzole Nintendo Wii. iPhone či iPod touch streamuje hru na Apple TV a zároveň slúži aj ako pohybový ovládač. Vďaka zabudovaným senzorom monitoruje všetky pohyby, ktoré s ním urobíte, a samozrejme sú rozoznané aj hrou.

Prvou hrou, na ktorej vývoji v súčasnosti pracujú, je Motion Tennis. iOS zariadenie nahradí tenisovú raketu a postava na obrazovke jednoducho napodobňuje vaše pohyby. V hre nebude chýbať ani multiplayer a postupom času môžeme očakávať použitie tejto technológie aj v iných hrách. Do úvahy prichádza aj zverejnenie SDK pre ostatných vývojárov, ktorí by tak technológiu mohli implementovať aj do svojich hier.

Rolomotion Nintendo Wii na Apple TV iPhone iPod touch

Na prvý pohľad je však viditeľný možný problém tohto riešenia – iPhony, ktoré sa hráčom vyšmyknú a skončia priamo v TV. Podobný problém postihol aj Nintendo Wii, avšak tam to bolo riešené pridaním gumového obalu a putka na ruku. Najnovšia generácia iPodu touch už má k dispozícii aj oficiálne farebné putká

Koncom apríla bude spustený uzatvorený betatest, na ktorý sa môžete prihlásiť prostredníctvom oficiálnych stránok.

komentár
  1. je to samozrejme zaujmave, rad si precitam viacero informacii. Mna len zaujma, ci tam nebude dost velky LAG pri prenose.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.