Pozrite si reportáž priamo z miesta, kde sa vyrábajú iPhony a iPady

Na YouTube sa objavila unikátna reportáž z fabriky Foxconnu v čínskom Shenzhen, kde sa vyrábajú iPhony a iPady. Zaujímavé je, že natáčanie bolo dohodnuté oficiálnou cestou, čo sa stáva málokedy. Do takýchto fabrík ťažko získa prístup človek, ktorý tam nie je zamestnaný a ešte ťažšie médiá. Tentokrát, zdá sa, urobilo vedenie výnimku a dovolilo natáčať.

Vo videu sa dozviete, že kým sa zmontuje iPhone, prejde 141 stanovišťami výrobnej linky. Priemerný robotník zarobí 2 USD za hodinu, čo vôbec nie je také zlé ako sa zdá. Za deň dokážu dve zmeny pripraviť 300 tisíc snímačových modulov. Za hodinu vyrobia 10 tisíc zadných krytov iPadu s vyrezaným logom Apple, z toho 3000 prejde rukami jednému pracovníkova za jednu zmenu. Video je v angličtine.

komentárov
  1. A teraz vážne. Tie samovraždy tam boli kvôli čomu? Vo väčšine automobiliek sa pracuje tak ako v tejto fabrike. Ak prepočítam tú mzdu tak mi mesačne vychádza niečo cez 300 pri 8 hodinových smenách, čo verím že pracujú dlhšie. To na slovensku veľa ľudí zarába podobne a nikto kvôli tomu neskáče pod vlak.

    Netvrdím že to je super, ale k samovražde ich muselo donútiť niečo viac.

    0
    0
  2. Přijměte prosím moji omluvu, máte pravdu a na link jsme neklikl, ještě jednou se omlouvám a ať se daří! Macblog.sk má nejlepší diskusní fórum o Apple v CZ/SK!

    0
    0
  3. Ked sa hovori o prijmoch, je treba hovorit aj o vydajoch. Cina je podstatne lacnejsia na zivotne naklady ako Europa, dokonca niekolkonasobne. :)

    P.S. Odkedy mozu dve zmeny pripravit 300tis. snimacovych modulov? Rekord by bol jeden. :)

    0
    0
  4. Sa neposerte s LSA… Preklady macrumors, 9to5mac, appleinsider a dalších serverov. Ťažko tomu hovoriť vlastná tvorba alebo ako v tomto prípade si niečo prisvojovať. Preferujem spomínané a ďalšie zahraničné weby. Si vychytal a podobne copy&paste rytmusove zvasty na fb LSA sa nedali už citat. Vysoko letis, nízko padas…

    0
    0
  5. Ono je to tak. V Cine je malo roboty. Ludia su ochotni za robotou cestovat kludne aj 2 dni vlakom, kde potom mukluju a svoju rodinu vidia 2x v roku. A netyka sa to len robotnikov za pasom, ale aj manazmentu. Vo Foxconne robia radi, lebo sa o nich nadstandartne stara (tyka sa to aj vyplaty). Mozno je za tym aj Apple s jeho politikou. Kazdopadne medzi Foxconnmi su rozdiely, ale tam kde sa robia Apple veci sa maju ti ludia najlepsie. No a kedze sa o nich dobre staraju, tak sa naslo par expertov, ktori chceli pomoct svojim rodinam tak, ze sa zabili, aby rodiny dostali prachy z poistky. Pri tom objeme ludi nie je problem najst tam par debilov. Ako vsade ….

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.