Plastový iPhone je už zrejme vo výrobe, kedy príde na trh je zatiaľ otázne

Podľa americkej neziskovky China Labor Watch má mať spoločnosť Pegatron problémy s dodržiavaním pracovných podmienok a práv zamestnancov. CLW našla až 36 právnických a 50 etických prehreškov v továrňach Pegatronu, kde montujú aj staršie iPhony 4 a 4S pre Apple.

CLW pripomína sľuby Applu ohľadom zlepšovania pracovných podmienok u dodávateľov, hlavne z Ázie. Celá správa od CLW s názvom „Apple’s unkept promises“ má 60 strán a okrem toho podstatného sa tam nachádza aj zopár zmienok o očakávanom lacnom plastovom iPhone. Jeden zo zamestnancov popisuje svoju prácu, počas ktorej lepí ochrannú fóliu na zadný kryt iPhonu, ktorý je vyrobený z plastu. V súčasnosti v ponuke Apple žiadny iPhone s plastovým krytom nie je. Ďalší spomína, že výroba zatiaľ prebieha vo voľnejšom tempe. Preto lacný iPhone nemusíme očakávať už na jeseň, ale skôr na konci roku 2013 alebo začiatku 2014.

Wall Street Journal a New York Times potvrdzujú presun časti výroby nových telefónov od Apple z Foxconnu do Pegatronu.

komentár
  1. Uz ma seru vsetky tieto hovadiny o tom, ako a kde sa vyrabaju produkty Apple. Nazval by som to iba velkou skorumpovanou anti-propagandou, pretoze v Cine a za tychto podmienok sa vyraba uplne vsetko. Samsung a ina elektronika, auta, oblecenie…, vsetko je z Ciny. Tak naozaj nechapem co tu riesia Apple. Ak preto ze je drahsi, tak to preto, ze ma naozaj neporovnatelne vysoku kvalitu a malo kedy sa stane, ze by sa to pokazilo, pokial sa k nemu nespravate nezodpovedne. Moj otec, ktory nikdy nechapal moju “lasku” k Applu, dostal v robote sluzobny Apple iPad s retina displejom a okamzite pochopil. Sam mi hovoril, ze uz rozumie. Povedal ze je to naozaj kvalitne a posoby to velmi luxusne, nie ako nejaka lacna plastova hracka. Naozaj neviem co riesia. Akurat kazia renomé Applu, ktore sa aj tak u rozumnych ludi nepokazi! :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.