Operačný systém iOS 7 má už nainštalovaných 74 % používateľov

Najnovšia generácia mobilného operačného systému iOS 7 je už nainštalovaná na 74 % zariadení. Apple o tom informoval prostredníctvom portálu pre vývojárov. iOS 7 vyšlo pre verejnosť 18. septembra, čiže sa mu za menej ako tri mesiace podarilo dostať až na trištvrte aktívnych iOS zariadení. iOS 6 má stále nainštalovaných 22 % používateľov a staršie verzie len 4 % používateľov. Podiel iOS 7 by mal výraznejšie narásť po Vianociach, kedy bude aktivované množstvo nových zariadení, ktoré už majú najnovší systém predinštalovaný. Ako každá veľká zmena, iOS 7 bolo prijaté s množstvom emócií, či už kladných alebo záporných. Zatiaľ čo jedna skupina uvítala prvé väčšie dizajnové zmeny od prvého iPhonu, druhá skupina sa rozhodla zostať pri iOS 6, keďže zmeny jej boli proti srsti. Zdá sa, že po opadnutí prvých dojmov sa iOS 7 dostáva ku stále väčšej časti majiteľov iOS zariadení.

Ako hodnotíte iOS 7 s odstupom troch mesiacov vy? Považujete nový systém za zmenu k lepšiemu?

komentárov
  1. Tak zaprve, ten podiel je taky vysoky len a len preto ze apple neumoznuje downgrade (jasne ak je clovek expert, a vedel o tomto zakaze skor a ulozil si blobs tak ano da sa to)

    A teraz k samotnemu systemu -> design sa mi paci aj nove featurky..ale nie za taku cenu ze moj ip4 sa spomalil minimalne o 1/2…aj ja som za progres…aj ja chcem aby sme si kupovali nove mobily pomaly kazdy rok…ale takisto chcem mat moznost rozhodnut sa a vratit sa o verziu spat…kludne aj bez podpory, bez niektorych aplikacii a pod…

    A na zaver -> ios7 nie je revolucia, len evolucia…nie je to ani z daleka take ako prechod z ios5 na 6 alebo zo 4 na 5…

    0
    0
  2. Pouzivam iPhone uz od vydania trojky. iOS 7 mam nainstalovany na iPhone 4 a mozem povedat, ze je to pre tento telefon zatial najhorsi iOS. Pomaly a pomaly a pomaly a este aj blbne. Nikdy som na telefon nenadaval viac, ako teraz. Nieco strasne. Posledna iOS 6 bola pre stvorku vyladena uplne idealne, nemal som ziadne problemy. Ano pre iPhone 5 a 5S je mozno iOS 7 ako stvoreny, ale nekupim si ju len preto, lebo spolocnost Apple si mysli, ze vacsina uzivatelov iPhonov si ihned kupia novinku a nakrmia ich nenazrane vacky. Preco? Ved stvorka mi stale funguje a som takmer spokojny. Takze iOS 7 mazem a prechadzam spat na iOS 6. Bol by som rad, ak by sa podelili o svoje skusenosti aj iní, hlavne tí, ktorí vlastnia 4 a 4S, tí co maju 5 a 5S su urcite spokojní :-)

    0
    0
  3. Me se za nekolik tydnu po prichodu iOS zacal libit a zpet uz bych nesel, starsi design me ted s odstupem prijde temny, smutny a svazujici. Mam iPhone 4S a zpomaleni jsem nezaznamenal. Par znamych kolem mne si to take pochvaluji.

    O nemoznosti jit zpet jsem nevedel. Kdybych vedel, asi bych pockal na prvni jeden, dva updaty pro sichr.

    Pavel

    0
    0
  4. nerozumiem ze sa niekto vobec cuduje ze ide tento system na 3, pomaly 4 roky starom telefone, pomaly . Dajte si do akehokolvek 3 rocneho telefonu najnovsi OS od akehokolvek vyrobcu, som zvedavy ako to pojde

    0
    0
  5. Vlastním iPhone 4S a prechod na iOS 7 som najprv predýchaval, no neskôr sa sekanie a laggovanie vyladilo (neviem ako a prečo) a teraz je všetko v poriadku. Sme spolu šťastní, aj keď poškuľujem po 5S, no určite nie z dôvodu oslabenia softu…

    0
    0
  6. Presne tak taki ako ja co nevedeli este ze downgrade nebude mozny uz ostali smutni ja osobne by som sa vratil v 6 vadia mi tie spomalenia a par detailov co nezachrani novy vzhlad.

    0
    0
  7. Mam iPhone 4 a iOS 7, donedavna som ani netusil co blobs je takze som to samozrejme nezalohoval. Tiez sa mi zda ze po par tyzdnoch resp. dnoch sa to sekanie trochu obmedzilo a hlavne 7.0.4 uz ide podstatne rychlejsie, tak ci onak by som nepovedal ze to je dobre, len sme si na tie lagy zvykli. Na uplne prvom 2Gcku ta 3kova veriza iOS slape podstatne rychlejsie a to mi vzdy pripomenie aky sunt som si do telefonu dal. Updatnut som ho vsak musel pretoze pri starom iOS6 mi zostavalo na 8 GB verzii 1.5 GB miesta pretoze iPhone si zmyslel ze je lepsie natiahnut cely iOS7 do mobilu, po update razom volnych 4.5 GB… Jedine co by som nemenil je ten control a notification center, dizajn ma nezaujima az tak velmi. Nemozem povedat ze by sekal telefon ako taky, lebo zatial vsetky aplikacie bezia ako maju bez problemov, sekaju len tie prechodove efekty a to lezie dost na nervy (ano daju sa vypnut ale potom je to cele este skaredsie nez v skutocnosti)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť