O iPhone 5s majú američania až trojnásobne väčší záujem ako o iPhone 5c

Zdá sa, že americkým zákazníkom je iPhone 5s výrazne sympatickejší ako iPhone 5c. Apple síce zverejnil tlačovú správu, v ktorej informuje o doposiaľ najúspešnejšom uvedení nových iPhonov, avšak špecifické čísla pre jednotlivé modely nezverejnil. Podľa neoficiálnych odhadov, ktoré sú zostavené na základe analýzy dát o používanosti, sa iPhonov 5s predalo až 3,5-násobne viac ako iPhonov 5c. Tieto výsledky sa dajú interpretovať rôzne. Jednou z príčin môže byť, že zákazníci, ktorí musia mať nový iPhone medzi prvými, sú nadšenci a preferujú high-end modely. Nižší záujem o iPhone 5c sa dá vysvetliť aj tým, že tento model je ušitý na mieru trhom, kde preferujú cenu pred funkciami navyše. Na dôslednejšiu analýzu si ešte budeme musieť počkať, kým sa nové iPhony dostanú do viacerých krajín a skladové zásoby sa vyrovnajú dopytu zákazníkov.

komentárov
  1. Ešte jedno vysvetlenie. Američania si iPhone kupujú k paušálu a teda rozhodujú sa medzi 100 USD a 200 USD. Keďže 100 USD tam veľa neznamená, rovno kupujú drahší.

    Na rovinu: keby som sa tu mal rozhodnúť medzi 100 EUR a 200 EUR, tak beriem určite ten drahší. Ale tu o takých cenách môžeme snívať. Napr. v Telekome sa k méte 200 EUR za iPhone blížia iba predražené programy Biznis Star ***** a Podnikateľ 600 a 1200.

    0
    0
  2. “Nižší záujem o iPhone 5c sa dá vysvetliť aj tým, že tento model je ušitý na mieru trhom, kde preferujú cenu pred funkciami navyše.”

    Kde preferuju cenu? Ved 5c je drahsi ako androidie high-endy. To uz si radsej priplatim tu stovku a kupim 5s

    0
    0
  3. Peter: lenze si pozri aky lpatia v U.S. pausal. Je pomerne dost drahy… Na druhej strane na Slovensku mame daleko drahsie telefony k pausalom ako co i len v susednom Rakusku, takze… :)

    0
    0
  4. „Nižší záujem o iPhone 5c sa dá vysvetliť aj tým, že tento model je ušitý na mieru trhom, kde preferujú cenu pred funkciami navyše.“

    Suhlasim s tommym – v podstate (mi) nie je jasne, pre koho je vlastne iPhone 5c urceny – cenovy rozdiel medzi 5s a 5c je prilis maly na to, aby niekto, kto si moze dovolit 5c nerozmyslal aj nad 5s a pre toho, kto si to nemoze dovolit, je zas cena za 5c prilis velka.

    0
    0
  5. V U.S. platia nielen vysoky pausal k Iphonu ale platia aj za prijimane hovory nielen za volanie. Cize ked tam maju prikl. 1000 min na mesiac tie sa im odratavaju aj za prijimane hovory. Treba zial aj pripomenut ze plat podpriemerneho americana je niekolkonasobne vyssi a nemusi tam riesit nieco take ako pausal k iphonu. Ked chce tak si ho kupi.

    0
    0
  6. “V U.S. platia nielen vysoky pausal k Iphonu” – nie je to tak celkom pravda.
    Spustite si kalkuláciu Verizon. 2r. kontrakt / paušál 30€ za mesiac (pre nového zákazníka “individual” Unlimited + 500MB $40.00/Month) – Apple iPhone 5S 4G LTE 16GB Silver $199.99 (150€), Apple iPhone 5S 4G LTE 32GB Silver $299.99 (230€).

    “Treba zial aj pripomenut ze plat podpriemerneho americana je niekolkonasobne vyssi a nemusi tam riesit nieco take ako pausal k iphonu. Ked chce tak si ho kupi.” – a presne o tom to je. Odbornejšia profesia (programátor, analytik, nižší manažment, teamleader atď.) znamená plat $2000 / mesiac a viac.

    0
    0
  7. Robo : viac ako 2000$ mesacne zarobim ako brigadnik bez akejkolvek kvalifikacie, ako casnik 3000-4000/mesacne, o poziciach o ktorych hovoris by som pod 4000 mesacne nesiel :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.