Microsoft obviňuje Google zo snahy sabotovať Windows Phone

O sporoch Apple vs. Google, Apple vs. Samsung a v podstate Apple vs. takmer všetci ostatní, toho už bolo napísaného mnoho. Tým však spory medzi gigantmi vôbec nekončia, ani keď berieme do úvahy len mobilný trh. Najnovšie sa vyostrujú vzťahy medzi Microsoftom a Googlom. Príčinou je opätovné zablokovanie YouTube aplikácie určenej pre Windows Phone. Za zablokovaním stojí Google. Zatiaľ čo Microsoft v tom vidí snahu sabotovať platformu Windows Phone a zážitok jej používateľov, Google má pocit, že prístup blokuje oprávnene. Microsoft totiž nesplnil podmienku, že pripraví YouTube aplikáciu postavenú na HTML5, čo považuje za technicky a časovo náročné. Paradoxom je, že ani Google nepoužíva HTML5 pre YouTube aplikácie, ktoré vydal pre iOS a Android. Prekážky vytvorené Googlom sú pre Microsoft neprekonateľné a podľa tvrdení Microsoftu o tom Google dobre vie. Microsoftu však v súčasnosti neostáva iná možnosť, ako snažiť sa nájsť s Googlom spoločnú reč, aby mohol používateľom Windows Phone poskytnúť štandardný prístup na YouTube podobne ako konkurencia.

komentárov
  1. neznašam google a keby som si mal vybrat tak si kupim radsej windows phone (kludne aj bez youtubu) ako android. ale zasa microsoft tiež nemam v laske

    0
    0
  2. Asi to, ze Steve Jobs nemal rad Google nebolo len o konkurencii Androidu (nie toho z Red Dwarf :D ) ale asi aj o niecom inom, co bezny clovek nevidi. :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.