Jony Ive opäť podporí charitu, tentokrát červeným Mac Pro

Apple je známy svojou podporou charity Product (RED) na boj proti AIDS predajom špeciálnych červených edícií vybraných produktov. V ostatnom čase však prispieva dizajnovými výstrelkami aj samotný Jony Ive. Spolu s dizajnérom Marcom Newsonom vytvorili unikátny červený Mac Pro, jediný svojho druhu. Výťažok z jeho predaja pôjde na spomínanú charitu, predávať sa bude prostredníctvom aukcie Sotheby’s 23. no­vembra. Cena sa odhaduje na 40 až 60 tisíc USD.

komentárov
  1. Zobrali jeden kus z vyrobnej linky, tesne medzi eloxaciou a farbenim a supli to do kybla s cervenym farbivom… No, na to ozaj uz treba mat filipa!
    Inak pekne manipulativne foto… Tie suciastky vo vnutri isto nebudu v odtienoch seder :D

    0
    0
  2. tak toto sa este ako-tak da, mozno by to niekomu aj lepsie zapasovalo na pracovny stol, ale ked Ive nedavno vytvoril svoj dizajn fotoaparatu Leica, tak to bolo nieco priserne, otrasne, hrozne, a nechcel by som to snad ani zadarmo (no, to mozno ano – fotak je to skvely, ale ten dizajn – cisty grc …)

    0
    0
  3. Ono je asi jedno jestli budou komponenty v odstinech sede nebo ne.
    Zaujalo me spise poslednich par sekund na tom videu jak laseruji popisek. Designed in California. Assembled in U.S.A. Opravdu na to maji linku v Americe? Cina uz ne? Myslim si, ze co do kvality by to byl velky krok kupredu….

    0
    0
  4. Pavel: Z hlediska kvality je to krok do nikam. Cina je dnes totiz schopna dodat takovou kvalitu, jakou si zakaznik zaplati a Apple neplati malo. A jestli to montuje cinan nebo mexican, v cem by jako mel byt rozdil? Jedna se tak spise o prestiz. Ostatne je to v USA jen montovano, komponenty jsou vyrobeny z velke casti zase vsude mozne vc. Ciny.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.