iPad Event #1: Čísla

O 19:00 sa začal ďalší Apple iPad Event, od ktorého očakávame hlavne predstavenie nových verzií iPadu a iPadu mini. Udalosť beží naživo a môžete ju sledovať cez Apple TV alebo na apple.com.

Prezentácia začala inšpiratívnym videom, ktoré vystriedal nadšený Tim Cook v čiernej košeli a rifliach. Nezabudol pripomenúť, že úžasné produkty, ktoré dnes večer uvidíme, môžu vzniknúť len vo firme akou je Apple.

Tim Cook zdelil svoje pocity pred otvorením aj na Twitteri, ktorý začal nedávno používať.

Ako je na tom Apple od posledného Eventu? iOS 7 si za prvých 5 dní nainštalovalo až 200 miliónov používateľov, dnes je už na 64% všetkých zariadení. iTunes Radio získalo za mesiac 20 miliónov poslucháčov, ktorí si vypočuli až miliardu skladieb. Aplikácie dostupné cez App Store prekročili milión a boli stiahnuté už viac ako 60 miliárd krát. 475 miliónov z nich je prispôsobených pre iPad. Počet predaných iPadov prekročil 170 miliónov a dnes (podľa Apple) tvorí 81% trhu s tabletmi.

Pokračovať by sme zrejme mohli ďalej. Uvidíme ako po dnešnom dni zareagujú akcie AAPL, dnes celý deň klesali od 528 USD za akciu. Úspech Apple v očiach zákazníkov je však bez ohľadu na akcie zrejmý.

komentár
  1. “Počet predaných iPadov prekročil 170 miliónov a dnes (podľa Apple) tvorí 81% trhu s tabletmi.”

    – Upozorňujem na malú chybičku. Tim hovoril, že 81% je používanie (Tablet Usage Share) iPadov ku 19% používaniu všetkých konkurenčných tabletov dokopy.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.