Google Play herné služby – Google predstavil novú službu zameranú na hráčov

Keďže hry patria na iOS a ďalších mobilných platformách k najsťahovanejším aplikáciám, aj veľkí hráči v biznise si uvedomujú, aký je pre nich tento segment zaujímavý. Najnovšie sa snaží hráčov osloviť Google s novými hernými službami Google Play. V podstate ide o priamu konkurenciu Game Center od Apple, avšak s jednou zásadnou výhodou oproti ponuke Applu. Google Play je totiž multiplatformovou službou, a teda môžete sa k nej pripojiť zo zariadení s Androidom, iOS alebo cez internet.

Zdroj: EngadgetGoogle poskytne vývojárom všetky potrebné nástroje na to, aby integrovali herné služby Google Play do svojich hier. Po prihlásení sa cez svoje Google+ konto získate všetky štandardné funkcie: multiplayer, rebríčky najvyššieho skóre, uložené pozície z hier v cloude a  achievementy. Služba je k dispozícii hneď, k prvým podporovaným hrám na Androide patria Osmos, Kingdom Rush a Super Stickman Golf 2.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.