Francúzske úrady vpadli do kancelárií Applu

Francúzske orgány pre hospodársku súťaž si na mušku najnovšie vzali Apple. Minulý týždeň vpadli do francúzskej pobočky Applu s cieľom zozbierať dôkazy. Vyšetrovanie sa týka vzťahu Applu k autorizovaným predajcom v krajine a zafixovanie zákazníkov v Apple ekosystéme App Storu, ktorý sťažuje prechod na inú platformu vzhľadom na množstvo nakúpených aplikácií. V otázke zmluv s autorizovanými predajcami došlo k podozreniu, že Apple zvýhodňuje vlastné kamenné obchody pred nezávislými predajcami Apple produktov. Tí majú byť znevýhodnení napríklad v dodávkach produktov, neprimerané majú byť aj nároky Apple na zmeny dizajnu nezávislých autorizovaných predajcov Apple produktov. Sťažené podmienky majú prevádzku nezávislého obchodu s Apple produktmi vo Francúzsku prakticky znemožňovať.

komentárov
  1. ‘ekosystéme App Storu, ktorý sťažuje prechod na inú platformu vzhľadom na množstvo nakúpených aplikácií.’
    Prosim? To maju predavat aplikacie kompatibilne s Androidom a WM8 ci ako?

    0
    0
  2. Máme predsa slobodný trh. Každý má právo sa rozhodnúť, či podmienky príjme alebo nie. Pokiaľ Apple dáva všetkým autorizovaným predajcom rovnaké podmienky, nevidím v tom problém. “Ak sa ti nepáčia naše podmienky, tak nemusíš byť našim autorizovaným predajcom, a predávaj niečo iné…” Autorizovaný znamená, že je schválaný danou firmou – spolčnosťou, ktoú má predajca zastupovať. Hádam si nemyslia, že Apple bude dávať “autorizáciu” kadejakej garážovej predajni?!?!?! Fakt choré!!!

    0
    0
  3. Niekto pisal nieco o ziadanej kompatibilite s Androidom? Ludia rozmyslajte citajte pozorne nielen vykrik do tmy pustit… Skor by som povedal ze vadit moze nemoznost (alebo sa to nejako da?) ked si clovek kupi hudbu v itunes previest ju a pouzivat na ne ios zariadeni.

    Btw ak Apple sa sprava likvidacne k svojim autorizovanym predajcom nedava im ziadne vyhody a este nuti k dizajnu predajni tak je to blbe ale nic nenarobia je to ich produkt ich rozhodnutie trosku zle v tom zmysle ze kym nemali svoje obchody robili im xeft predajcovia.

    0
    0
  4. uz mi zacina byt zle z tych praktik a la Europska unia :( nakoniec sa im podari tak upravit trh ze nebude nikto predavat nic lebo nikomu sa nebude chciet s tymi byrokratickymi …… natahovat a ocakavat co vymyslia zase nabuduce.

    0
    0
  5. @wtf?
    Samozrejme, že hudbu zakúpenú cez iTunes, môžeš používať kdekoľvek. Manželka ju má v Nokii…

    0
    0
  6. ericho33
    tvoj prvy prispevok prameni z nepochopenia celkovej situacie.

    Ako by sa ti pacilo,keby si podpisal so mnou zmluvu na predaj urcitiych vyrobkov, zaviazal sa investovat do predpisaneho vybavenia obchodu a potom, napriklad akurat pred vianocami ti poviem, sorry ferko, ale nemam dost vyrobkov na sklade /ktore momenatalne idu dobre na odbyt/ tak budem zasobovat vyhradne svoje predajne a tebe dam nejake odrobinky co ostanu. Alebo este lepsie /ako to robi apple/ nepoviem ti vobec nic, len ti nedodam,to co si si objednal.

    Myslim, ze by si statocne prskal od zlosti.

    Ked to tu tak clovek cita ma skutocne pocit,ze ludia su nepoucitelni /aj preto dopadnu vzdy volby tak ako dopadnu/.

    Akykolvek naznak toho,ze v niektorej krajine sa niekto pusti do apple, hned tu idu komentare na ochranu apple a pritom castokrat ide iba o to,aby sa apple nespraval na trhu ako chrapun, lebo to oni vzdy vedeli velmi dobre, ku “cti im sluzi”, ze na to vzdy nasli nejake “pozlatko” do, ktoreho to zabalili. Ale obsah sa nezmenil, iba forma je ina.

    0
    0
  7. @WTF? LoL to ako keby niekto isiel protestovat ze on si kupil hudbu na CDcku a chce ju prehravat aj v kazetaku… od veci ne?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.