Deti v Los Angeles možno nakoniec iPady nedostanú, podarilo sa im obísť blokovanie internetových stránok

Apple získal exkluzívnu zmluvu, na základe ktorej mal dodať do konca roka 640 000 iPadov študentom v Los Angeles. Prvá zásielka obsahovala 35 000 kusov, ktoré sa rýchlo dostali do rúk študentov. iPady dostali študenti s prednastaveným blokovaním niektorých stránok ako napríklad Facebook alebo Twitter. Netrvalo dlho a študenti prišli na to, ako blokovanie obísť. Stačilo zmazať pridelený osobný profil z iPadu a následne ho mohli používať voľne ako iPad kúpený v Apple obchode. To sa však nepáči Rade pre vzdelávanie, ktorá projekt iniciovala. Kvôli tomuto problému pozastavili možnosť domáceho používania iPadov a ohrozené bolo aj dokončenie projektu, ktorého cieľom bolo dostať iPad do rúk takmer všetkých študentov.

komentárov
  1. ked chcu blkovat stranky, maju ich blokovat na nadradenom firewalle pre dany IP subnet, v ktorom budu iPady a nie blokovat to na zariadeni.. sak to je jasne, ze to niekto obide..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.