Chcete AppGratis a podobné aplikácie späť v App Store? Podporte petíciu

Apple sa rozhodol, že zlikviduje aplikácie ako AppGratis a jemu podobné. Ide o aplikácie, ktoré používateľov upozorňujú na najnovšie zľavy a akcie v App Store. Podľa Applu sú príliš podobné App Storu a navyše manipulujú rebríčky najpredávanejších aplikácií. Nájsť v App Store AppGratis prirovnávajú k situácii, keď vôjdete do jedného obchodu a nájdete v ňom iný obchod.

Tieto kroky však vzbudili vlnu nevôle medzi používateľmi, ktorým sa podobné praktiky Applu nepáčia a majú pocit, že to už preháňa. Za neoprávnené považujú stiahnutie aplikácie AppGratis samozrejme aj jej tvorcovia, ktorí v reakcii spustili oficiálnu petíciu. Ak teda chcete prispieť k snahe opäť sprístupniť AppGratis v App Store a zabrániť odstraňovaniu všetkých podobných aplikácií, môžete sa zapojiť do petície zaslaním e-mailu. Všetky potrebné informácie nájdete na oficiálnych stránkach petície save.appgratis­.com. V čase písania článku petíciu podporilo vyše 800 000 ľudí.

Podporíte petíciu? Myslíte si, že Apple využíva svoje postavenie na úkor používateľov alebo ich skutočne chráni pred „neporiadkom“?

komentárov
  1. Toto nie je ochrana uzivatelov pred nepodarkami, ja neviem, ale podla mna je Apple akciovka, nemyslim, ze je to socialna institucia chraniaca svojich zakaznikov pred cimkolvek. Nejaky skresleny pohlad na svet.
    Za stiahnutim schvalenych a oblubenych aplikacii nemozno hladat NIC ine, ako snahu ochranit zisky. VZDY je to o tom, ci uz nepriamo cez bezpecnost, alebo kvalitu, alebo priamo cez odstranenie konkurencie, rusenie sledovania zliav…
    Treba sa trosku prebrat, aj samotne “Nas zakaznik, nas pan” znie pekne, no je to len nepriamo povedane, zaujimaju nas len vase peniaze.

    Naozaj by ma zaujimal iny logicky dovod, preco by Apple rusil vsetky applikacie (fungujuce a oblubene) zamerane na sledovanie zliav? Ano?

    0
    0
  2. Naprosto a presne jste to vystihl.

    Jen dodam, ze jsem mel dlouho nainstalovany App Zapper (ci jak se to jmenuje) a cekal jsem na nejakou velkou sanci mit neco se slevou nebo zadara. Par jich bylo, vyuzil jsem to jen proto, ze to bylo nabidnute, ale zadnou opravdu velkou vyhodu jsem tim neziskal. Postupem casu me aplikace zacala spise otravovat. To uz mi vice prinesly nejake informace o aplikacich tady na tomto serveru. To vse ale neznamena, ze jsem odpurcem slev a jinych marketingovych tahu.
    Muj osobni nazor je ten, ze se trh s appkama naplnil a uz neni moc co vymyslet nove (nepocitam-li aplikace na miru pro rizeni hardwaru atd.). Kostky jsou vrzeny a kdo doposud nevesel ve znamost, uz svoji appku nebude mit velkou sanci postrcit v zebricku nahoru tim, ze ji nastrci zadarmo, ale pouze se probojuje, pokud bude dobra, bude mit dobry napad, smysl a rozumnou cenu*. Ano Apple chce vydelat, ale neni jejich pocinaji v podstate v souladu s nasimi potrebami? Take jsem moc rad za oznaceni aplikaci, ktere v sobe maji in-app. Rozmohl se manyr dat aplikaci zadarmo-nezadarmo.

    *) Vzdyt se podivejte na soucasny zebricek a porovnejte si to s aplikacmi, ktere pouzivate. Vetsina tech vasich se krci nekde vzadu ve prospech nektercyh, ktere nedavaji smysl.

    Pavel

    0
    0
  3. tieto aplikacie mali busines model nastaveny tak ze developer si mohol zaplatit aby bol v rebricku aplikacii vpredu. To je to co sa applu nepaci a suhlasim aby taketo aplikacie boli vyhodene zo storu. V podstate to dava developerovi ktory zaplati najviac mat vysiu viditelnost a vobec to neodraza kvalitu aplikacie.

    0
    0
  4. Osobne pouzivam appshopper.com. Pri kazdej aplikacii vidim ako sa menila cena a ci sa oplati kupit alebo nie. Taktiez upozornuje na zlavy. Zatial ju nezrusili :-)

    0
    0
  5. Suhlasim z Jurajom. Toto je obchadzanie dopredu znamych podmienok vyvojarov pre App Store. Toto deformuje zakladny princip App Storu a definuje novy, teda “kto ma dost penazi bude hore” aj keby appka bola banalna.

    Na appky typu appshopper.com nedam dopusit :) Myslim, ze idu podla podmienok a je to ferove. A prinasaju nieco naviac oproti samotnej vstavanej appke App Store.

    PS: Az teraz som pochopil princip sporu :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.