BlackBerry Messenger konečne aj pre iOS

Takmer pol roka po prvom predstavení prichádza BlackBerry Messenger konečne do App Store. Táto očakávaná aplikácia sprístupňuje iOS používateľom BlackBerry sieť na posielanie textových správ, skupinové rozhovory, hlasové správy či odosielanie obrázkov, pričom doposiaľ bola táto sieť exkluzívne dostupná len na BlackBerry zariadeniach. Sieť bola svojho času unikátna, dnes ju však už predbehli konkurenčné produkty ako iMessage, WhatsApp, WeChat a mnohé iné. BlackBerry Messenger denne využíva viac ako 60 miliónov použivateľov a posielajú vyše 10 miliárd správ denne. Pre porovnanie WhatsApp používa 300 miliónov používateľov, ktorí posielajú vyše 27 miliárd správ denne.

Aby BlackBerry predišlo problémom s preťažením serverov, pri spustení aplikácie je potrebné zadať e-mailovú adresu, s ktorou sa zaradíte medzi čakateľov. Následne, keď už budete môcť používať túto sieť, dostanete túto informáciu e-mailom. Nové kontakty do BlackBerry Messengera pridáte cez BBM PIN, SMS, e-mail alebo QR kód.

BlackBerry Messenger pre iPhone si môžete zadarmo stiahnuť z App Store.

komentárov
  1. Ak niekto mate prakticke skusenosti, preco pouzivat prave toto tak napiste ich sem. Messengerov je milion druhov a zaujima ma preco prave tento by som si mala naistalovat.

    0
    0
  2. Tiez mam ten pocit ze je uz neskoro. Mozno jeden z prvych messengerov, ale bohuzial bol iba pre (RIM) Blackaberry zariadenia. Nuz a teraz tu mame whatsapp, viber a iChat a boh vie co este..

    0
    0
  3. Plus oproti inym messengerom je okrem sifrovania oznamenie nielen o doruceni ale aj o precitani spravy viac na ceskom serveri venovanom BB.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.