Apple žiada za kopírovanie iPhonu od Samsungu 379 miliónov dolárov, podľa Samsungu stačí 52 miliónov

Súd rozhodol v súdnom spore ohľadom imitovania iPhonu Samsungom v prospech Apple. Spoločnosti však teraz vyjednávajú o tom, aká suma by mala byť dostatočnou náhradou za kopírovanie iPhonu. Apple konkrétne žiada 380 miliónov USD, pričom táto čiastka obsahuje 114 miliónov straty na ziskoch Applu, 231 miliónov zo zisku Samsungu a licenčné poplatky 35 miliónov. Čiastka požadovaná Applom je pritom nižšia, ako jej priznal súd minulý rok – 450 miliónov USD. Samsung mal z produktov, ktoré súd označil za imitáciu iPhonu, príjmy 3,5 miliardy USD. Napriek tomu by však Applu malo podľa Samsungu stačiť 52 miliónov USD.

komentáre
  1. viete comu nechapem, preco platia len peniaze a nic ine sa nestane. Sud rozhodol, ze samsung imituje apple, tak preco necha sud samsung este v hre? ved nech im zakaze predavat vsetky modely. ved to sa malo stat uz minuly rok ked samsung musel apple platit este viac, az stvornasobne viac. to sa bude stale opakovat a samsung bude stale prehravat, ale vazne nechapem, preco to dopustia.

    0
    0
  2. Ale nezabudni, že konkurencia je dobrá vec ;) Ak by iPhonom nikto nekonkuroval, tak stále by sme tu mali iPhone 3G ako horúcu novinku.. – Šak prečo nie, keď by nebola konkurencia? Samsung sa snaží, to je dobre, aspoň aj Apple sa bude snažiť

    0
    0
  3. @sam: 1. Konkurencia vobec nie je dobra vec, to je debata na dlsiu temu a viem si to obhajit. To co vela ludi nazyva konkurencia, vpodstate vobec nie je konkurencia. V tomto pripade to moze, a podla mna aj neskor bude, ciastocne k nezmyselnym produktom len koli tomu, aby to nevyzeralo tak ako nieco ine. 2. Ak nieco naozaj dobre vymyslis ty sam a potom sa budes pozerat ako iny zarabaju pomaly viac na tom, ze ta okopirovali, alebo sa budes pozerat ako niekto hyzdi tvoj koncept, budes mat najskor iny nazor. 3. Ono, aby to bolo cele inak a lepsie, je treba zmenit nieco ine, ale momentalne “trh” funguje takto, aj v inych veciach. Sme zaplaveny nezmyselnymi odtienmi roznych produktov, ktore cca z 80% su naprd, castokrat len preto, aby dlho nevydrzali. A este niekto bude tvrdit, ze je to pre zakaznika dobre. :D Ak je dobre to, ze produkt nevydrzi a o rok-dva si musim kupit novy (teraz nehovorin len o telefonoch), tak je blazon. Myslim si, ze pre zakaznika je dobre to, co dobre funguje a vydrzi, da sa lahko a lacno opravit. Lenze to by sa prilis nezarabalo. Nebudme naivny.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.