Apple vráti peniaze britským rodičom, ktorých syn cez In-App Purchases minul za 15 minút 2 550 USD

Päťročný chlapec z Veľkej Británie omylom minul 2 550 USD nákupom doplnkového obsahu v iOS hre Zombies vs Ninja za iba 15 minút. Požiadal svojho otca, aby mu zadal heslo a následne začal, neuvedomujúc ci, čo robí, o dušu nakupovať.

Neskôr, keď sa Danny Kitchen dozvedel, čo urobil, povedal: „Bál som sa a bol som smutný. Teraz mám iPad zakázaný.“ Správu priniesla britská BBC.

komentáre
  1. Stupídnosť rodičov nepozná hraníc.
    Ja by som im to nechal zaplatiť všetko, aby mali poučenie že za “ICH” sprostosť sa platí.

    0
    0
  2. Som zvedavý, ako sa budeš tváriť, keď ti tvoje dieťa vyvedie nejakú hovadinu a potom ti príde zaplatiť nejaký “menší” účet… No a okolie sa ti bude smiať, že čo si za paka, keď si nevieš dať na vlastné dieťa pozor, prípadne ho slušne vychovať.

    0
    0
  3. Gen, ty si iny tvrdas, to hovoris len preto, ze names deti;) Netusis, ako to cele bolo, situacia, kontext… tak si to svoje “spravodlive trestanie” rodicov odpust.
    .
    Mna na clanku zaujala ina vec. Firemna kultura. Zakaznici sa ozvali, ze obsah sice bol kupeny, ale nie umyselne, nepotrebuju ho. Apple urcite porozmyslal a pochopil, ze je to uplne mimo spravania vasiny nakupujucich a preto peniaze vratil (tak si to nejak predstavujem, ze to bolo)
    .
    No a teraz si predstavte, ze by sa vam to stalo na Slovensku a reakciu slovenskej firmy (dosadte si svoju, ja som raz mal ucet za data v Orange 450 €. Zbytocne som im vysvetloval, ze nech sa pozru na moje faktury 10 rokov dozadu, ze to bolo nechtiac… Nebol to roaming, suviselo to s prenosom cisla a tym, ze limit bol prave tento den 1 MB – obrazne a nie 6000MB, ako som bol zvyknuty. Mesiac predtym aj mesiac potom som bol zase hlboko pod limitom, ale Orange nemal hanbu ma skasirovat)
    .
    Ak pisem, ina firemna kultura

    0
    0
  4. Ľudia, ľudia, nedá mi to, na vás nereagovať :D
    … alebo nie, skrátim to. Už ma unavuje ešte aj tu niečo pracne vysvetľovať nechápavým ľuďom. Jednoducho som perfekcionista a “blbosť” netolerujem a výhovorky typu “Ja som nevedel, že to takto funguje. Odkiaľ som to mal vedieť? ” ma privádzajú do nepríčetnosti.
    Garantujem vám, že mne by sa také niečo stať nemohlo !!!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.