Apple porovnáva fragmentáciu iOS a Android zariadení

Jednou z najčastejšie spomínaných nevýhod Androidu je vysoká fragmentácia tejto platformy. To znamená, že rôzne zariadenia obsahujú rôzne verzie Androidu, čo značne komplikuje život vývojárom, ktorí sa musia snažiť prispôsobovať aplikácie hneď na niekoľko verzií Androidu naraz. Logickým dôsledkom je, že nie sú schopní zaručiť rovnakú kvalitu a stabilitu, ako keby vyvíjali aplikácie pre jedno zariadenie s jednou verziou Androidu.

Porovnanie fragmentácie iOS vs. Android. Zdroj: AppleInsider

Naproti tomu v prípade iOS je fragmentácia zanedbateľná. Ako ukazujú dáta Apple, až 93 % aktívnych iOS zariadení má nainštalovanú najaktuálnejšiu verziu iOS 6. Na druhom mieste je iOS 5 so 6 % a len jedno percento tvoria staršie verzie iOS.

Aj Google zverejňuje dáta o fragmentácii zariadení pristupujúcich k Google Play obchodu. Najpoužívanejšou verziou Androidu je stále 2.3 Gingerbread, ktorá sa prvý raz objavila ešte v decembri 2010. Nájdete ju na 36,5 % aktívnych Android zariadení. Na druhom mieste je 4.1 Jelly Bean s 29 % a na treťom 4.0 Ice Cream Sandwich s 25,6 %. Vývojári majú teda kvôli snahe prispôsobiť aplikácie rôznym zariadeniam a operačným systémom na Androide značne komplikovanej­šiu prácu.

komentáre
  1. fragmentacia je vsak podstatne citelnejsia v inych veciach ako su len verzie. OEM modifikacie vyrobcami (clovek si kupil vlajkovu lod Galaxy 2 a nemohol viac ako 1/2 roka updatnut a kolega ked updatolmprestalo mu gungovat tlacitko), rozne grafiky atd.
    na druhej strane iOS 7 zatial vyzera tak hrozne, ze bude mat problemy vacsie

    0
    0
  2. Ked ide o dizajn tak samsung vyzera este horsie ako iOS 7, tak neviem preco by mal mat tento novy operacny sytem na mobilne zariadenia problemy

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.