Apple je stále najväčším svetovým dodávateľom tabletov

Applu sa podarilo zachovať si aj v prvom kvartáli 2013 pozíciu najväčšieho dodávateľa tabletov na svete s podielom 39,6 %. V porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2012 však došlo k poklesu z pôvodných 58,2 %. Príčinou je rastúci podiel konkurenčných výrobcov tabletov, kde na druhom mieste nájdeme Samsung so 17,9 % (pred rokom 11,2 %), na treťom Asus s 5,5 % (pred rokom 3,6 %), na štvrtom Amazon s 3,7 % (pred rokom 3,1 %) a prvú päťku uzatvára Microsoft s 1,8 %, ktorý prišiel na trh s tabletmi Surface až teraz, a tak nie je možné porovnať výsledky s minulým rokom.

Výsledky Applu však prekonali predpovede IDC, ktoré štatistiku vytvára. Prvý kvartál roku je totiž pre Apple typicky slabším obdobím, čo je spôsobené nadmerným záujmom cez vianočné obdobie vo štvrtom kvartáli. Nevýhodou tejto štatistiky je fakt, že ide o odhad množstva dodaných tabletov, nie množstvo skutočne predaných tabletov, teda tých, ktoré sa dostali do rúk zákazníkov.

komentáre
  1. “Apple je stále najväčším svetovým dodávateľom iPadov”
    a aj bude, nikto iny nevyrapa iPady :)
    a zrejme bude Apple aj najvacsim svetovym dodavatelom tabletov momentalne :)

    0
    0
  2. Ta statistika se dá také přečíst i tak, že Apple je jediný z výrobců u kterého došlo k poklesu téměř o 20 % !

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.