Ako si na iPhone/iPade/iPode touch zapnúť smajlíky (emotikony)?

Smajlíky, emotikony, obrázky vyjadrujúce vašu náladu, nech už ich nazvete akokoľvek, sú určite neodmysliteľnou súčasťou dnešnej kultúry. Na počítači alebo aj v iOS aplikáciách sa väčšinou smajlíky zobrazujú automaticky po naťukaní špeciálnych znakov ako napríklad „:-)“. Napriek obľúbenosti emotikon však táto funkcia nie je štandardne aktivovaná pri zadávaní textu v predinštalovaných iOS aplikáciách ako napríklad Messages, Mail alebo Notes. Ak si chcete ozvláštniť text peknými smajlíkmi bez potreby inštalovať akýkoľvek ďalší softvér, máme pre vás jednoduchý návod.

Smajlíky sú totiž v iOS predinštalované štandardne dokonca už od iOS 2.2. Konkrétne ide o sadu stoviek emotikon Emoji, ktorá je primárne určená pre japonský trh, kde sa tieto miniatúrne obrázky tešia veľkej popularite. Nechýbajú medzi nimi žiadne z u nás najčastejšie používaných smajlíkov.

Stačí, ak si otvoríte Settings (Nastavenia) → General (Všeobecné) → Keyboard (Klávesnica) → Keyboards (Klávesnice) → Add New Keyboard (Pridať novú klávesnicu). Z dostupných položiek si zvoľte „Emoji“ (na lokalizovaných iOS zariadeniach Emotikony). Následne už stačí, keď si otvoríte akúkoľvek štandardnú aplikáciu so zadávaním textu a kliknete vľavo od Space (Medzerník) na ikonku zemegule. Ak nemáte okrem slovenskej zapnutú žiadnu inú klávesnicu, zobrazia sa vám emotikony Emoji. Tie sú rozdelené do niekoľkých kategórií, pričom nechýba ani praktická záložka pre emotikony, ktoré používate najčastejšie.

Emoji smajlici emotikony iOS

Ak chcete, aby sa vám emotikony vkladali do textu automaticky aj po zadaní štandardných znakov ako napríklad „:-)“, je potrebné v Settings (Nastavenia) → General (Všeobecné) → Keyboard (Klávesnica) → Shortcuts (Skratky) vytvoriť klávesové zkratky. Do Phrase vložíte emotikonu (tak ako v akomkoľvek inom texte podľa postupu uvedeného vyššie) a do Shortcut vložíte znaky, ktoré chcete pre vloženie danej emotikony využívať, napríklad „;)“.

Emoji smajlici emotikony iOS
komentárov
  1. Skvelá vychytávka, dobrý článok :) Vždy rád používam smajlíkov a keď ich ešte aj takto pekne teraz vidím, paráda :)

    0
    0
  2. Když je iPhone nastaven na češtinu, klávesnice se jmenuje Emotikony, tedy ve verzi iOS 6.1.3, předtím tam bylo napsáno Emodži.

    0
    0
  3. Tak nefungujú v diskusiách na web stránke…takže manželka smúti…inak pre ňu nemajú význam emotikony, takže sme sa tešili márne…fňuk

    0
    0
  4. Je to fájn. Lenze to zobrazenie funguje iba u mojich SMS sprav.
    Da sa nejako nastavit aby sa zobrazovali smajliki v SMS sprave ktora bola prijata ?

    0
    0
  5. dobry den, ja mam i pod smajliky mi funguju napr. na fb ale chcela by som ich pouzivat aj cez aplikaciu instagram tam uz mi nezobrazuju viete mi njako poradit?

    0
    0
  6. Ak by som ich používala na blogu stačí si ich len okopírovať z poznámok, alebo ako to funguje? Napríklad aj s tými vyššie spomínanými diskusiami.

    Nishanath.blog.cz

    0
    0
  7. Suuuuper navod. Zvladla som to rychlo aj napriek tomu, za pouzivam nastavenia a Sprache len nemecke. Dakujem, pomohlo mi to. Uz som na to davno myslela a ujo google dobry navod vygooglil. Dakujem

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.