Western Digital zahájil predaj externých diskov My Book Thunderbolt Duo

V januári počas konferencie CES 2012 predstavila firma WDC pripravovaný model externých thunderbolt diskov a minulý týždeň v tlačovej správe uviedla cenu a dostupnosť. Diskový systém My Book Thunderbolt Duo má za cieľovú skupinu profesionálnych používateľov, ktorí potrebujú vysokorýchlostné a vysokokapacitné úložiská. Pripája sa cez Thunderbolt a obsahuje dva pevné disky spojiteľné pomocou RAID 0 alebo RAID 1. Western Digital ponúka dve verzie, 4 TB za 599,99 USD a 6 TB za 699,99 USD, dostupné z store.wester­ndigital.com.

WDC My Book Thunderbolt Duo. Zdroj: store.westerndi­gital.com by mal práve vďaka použitej Thunderbolt technológii, ktorá v prípade My Book Thunderbolt Duo ťahá zápis na viac než 600 MB/s a čítanie na 780 MB/s (vidno to aj na videu nižšie). Takéto rýchlosti sú veľmi vhodné pre segment profesionálov, z oblasti hudby alebo úprav videa. Všetky počítače Mac obsahujú Thunderbolt port a sú teda plne schopné využiť rýchlosť MB Thunderbolt Duo. Spolu s aplikáciami Logic Pro alebo Final Cut Pro určite potešia nejedného fajnšmekra. Cena je porovnateľná s ostatnými Thunderbolt diskami a zariadeniami od konkurencie, ale ak by si niekto potreboval vybrať medzi vysokokapacitným SSD diskom na profesionálne použitie a MB Thunderbolt Duo, určite by nespravil zle, ak by si vybral druhé menované zariadenie.

MB Thunderbolt Duo okrem Thunderbolt portu na pripojenie k počítaču obsahuje ešte jeden na daisy chain pripojenie ďalších diskov alebo Thunderbolt periférií. Ak by sa spojili dva dohromady a tak pripojili k počítaču, bolo by možné z nich vytvoriť logicky súvislé úložisko. Pevné disky vo vnútri sú konfigurovateľné na RAID 0 alebo RAID 1 a teda okrem rýchlosti dokážu zaručiť aj vysokú bezpečnosť dát voči poškodeniu disku.

Viac informácií sa dá získať na stránkach špecifikácie My Book Thunderbolt Duo alebo v nasledujúcom videu od 9to5mac.com z konferencie Macworld 2012.

WDC MB Thunderbolt Duo
WDC MB Thunderbolt Duo

Snímky z konferencie Macworld 2012. Zdroj: macrumors.com.

komentárov
  1. “Všetky počítače Mac obsahujú Thunderbolt port” – pokud me pamet neklame mac pro ho nema, ne?

    “a teda okrem rýchlosti dokážu zaručiť aj vysokú bezpečnosť dát voči poškodeniu disku” – pri zrcadleni relativne ano, ale pokud to vsechno pobezi ve stripu, tak dost tezko.

    0
    0
  2. WD by mali konecne zacat riesit politiku zachrany dat pocas zaruky a aj po nej. Nestaci vymenit novy disk, ak clovek pride o cenne data. Mozu chrlit rychle disky zabalene do hlinikovych obalov pokial nevedia zarucit skutocnu ochranu dat.

    0
    0
  3. … zahájil predaj … ??? … Keď už, tak … začal predaj … Občas by sa nezaškodilo pozrieť sa do Krátkeho slovníka slovenského jazyka. Zahajujú bratia Česi.

    0
    0
  4. Je to síce zaujímavé riešenie ale pre mňa nevyužiteľné. Ako úložisko používam NAS v mirroringu, a na imacu je 1TB disk, čo stačí aj na robenie filmov. Skôr by som potreboval zrýchliť systém cez SSD disk, preto čakám že výrobcovia začnú v rozumnej cene predávať thunderbold SSD…

    0
    0
  5. cena nezodpoveda tomu co dostanete, este stale tam maju zaratane zaplavy, nech si tovarne nestavaju na brehu ale vo vnutrozemi.

    0
    0
  6. rychlosti su sice pekne, ale nikde sa uz explictne neuvadza, ze na tu rychlost treba naozaj 8 diskov (cize 4 duo za sebou). Pri vyuziti len jedneho WD DUO skoro staci FW800 (a eSATA alebo USB 3.0 bohato). A vyuzit viacero, to uz sa pomaly dostavame na ceny lowend disk storages.
    Nechcem povedat ze je thunderbolt zla vec, ale zatial pre osobne pocitace nie az tak vyuzitelna. Vacsie vyuzitie je naozaj dock station pre macbook, kde sa ta pekne cez jeden connector pripojit vsetko.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť