V OS X 10.7.3 majú kurzory novú podobu aj rozlíšenie

Na začiatku februára Apple vypustil novú verziu OS X Lion – 10.7.3. Pribudlo do nej 7 jazykov (medzi nimi aj Slovenčina) a niekoľko ďalších vylepšení. Okrem toho sa zmenila vizáž a kvalita niektorých kurzorov. Väčšie rozlíšenie sa prejaví hlavne pri používaní funkcií z Universal Access, ale môže to naznačovať aj príchod kvalitnejších displejov.

Naposledy, keď do Lionu pribudli pozadia vo vysokom rozlíšení, mnohí sa domnievali, že to naznačuje príchod nových displejov alebo MacBookov s vysokým rozlíšením. Často sa dokonca používal výraz „retina“. Nič také sa však nestalo, aj keď netreba pochybovať o ambíciách Applu. Predovšetkým v dobe prichádzajúcich čipov Ivy Bridge od Intelu, podporujúcich 4K rozlíšenie. To, že Apple zlepšil kurzory v 10.7.3 môže byť tiež jeden z krokov, vedúcich k zvyšovaniu kvality displejov. Nenechajme sa však zbytočne nadchýnať.

Minulý rok sa začalo šepkať o MacBookoch s retina displejmi. S rozlíšením 2880×1800 (15″) mali prísť v druhom štvrťroku 2012. Nové MacBooky v nasledujúcich mesiacoch určite prídu a potešili by, keby ich rozlíšenie bolo také veľké, ako sa očakáva.

nová vizáž kurzorov v 10.7.3

Porovnanie kurzorov v 10.7.2 a 10.7.3. Zdroj: @marcedwards.

ikona screenshotu okna

Zmeny sa dočkal aj fotoaparát, ktorý robí screenshoty okien po skratke cmd + shift + 4 a stlačení medzerníka.

komentáre
  1. Novinky ako lusk, aspoň keby to vyzeralo. Priznávam Apple sa mi páči nie len funkcionalitou ale hlavne dizajnom, jednoduchosťou a krásou. Drvivá väčšina čo robia dizajnéri applu je prekrásna a bol by som rád, keby som tu dokonalosť vedel napodobniť. Ale TOTO? Čo sa im stalo? Nemajú licenciu na Photoshop a museli použiť skicár? Ako nech sa nehnevajú, no otras. Taká vec čo sa tak často používa a také hnusné… Joj mám nerv.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.