V iPade 3 bude Apple A5X, Apple TV len mierne vylepšená?

Apple predstaví iPad 3 už o pár hodín, no napriek tomu sa ešte objavujú niektoré „zaručené“ informácie. Podľa stránok The Verge boli fotografie procesoru Apple A5X dôveryhodné a v skutku odhaľujú čo bude mať „pod kapotou“ iPad 3. Napriek prvotným špekuláciám nepôjde o štvorjadrový procesor, avšak o vylepšenú verziu procesoru A5 s dvomi jadrami, lepším grafickým výkonom a väčšou pamäťou RAM.

Zdroj: WeiPhoneOkrem toho by mal byť iPad 3 na rozdiel od iPadu 2 dostupný vo viacerých verziách. Rôzne kapacity, 3G a Wi-Fi verziu doplní aj ďalšia verzia pre americký trh podporujúca siete LTE v samostatných modeloch pre mobilného operátora AT&T a Verizon. Keďže u nás takúto sieť zatiaľ nevyužijete, na náš trh by mali dôjsť len verzie s Wi-Fi a 3G.

Informácie o Apple TV, ktorú dnes možno tiež uvidíme v novej verzii, sú pomerne strohé. Zatiaľ čo pred niekoľkými týždňami či mesiacmi kolovali odvážne špekulácie o televízoroch Apple či iMac televízoroch, s blížiacim sa Apple podujatím to vyzerá tak, že uvidíme len vylepšený set-top box, ktorý poznáme z obchodov. Zmenou bude len podpora Full HD (1080p) a vylepšené funkcie AirPlay.

komentárov
  1. no ak bude mat ipad 3 A5X, tak sa neoplati prechadzat z ipadu 2 na 3, oplati sa to len tym co maju ipad 1, hoci ta retina bude zaujimava, problemom budu hry, pretoze 3/4 hier su optimalizovane na grafiku ipadu 1, pre iphone 4 vysli v 2010 asi 3 hry kde bolo citit retinu – infinity blade, real racing 1 a 2, neskor aktualizovali polovicu hier na appstore aj na retinu, tak teraz to bude zaujimave, lebo sice budete mat novy ipad 3 ale velku radost vam to nespravi ked pustite hru z ipadu 1 ci 2, ale jedno vam garantujem ze real racing 2 a infinity blade 2 optimalizuju na ipad retinu do konca marca

    0
    0
  2. osobne si myslim, ze najvacsim tahakom je tak ci tak retina display..cize o silu procesora mne az tak nejde, a ked ceny novych modelov budu kopirovat ceny starsich pri ich predstaveni, bude to len na dobro veci

    0
    0
  3. Treba pochopiť, že všetky tie zmeny sú najmä preto, aby Apple zarobilo – ak si užívatelia cez Crap Store budú kupovať nové aplikácie podporujúce vyššie rozlíšenie, Apple dostane aspoň 30 percent zisku. Je to slabota.

    0
    0
  4. Ja sa z niektorych len smejem..nema A6, ale len A5X? Je to kravina, nekupovat! To nema 4 jadra? Ved to nepotiahne ani safari..

    O tom CPU nevieme takmer nic, len ze bude “vylepseny” oproti A5 – cez to vsetko uz teraz odsudzujete, typicke tech-heads, co si kupia vec len aby mali pokoj v dusi, ze to ma 4 jadra a najnovsi display..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť