Tretí iPad sa práve začína predávať na Slovensku – ako to vyzerá v predajniach

Nová, tretia generácia iPadu sa dnes dostáva aj na Slovensko. O desiatej hodine rannej naraz spustili predaj všetky tuzemské Apple Premium Reseller obchody (iEnjoy, iEvolution, iStores, mzone, SWP, Traco) a tiež niektoré ďalšie predajne (Datart…). Tablet sa do slovenských obchodov dostáva iba o týždeň od začiatku predaja v USA, a 16 dní po tom, ako Tim Cook novinku slávnostne predstavil. My sme sledovali, ako prebiehalo uvedenie v niekoľkých bratislavských predajniach a čo všetko sprevádzalo predaj.

SWP, Polus

Desať minút pred desiatou hodinou pred predajňou stál hlúčik približne ôsmich ľudí. Obchod bol na predaj pripravený dobre, v službe boli traja predajcovia a na pomoc im prišla hosteska, z ktorej boli všetci prekvapení, lebo jej prítomnosť neočakávali. Horšie je na tom výzdoba, veľký plagát na stene stále prezentuje druhú generáciu tabletu. Keď do otvorenia ostávalo už iba pár minút, objavil sa šéf a zadal posledné inštrukcie. Pred obchodom sa zatiaľ zhrčilo okolo pätnásť ľudí.

S odbitím desiatej hodiny sa otvorili dvere na obchode a záujemcovia vošli dnu. Všetci si prišli pre nový iPad, neodradilo ich ani údajné prehrievanie. Obchod rozdal ku každému predanému iPadu aj darček – stylus pre tablet od iGo. Krátko po otvorení predajne naďalej prúdili ďalší a ďalší zákazníci a tak ich aj po chvíli stálo v rade stále rovnaké množstvo.

Po dvadsiatich minútach boli všetci prvotní záujemci obslúźení a obchod sa začal vyprázdňovať. „Najväčší problém je s 32 GB a 64 GB modelmi s Wi-Fi, tých došlo veľmi málo. Z najmenšej verzie s Wi-Fi a 64 GB 4G je ale stále dosť,“ komentuje situáciu spolumajiteľ Juraj Kluvánek.

iPad

Desať minút pred otvorením

iPad

Predajcovia sa pripravujú na dôležitý moment

iPad

Ľudia prúdia dnu

iPad

Všetci prišli po jedno

iPad

Záujemci si môžu nový iPad vyskúšať

mzone, Eurovea

V Eurovei čakalo tesne pred otvorením jedenásť ľudí. Počas čakania sa mohli záujemcovia pozerať na veľký plagát s tretím iPadom a nadpisom „viditeľne pokrokový“. Predajňa sa otvorila presne o 10:00.

Prvý záujemca čakal ale už od ôsmej. „Čakal som, že tu bude oveľa viacej ľudí, ale našťastie som prišiel včas a stihol som,“ hovorí Tomáš, ktorý ešte pre iný produkt v podobnej fronte nestál. „Toto je môj prvý iPad, hlavným lákadlom bola retina, pretože rozlíšenie na predošlých iPadoch sa mi zdalo príliš malé,“ hodnotí.

iPad

Pred otvorením čakalo 11 ľudí

iPad

Obchod otvoril presne

iPad

Prvý s iPadom bol Tomáš

iPad

Tablet sa dal vyskúšať

iPad

mzone mal aj plagát

Traco, Avion

Fotografie z APR predajne Traco Computers v centre Avion Bratislava.

iPad
iPad
iPad
iPad

Alexander Mravčák, Maroš Žofčin

komentárov
  1. 10 min. po spustení predaja som volal do iStores v Košiciach s otázkou ako sú na tom so zásobami. Odpoveď bola, že miňajú sa veľmi rýchlo a ak dorazím za pol hodinu tak sa mi už ani neújde. Počas týždna som sa informoval či u náš neexistuje niečo ako predpradaj alebo rezervácia, no bohužiaľ nie. Ako za komunistov na ananás (no teraz na jablká:)))

    0
    0
  2. Prave som ho kupil v KE istores , 64GB 4G Black. Mali predposledny.Viac bolo 4G modelov, predpokladam , ze mali cca 40-50 ks na predajnu. Ceny rovnake ako pri Ipad2

    0
    0
  3. Ja som bol v ZA v iEvolution, piaty v poradi o 10:00. Chcel som 32GB WIFI white, bohuzial uz nemali. Vzal som teda posledny kus 64GB WIFI white. 4G modelov mali dostatok z kazdeho druhu.

    0
    0
  4. V BA NAY na Zlatych Pieskoch 32GB White + WiFi, zobral som pred par minutami jeden z dvoch dodanych s tymito parametrami. Pred tym som bol v m:zone v Eurovei a predajca vravel ze po 32GB verziach sa zaprasilo a uz nemali.

    0
    0
  5. …pred tyzdnom, MM, Papenburg, Nemecko…vecer pred zaverecnou, dva kusy este, 32GB+4G alebo 64GB Wifi… kupil som ten prvy, no zatial 4G je mi nanic… je to pekna hracka, ale este ani neviem naco ho budem pouzivat ;-), ved uz mam iphone a MBP…

    0
    0
  6. Boze ako na co Vam tento produkt vobec je? Chvilku sa s nim pohrate a nakoniec ho predate, lebo zistite, ze ho nevyuzijete. Tych 2nd hand predajov je viac ako 50%. Este stastie, ze Slovaci nie su take tupela ako Amici, kde keby Apple vydal iShit tak by tam staly frontyy aj s rozkladacimi stanmi a vsetci v trickach Steve-a Jobs-a. A boss-ovia Apple sa len smeju a za brucha sa chytaju, ako im tie “nove” produkty, co su vlastne stare produkty len vylepsene zarabaju miliardy a ovce bucia a bucia…… Marketing je dnes alfa omega predaja. A toto Apple vie velmi dobre.

    0
    0
  7. u nas v spolocnosti ho mame za 384€ – new iPad 16GB wifi white :)
    dodavatelska cena je dokonca 331€ ;)

    kupene a spokojnost :D

    0
    0
  8. iPad 64 4g – zlate piesky 10:45. Mali ich v bielom 3 ks už po mojej kúpe sú len dva. Ale žiadne rady tam neboli. Vraveli že 16 Gb WiFi sa začali míňať rýchlo. Takze nay zase nesklamal a bolo ich tam celkom dosť.

    0
    0
  9. Reality v Nitre. DATART na telefone: iba 16GB WiFi 4G black. Nay: “Áno, prídite, prišli všetky.” Realita na mieste (o 10 min): “Nemáme, iba 64 GB 4G black. 32GB WiFi neboli vobec, z ostatných po dva kusy.”… Škoda reči

    0
    0
  10. Ja som kupoval v Trnave iEnjoy došiel som tam o 9:00 hod a povedali mi aby som išiel preč lebo oficiálny predaj začína o 10:00 hod :)
    Ale potom som tam došiel a kúpil 32GB Wifi a som zatiaľ spokojný. A ľudí nebolo vela ráno, ale potom poobede sa to tam hromadilo trocha :)

    0
    0
  11. Ludia nesmejte sa mi ale som nováčik u Apple. Kúpil som si iPad ale neviem či je to 2 alebo 3 generácia :D Ako sa to dá zistiť kedže iPad 2 som nemal tak nepoznám rozdiel v displeji a pod…

    0
    0
  12. Som ho bol dnes pozriet a len som cumel, ako boli vsetky vystavene kusy zahriate. Chapem, ze ked su tam vystavene cely den a stale sa s nimi niekto hra, tak to ma vplyv, ale aj tak. Uplne zehlicky. Ale aj tak myslim, ze kupim :)

    0
    0
  13. V KE iStores som cakal od 6:45. Prislo docela vela ludi ale nastastie som bol prvy :). Najsamlepsi bol chlapik s vymletym ksichtom ktory dosiel o pol desiatej postavil sa dopredu a ja mi hovorim ze koniec rady je tam … a on ze jasne, ked sa predajna otvorila tak ma dokonca pustil ze kedze ste tu boli prvy a uz som zrazu zozadu pocil ako ho niekto taha :D on sa totizto postavil asi 2-3 miesta za mna heh.

    0
    0
  14. No klasika podcenil som pocet dodanych kusov a o 16:30 uz 64GB model nemali, dufam ze to nedopadne ako s iPhone 64GB chcel som ho pred vianocami ani za nic zohnat, uz teraz ho nekupim, to iste dufam nebude platit na iPad.

    0
    0
  15. Ja som kupoval v Nay-ku v KE a este s kamosom sme vychytali systemovu chybu v pokladni a kupili sme dva iPady Wi-Fin32GB za 479€… Co dodat, dobra kupa – dobry den ;) vytesujem sa :)

    Btw. ziadne rady a rezervacie… mali tam toho dost :)

    0
    0
  16. Pozeram, ze kazdy zhana 4G model. To je naco dobre? Ved isto mate uz iPhone, takze wifi model by mal uplne stacit nie? A keby nahodou bolo treba v terene internet tak sa uz tolko tetherne cez iPhone.

    0
    0
  17. Ok uz to mam vdaka vsetkym za ochotu, mam 3 generaciu :) a diktovanie ide ale musite mat aktivovanu ang klavesnicu…

    0
    0
  18. Ja som dnes kúpil v ZA v iEcolution bol som tretí v rade. Mal som však šťastie ze som si iPad ráno ešte pre istotu objednal cez ich eshop lebo 32Gb verzie išli na dracku. Pred predajnou som čakal od 9:00.

    dodo

    0
    0
  19. ake mate skusenosti s new Ipad a WiFi? Skor to by ma trapilo, ako ta bublina s prehrievanim. Par ludi sa na WiFi stazuje, aj ked aj to bude mizive percento, dokonca este menej ako tych, co mali problemy s iPad 1.

    teoreticky ale kedze je hlinkovy, moze byt prijem o nieco horsi. ma niekto problemy s pripojenim na wifi?

    0
    0
  20. NAY – aspon v NZ uz som nedostal 16 GB model, takze som “musel” zobrat 32ku. Po 24 hodinach skusenosti som nemal ziadny problem, ani s WiFi ani s prehriatim. Co son ale spravil somarinu, to bola kupa ochrannej folie na displej. To som namal robit – obraz sa stal uplne hroznym, retina displej sa zrazu degradoval na …. Takze zatial nekupujte ziadnu (lacnu) foliu.
    iFoto je zato uzasne :)

    0
    0
  21. Nechápem aj tak. Však počkajte aspon mesiac na recenzie, niekedy mam fakt pocit ako v raji oveciek… beee novy ipad. beeee bezim bezim nohy dolamem len nech ho mam jak prvy. sak pockam mesiac-dva nech sa utrasu ponuky, nech si nemusim nohy lamat aby som tam bol prvy a nech vyjdu aktualizacie :) sak rozmyslajte trosku

    0
    0
  22. @Daxisko: 1) recenzii bolo uz kopec, viacero ludi od “fachu” malo moznost testovat novy iPad odo dna, ked bol ohlaseny. 2) aktualizacie vyjdu bez ohladu na to, ci si ho kupis teraz alebo neskor. 3) ludia maju asi dovod, aby si ho kupili. Ked ty mas dovod cakat, tak pockaj.

    0
    0
  23. Daxisko: Recenzie vsetkych dolezitych tech recenzetov su vonku uz dva tyzdne. Myslim, ze kazdy vie co od toho moze cakat a za ten mesiac aj tak nezlacnie.

    0
    0
  24. Daxisko: ake ponuky sa utrasu ? v obchodoch urcite nie, cena dole v obchode nepojde, ved sa pozri po roku predaja ipad 2 parkrat bola spustena cena o 20 e tusim v elektroworlde, inac cena spadla dole az s nastupom noveho ipadu, kto chce novy ipad nie je nic na tom ze je poblazneny a kupi si ho hned, je to stylova hracka, o second-hand ponukach nehovorim, sekac nie je obchod, ja naopak ludkom fandim :) keby som mal zbytocnych 500 evri tiez si idem kupit

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť