Tip: Poklepanie štyrmi prstami pre návrat na predošlú plochu.

V OS X Lion je gesto swipe left or right with four fingers na pohyb medzi pracovnými plochami. Potiahnutím štyroch prstov doprava alebo doľava sa dá premiestniť na požadované miesto. Okrem toho sa tu nachádza ešte „tajné“ gesto four finger double tap alebo doble tap jump back, ktoré Vás poklepaním štyroch prstov premiestni na predošlú používanú plochu.

System Preferences → Trackpad → More Gestures → Swipe between full-screen apps. Štvorprstové gesto na presun medzi plochami a aplikáciami na celej obrazovke.Spomínané gesto sa aktivuje cez Terminál (~/Application­s/Utilities/Ter­minal.app), príkazom:

defaults write com.apple.dock double-tap-jump-back -bool TRUE; killall Dock

Na starších MacBookoch sa môže stať, že by to hneď nefungovalo. Stačí skúsiť v System Preferences resetovať pôvodné gesto na presun medzi plochami. Ak máte nastavené tri prsty na presun medzi plochami, stále platí, že na vyššie spomínaný trik sú potrebné prsty štyri.

Popri skratke cmd + tab na prepínanie medzi aplikáciami toto môže prakticky urýchliť každodennú prácu na viacerých plochách. Určite zahojí aj absenciu plôch vo viacerých riadkoch.

Znovu ho je možné deaktivať nasledovným príkazom.

defaults delete com.apple.dock double-tap-jump-back; killall Dock

Zdroj: cultofmac.com.

komentár
  1. Díky, dobrej tip.
    Možná už to tady někdo řešil, ale chci se zeptat. Dá se nějak zajistit aby full-screen programy měly stálou pozici mezi plochami? Jinými slovy mám například iTunes na první ploše a po vypnutí a zapnutí full-screen se to zase přeháže jinou pozici. Já pak jezdim na Trackpadu přes 5 ploch než se k tomu dostanu, protože se to zase přeházelo. Dá se nějak zajistit aby to zůstalo na stejný pozici? Dík.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť