Sú príčinou nedostatku iPhonov 5 zvýšené nároky Applu a štrajky zamestnancov?

iPhone 5 je v súčasnosti nedostatkovým tovarom, ktorý na Slovensku zoženiete len s veľkým šťastím. Aj v oficiálnom Apple online obchode nielen v susedných krajinách je doba doručenia tri až štyri týždne. Okrem obrovského záujmu a obmedzenej výrobnej kapacity za to zrejme môžu aj štrajkujúci zamestnancvi Foxconnu. Tri až štyri tisícky zamestnancov údajne štrajkovalo kvôli náročnejším podmienkam. Výrobný partner Applu, Foxconn, od zamestnancov žiada, aby pracovali aj počas sviatkov, a výrazne sa zvýšili aj požiadavky na kontrolu kvality. Zamestnanci však neboli na zvýšené požiadavky vyškolení, a tak to vedie len k napätiu a produktom, ktoré ich nespĺňajú. Čínsky Foxconn sa ku kauze vyjadril – neprebiehajú žiadne štrajky, všetko je normálne a výroba ide podľa plánu.

komentáre
  1. Som momentálne v UK, čo som bol v Apple predajni mali ich tam na stole minimálne 15 len tak na otestovanie takže neviem, neviem…

    0
    0
  2. carl ….. po novodobom otroctve sa pokojne mozes poobzerat na slovensku. Myslim ze v cinskom foxconne pracuju ludia ktori by VELMI neradi o tuto pracu prisli… – to neznie ako otroctvo. Na slovensku za 200-250 odpracovanych hodin dostavaju ludia 500-600 eur :-(( tomu ja vravim otroctvo!!!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť