Samsung prináša ďalšie reklamy napádajúce Apple

Samsung pokračuje v reklamnej kampani The Next Big Thing na smartfón Galaxy S II. Zobrazuje rôznych fanúšikov Applu, čakajúcich v rade na nový iPhone. Samozrejme nie konkrétne, o samotnom Appli v reklamách nie je žiadna zmienka. Ukazujú sa tu však „zarytí“ zákazníci jednej značky, ktorí nie sú ochotní prejsť na Samsung, napriek väčšiemu displeju, možnosti diktovania textových správ, predinštalovanej navigačnej aplikácii, atď. V najnovšom snímku s názvom Type With Your Voice sa však spokojnej majiteľke Samsungu Galaxy S II zrejme darí presviedčať o kvalitách svojho telefónu.

Síce reklamy prezentujú „prechod“ z iPhonu na Galaxy S II, ich účel asi nie je naozaj ukradnúť spokojných zákazníkov Applu. Samsung si o svojom telefóne myslí – na základe špecifikácií – že je od iPhonu výrazne kvalitnejší. Reklamnou kampaňou sa snaží hlavne spochybniť bezdôvodné preferovanie Applu pred Samsungom. Apple iPhone ale bezpochyby vyhráva v uspokojovaní zákazníkov spomedzi najpredávanejších smartfónov.

Záber z reklamy na Samsung Galaxy S II prezentujúcej možnosť diktovať textové správy. Ďalej v texte nájdete samotné videá.Mám taký pocit, že autori narážajú aj na samotného Steva Jobsa. V reklamách Urban Camping a  The Next Big Thing (nižšie) zobrazujú dlhovlasého barmana s hláškami „This is our generation’s Wo­odstock.“ alebo „I could never get a  Samsung. I’m creative.“, čím mi veľmi pripomína hlášky postavy Steva Jobsa z filmu Pirates of Silicon Valley.

Samsung sa očividne baví porovnávaním svojho telefónu a iPhonu. Na Facebooku najprv porovnáva posledné tri modely iPhonu: 3GS, 4 a 4S. Pripomína, že všetky majú rovnako veľké displeje a celkovo vyzerajú podobne. Ďalej porovnáva Galaxy S II s iPhonom 4S v špecifikáciách. Úvádza „výhody“ jeho telefónu v rýchlosti HSPA, menšej hrúbke, väčšom displeji, nižšej hmotnosti, možnosti vymeniť pamäťovú kartu alebo batériu, podpore Flashu, DLNA, atď.

Galaxy S II vs. iPhone 4S

Na Facebooku porovnáva Samsung svoj Galaxy S II s iPhonom 4S a ironicky aj s plechovkami spojenými šnúrou a telefónom do auta z 80-tych rokov.

Pre zaujímavosť uvádzame aj prvú časť reklám z kampane The Next Big Thing. Po poradí majú názvy Massive Screen, Sleek Design, Movies & Music, Apps, 4G Speed, The Next Big Thing, Display.

komentárov
  1. Mne osobne sa tie reklamy pacia a preco nie? Obidva fony su super su to sympatie kto si ktory vybere. Trosku konkurencie nie je na skodu aspon budu lacnejsie.

    0
    0
  2. iphone 4 S je zastaralej a 3g (2Mgbs) je dnes uz pomali nebezi na nem nic poradne a na samsungu galaxy s2 bezi vsechno dvakrat rychleji a rychlost internetu 4g(14Mgbs) mam je oba a tak muzu rict ,ze samsung je o moc lepsi a android nabizi tolik moznosti nastaveni , ze to nenabizi ani macbook air s lionem – bohuzel a o kvalite navigace od googlu ani nemluve je proste nejlesi a zadarmo skoda ,ze neni taky pro apple

    0
    0
  3. Ja osobne si myslím, že každá ďalšia reklama narážajúca na apple je len dôkazom toho, že sú to úbožiaci… len ukazujú že bez očividnej narážky nie sú schponý applu konkurovať…
    A mimochodom asi zabudli na Siri – sms-kovanie pomocou hlasu, gps… trapoši sú to… Aspoň vieme že sa ich boja…:)

    0
    0
  4. Je to neskutočne úbohé od SAMSUNGU… Dokonca je mi to až k smiechu, aby takouto kampaňou sa snažili čo… “zvýšiť predajnosť Galaxy S II” ? :D Apple ma veľmi veľa fanúšikov… A tie reklamy sú úplne zbytočné.

    0
    0
  5. To uz je fakt dost, uz mi je od toho zle, co stou srackou hcu, za nic by som nevimenil iPhone 4s a ze vatsi display, to uz vobec nie.

    0
    0
  6. Jediné v čom majú pravdu je tá nabíjačka, iPhone je vkuse vybitý (aspoň ten môj 4). Zrejme inak na tom nie je ani Galaxy keď má taký hovadný displej ale už by s tým mohli niečo urobiť.

    0
    0
  7. pride mi podivne, ako niektori tak rychlo zabudli na reklamnu seriu mac vs. pc.

    “Ja osobne si myslím, že každá ďalšia reklama narážajúca na apple je len dôkazom toho, že sú to úbožiaci… len ukazujú že bez očividnej narážky nie sú schponý applu konkurovať”

    tolko skaredej kritiky na apple som tu uz davno necital.

    0
    0
  8. Petr, poprve neviem v akej galaxii zijes ale v CZ kde nemate ani poriadne pokrytie 3G nie to este LTE je jasna vyhoda mat samsung :))) Navyse odkial mas informaciu ze 3G je 2MBit ? Mne fici na Slovensku na 4S internet od pomaranca rychlostou 7,2 Mbit a to ze nepodporuje LTE ma vobec neserie kedze LTE je skusobne spustene mozno na dvoch miestach na Slovensku a pokial sa rozsiri tak to samsung bude mat S45 …. a apple iPhone 10 :)))
    No a porovnovat telefon s procesorom AMR s notebookom to moze robit len zarity windozak s androidom v ruke ….
    Ja osobne mam Samsung wifi 5 tablet co je trosku vacsi bracek S2 a zeby ta navigacia od googlu bola lepsia ako napr. Navigon to tiez dovolim pochybovat a navigon pre android je rovnako drahy ako pre iPhone …
    takze netaraj pokial sa do toho nevyznas …..
    Oba su to dobre telefony ale mna zatial S2 nepresvedcila, lebo ked si prilozim 5″ talet samsung k uchu nie som presvedceny ze chcem behat po ulici s tehlou na uchu :))) (vid najnovsi telefon od samsungu Galaxy NOTE :))) )

    Kubiak, netusim ale mam rovnaky problem ale napr 4S my vydrzi cca. o 30% dlhsie ako 4 a pritom vsade je rovnaky firmware a baterka ma malicky rozdiel….

    0
    0
  9. 14Mbps je síce pekná vec, ale čo z toho, že mi telefón takú rýchlosť podporuje, keď sa jej od operátora nedočkám. Vživote som sa nedočkal reálnej rýchlosti ani 3,6Mbps či už cez mobil alebo modem. Ferarri by mi na polnej ceste bolo tiež nanič… :)

    0
    0
  10. … a pobezi na tom Garageband? Da sa na to napojit iRig? alebo iRig Midi a bude generovat v realnom case nastroje bez latencie? … :DDD

    0
    0
  11. Hehe, podobne kecy o “ubohosti a trapnosti” mate aj na tie klamlive reklamy Apple napadajuce Microsoft / Windows?
    Alebo mate len ten jednostranny, zaslepeny pohlad apple oveciek?

    0
    0
  12. @Petr hovoris tu ze ten samsung je dvakrat rychlejsi… Hej je to pravda ale len hardwarovo pozri si kolko berie operacnej pamete ios a kolko andorid… android berie vise polovicu cize moc ti neostane… proste v toto je apple dobry ze svoj operacny systen len na svojich zariadeniach lebo tam je proste ta suladnost sybchronnost hardwaru zo softwarom a to sa ti odzrkadli aj an viuziti operacnej pamete….. no asi by sme tazko takto mohli daco chciet od samsungu a androidu kedze ten adnroid je robeny na x druhov smartfonov… a este ktomu iphone by som zanic nevimenil mam iphone 4 a nikdy za nic ine…. Je to proste trend zabava vykon a kazdy rok sa mozem tesit na nieco nove :)

    0
    0
  13. Nechápem. Sa tu rozhadzujete, že aké je trápne od SAMSUNGU tvoriť takéto reklamy. Asi sa nepamätáte na reklamy od APPLU Hi I’m MAC …

    0
    0
  14. Mal som SGII v rukách a je to dosť veľká “placka”. Ako mobil je to veľké. iPhon by nemal ísť týmto smerom dúfajme. Keby chcem väčší displej, tak si kúpim tablet :D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.