Recenzia: Fabrix Folder Case pre MacBook Air 11″

MacBook Air 11″ (prečítajte si recenziu) je laptop nie celkom obvyklých rozmerov. Pre mnohých môže byť práve vďaka tomu najvhodnejším riešením, zároveň to však znamená, že vybrať naňho vhodný obal alebo tašku je ťažšie ako pre 15-palcový MacBook Pro. Rozhodli sme sa preto vyskúšať Folder Case dizajnérskej značky Fabrix, aby sme uvideli, nakoľko dobrý je v realite.

## Výber

Laptop môžete prenášať mnohými spôsobmi. Dá sa chytiť do ruky, prípadne hodiť do akejkoľvek bežnej tašky. Ak chcete niečo na mieru, môžete si vybrať z množstva tašiek, ruksakov alebo malých neoprénových obalov.

V prípade drobnejších laptopov ako je 11-palcový a sčasti aj 13-palcový MacBook Air je výber trochu obmedzený. Kúpiť si k útlemu notebooku veľkú nemotornú tašku by bolo kontraproduktívne. Minimalistický neoprénový obal je ale, naopak, možno príliš málo.

Fabrix Folder Case Navy Fabrix Folder Case Navy

To vytvorilo priestor pre vybavenejšie, ale stále spratné a jednoduché obaly ako je Fabrix Folder Case. Môžete doň zabaliť laptop a tak hodiť do tašky a ísť do školy, alebo aj zobrať do ruky či pod pazuchu a ísť tak na míting.

Folder Case sa predáva v dvoch veľkostiach: pre 11-palcové a 13-palcové Apple laptopy (do väčšieho môžete dať okrem Airu aj Pro alebo White) a v troch farbách: navy (tmavomodrá podobná obleku), black (klasická čerň) a khaki. My sme testovali menšiu verziu v navy prevedení.

Možnosti

Fabrix Folder Case Navy pridáva tenkému notebooku väčší objem ako malé puzdro, ktoré slúži iba jednému účelu. Pri prenášaní v ruke však väčšia hrúbka nevadí a MacBook Air je zrejme aj v obale stále tenší ako väčšina bežných laptopov.

Fabrix Folder Case Navy Fabrix Folder Case Navy

Na oplátku za hrúbku ponúka pomerne dobrú ochranu a vnútro rozdelené na dve časti. Prvá, väčšia, je vyhradená na laptop. Druhá funguje ako priestor pre ďalšie veci – ja som v ňom nosil väčšinou niekoľko papierov a pero, ale môžete tam dať čokoľvek malé: notebookovú myš, telefón, noviny, malý fotoaparát ba dokonca aj iPad. Raz som vrecko použil aj na prenos cédečka, čím som efektívne vykompenzoval, že MacBook Air už nemá optickú mechaniku.

Puzdru môžeme vytknúť, že prenášať v ňom nabíjačku je veľmi ťažké. Adaptér s dlhou hlavicou sa vôbec nezmestí, látka nie je dostatočne voľná. S malou hlavicou sa nabíjačka síce zmestí, ale musíte sa naozaj snažiť, aby ste obal zatvorili.

Obal

Obal Folder Case Navy je vyrobený z bavlny. Aj keď technologickému recenzentovi sa to posudzuje ťažko, látka je očividne celkom kvalitná, keďže za dva mesiace nosenia nejavila veľké známky používania – žiadne porušené okraje alebo ošúchaná farba. Jedine na prednej strane sa začali rohy mierne zahýbať.

Fabrix Folder Case Navy Fabrix Folder Case Navy

Výzor je vždy subjektívna záležitosť, náš názor je, že je to jedna z hlavných kvalít Folder Casu. Tmavomodrá látka v danom strihu vyzerá decentne a nepobúri pri oficiálnych ani neoficiálnych príležitostiach.

Zaujímavým elementom je pracka, ktorá obal drží zatvorený. Na otvorenie ju nemusíte rozopínať ako skutočnú pracku, ale jednoducho odopnúť magnet, ktorým drží na látke z jednej strany. Vďaka tomu obal otvoríte a zatvoríte rýchlo a nevyzerá ani zvláštne. Magnet by sa ku laptopu síce klásť nemal, ale magnety na obaloch nie sú dostatočne intenzívne na to, aby mohli byť rizikom.

Resumé

Fabrix Folder Case Navy

Každý má iné nároky na svoj obal. Ak ale vlastníte 11– alebo 13-palcový MacBook Air a hľadáte preň puzdro, ktoré je malé a univerzálne, Fabrix Folder Case je vhodný výber. Okrem laptopu v ňom človek prenesie aj pár ďalších vecí a vyzerá to dobre. S tým súvisí aj cena, ktorá je celkom vysoká – obal stojí 50 €, ale myslíme, že za to stojí.

Za zapožičanie ďakujeme spoločnosti Innocent.

Test produktu prebiehal 60 dní. Foto: MacBlog.sk

komentárov
  1. Moja skusenost je taka, ze tento typ rucne sitych obalov neposkytuje dostatocnu ochranu, napr. pri pade alebo otrasoch; vizualne je to pekne, ale obal ma byt aj funkcny, najma ak ma v sebe notebook za 1 000 €.

    0
    0
  2. -iMa-: kvalita vyhotovenia, opotrebenie, kazdodenne nosenie, ochrana… je toho celkom dost, co sa prejavi az po mesiaci-dvoch. Vela krat vie aj prvotne nadsenie ovplyvnit recenziu a clovek si nevsimne veci, ktore sa nemusia spociatku zdat neprakticke ci obmedzujuce.

    0
    0
  3. Vy ste azda banda hipsterov, diskutujúci? Čo je to za dizajnový prvok, imitovať jeden spôsob spínania, pretože je asi viac cool, a použiť iný, pretože je pohodlnejší?

    Na tých fotografiách vyzerá byť obal veľmi špinavý, vidím aj nejaké škvrny – ak to nebol záťažový test, považujem to za nevýhodu. Za päťdesiat eur by som si radšej kúpil dva „minimalistické neoprénové obaly“.

    0
    0
  4. Ajaj, tragédia. 50€ by som za to nikdy nedal a už vôbec v tom nenosil Air. Hanbil by som sa s tým “na ulicu”.

    0
    0
  5. Co je to prosim za slovny zvrat, citujem : “…som vrecko použil aj na prenos cédečka, čím som efektívne vykompenzoval, že MacBook Air už nemá optickú mechaniku.”

    Ako vykompenzujem nepritomnost optickej mechaniky v notebooku tym, ze so sebou nosim cedecko?? :-D

    0
    0
  6. V životě bych si nekoupil něco, co má sponu nebo výrazněji vystupující prvek – tlak na jedno místo např. v batohu může být výrazně větší a hrozí tak poškození. Na parádu super, já zůstanu u neoprenu..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.