Nový MagSafe 2 konektor prichádza na Retina MacBook Pro a MacBook Air, nie je kompatibilný s predchádzajúcou generáciou

Pri snahe dosiahnuť čo najtenší možný dizajn notebooku siahol Apple po novom type napájacieho konektora – MagSafe 2. Ten nájdete na nových Retina MacBookoch Pro a aktualizovaných MacBookoch Air. Keďže nie je kompatibilný s predchádzajúcim MagSafe konektorom, Apple na svojich stránkach predáva redukciu MagSafe → MagSafe 2 za 9,99 USD (v EÚ 10 EUR?). Nakoľko Apple LED Cinema Display a Thunderbolt Display slúžia ako dockovacie stanice pre MacBooky – poskytujú MagSafe konektor na nabíjanie bez potreby samostatného adaptéra – Apple prikladá k novým Thunderbolt displejom túto redukciu zadarmo. Ak už však displej vlastníte, jej kúpe sa asi nevyhnete. V budúcnosti sa zrejme dostane MagSafe 2 aj na displeje a prípadne aj na MacBooky Pro v starom dizajne.

Dostupné porty na novom Retina MacBooku Pro

komentárov
  1. no neviem…ked porovnavam magsafe konektor na mojom MBP tak mi pride velkostou podobne s USB konektorom a ten sa aj na novy nexgen MBP vosiel…takze priestorovo sa novym konektorom nic neusetri… este ani rok neuplynul od Jobsovej smrti uz to zacina… len tak dalej Apple a do 10 rokov budete mat v ponuke aspon stovku produktov s dalsou tisicovkou redukcii a dalsi bankrot na krku

    0
    0
  2. menej stresu :) k macbooku dostanem predsa nabijacku a ked budem potrebovat nabijat inde alebo budem mat dve pracoviska tak si kupim redukciu alebo novu nabijacku..

    0
    0
  3. je pravdepodobne, ze MagSafe konektor musi mat v notebooku vo vnutri hore aj dole magnety a aj ked je navonok podobne hruby ako USB tak vo vnutri v tele notebooku moze byt hrubsi a to sa im tam uz jednoducho nevoslo.

    0
    0
  4. @jeeff – to sa zda ako najpravdepodobnejsie…nasvedcoval by tomu aj zmeneny dizajn samotneho konektora.

    co sa tyka tych inych znaciek tak ano, tam sa tiez konektory menia a ani by to nebol az taky problem kedze s novym notebookom automaticky dostanete aj novu nabijacku ale predsa len “think different” a potom aj uzivatelia ktori vsadili na Cinema display za nemale peniaze a pouzivaju ho ako dokovaciu stanicu maju mensi problem. Tam sa to uz bez redukcie nezaobide ale uz to narusa tu cistotu a eleganciu riesenia. No ale co uz… casy sa menia…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť