Nový iPad je skutočne až dvakrát výkonnejší ako tretia generácia

Reklamné materiály Apple sa pri iPade štvrtej generácie snažia upútať zákazníkov tým, že oproti tretej generácii ponúka až dvakrát vyšší výkon. Najnovšie testy výkonu iPadu štvrtej generácie v porovnaní s ďalšími iOS zariadeniami tieto tvrdenia skutočne potvrdzujú. iPad štvrtej generácie používajúci dvojjadrový procesor Apple A6 s 1,4 GHz a 1 GB RAM (rovnako ako iPad 3 a iPhone 5) dosiahol skóre 1757, zatiaľ čo iPad tretej generácie dosahuje s Apple A5X (1 GHz) „len“ 791. iPhone 5, ktorý taktiež využíva novú generáciu procesora Apple A6 no s nižším taktom (1,3 GHz), dosiahol skóre 1571. Pre porovnanie, iPad 2, ktorý je stále v ponuke, no nepodporuje Siri ani nemá Retina displej, dosahuje skóre 780.

Zdroj: Primate Labs

komentárov
  1. Ano, tym viac by ma vytocilo, keby som teraz nedavno kupil iPad3 a nemohol by som ho na Slovensku vymenit za 4th gen ako inde.
    Toto bola podpasovka od Apple, mohli ho predstavit napr v Januari 2013.

    0
    0
  2. a pred 3/4 rokom este neexistovali technologie aby bol uz ipad 3. generacie taky rychly, ze? Neviem ci klamanie a zavadzanie zakaznikov je ten spravny marketing

    0
    0
  3. pokial viem, tak iPad mini ma A5 procesor rovnaky ako iPad 2…mam taky zvlastny pocit, ze tento benchmark test je mierne fake

    0
    0
  4. mna by teraz velmi zaujimalo, ze ci sa posunulo vydavanie novej verzie iPadov na zaver roka alebo sa zmenila frekvencia vydavania novych verzii iPadov alebo islo len o nieco mimoriadne (rozumej obchodnici v Apple si bez Jobsa pretlacili potrebu dodrzat termin vydania iPad3 a neskor ked bol hotovy iPad4 videli dalsiu prilezitost zarobit a pretlacili si aj tuto novinku)

    0
    0
  5. To je uzasne a fascinujuce. Ked vysiel iPad 3, tak vo vsetkych grafoch a porovnaniach bolo vidno, ako je strasne rychly a 2x rychlejsi ako iPad 2.
    Teraz vysiel iPad 4, a voila – zrazu je iPad 3 len o malililinko rychlejsi ako iPad 2.
    Zato iPad 4 je DVAKRAT rychlejsi ako iPad 3.
    Ked vyjde iPad 5, tak bude urcite na vsetkych grafoch dvakrat rychlejsi ako iPad 4, 3 a 2 ktore budu zrazu zazrakom zhruba na rovnakej urovni :)
    Nezda sa vam to trosku zvlastne??

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť