MacBook Air je taký tenký, že presvitá

Niektorí majitelia MacBookov Air na to už možno prišli, niektorých to prekvapí. To, že sú MacBooky Air extrémne tenké, vieme všetci. Najbližšie, keď budete mať možnosť, skúste nasmerovať displej MacBooku Air proti slnečnému žiareniu. Pravdepodobne uvidíte niečo podobné, ako na nižšie uvedenej fotografii od Flemminga Madsena.

MacBook Air ako tienidlo nevyužijete. Zdroj: Cult of Mac

komentárov
  1. Nieje celkom pravda ze len macbook air mam klasicky macbook z 2008 roku a tiez to je. Staci si zasvietit s baterkou na jablko a pekne to je vydiet.

    0
    0
  2. Toto sa nedeje iba na Macbookoch air, ktoré sú “neskutočne” tenké. Deje sa to na všetkých Macbookoch, ktoré majú svietiace jabĺčko vzadu. Videl som to aj na Powerbookoch aj na bielom Macbooku.

    0
    0
  3. Nie len MacBook Air. Ale aj MacBook Pro takto presvita. Nieje to sposobene tenkostou, ale bielym plastovym logom jablcka, na zadnej strane displaya ;)

    0
    0
  4. Mne sa rovnaká vec podarila svojho času zrealizovať na kamarátovom Pro, avšak s tým rozdielom, že som ako svetelný zdroj použil baterku. :-)

    0
    0
  5. Nepresvitá len Air. Rovnako presvitá aj MBP a obyčajný unibody MacBook. Stačí ak stíšite displej na minimum a za displej dáte zdroj svetla. Vous à la a zázrak je na svete :-)
    Nie je to tým, aký je displej tenký, ale tým, že jabĺčko na druhej strane displeja je z priesvitného plastu.

    0
    0
  6. Keby toto uverejnili (prevzali) na zive, tak by som to chapal. Neviem ako vam, ale mne presvita jablcko na kazdom macbooku. Nemusi to byt Air.

    0
    0
  7. Na tom není nic speciálního… Takto prosvítá jablko i na mém macbook pro.. S tenkostí notebooku to nemá nic společného…

    0
    0
  8. Nic nove. To robi aj moj “hruby” MacBook Pro. Nie je to tenkostou Macu, ale prisvitnostou Apple loga, ktore musi byt priesvitne, aby svietilo, ked je zapnuty display. Cize nazov clanku je velmi moc zavadzajuci a nepravdivy.

    0
    0
  9. no nechcem nic nikomu ale podobne presvitanie je znatelne uz na MBW late 07 a nie je to sposobene nicim inym ako tym ze LCD je v tych miestach nahradene priehladnym bielym plastom.

    0
    0
  10. No já Vám teda nevím… ale jelikož je zadní jablko jen průhledný plast, který svítí pomocí podsvícení displaye… nevidím v tom žádnou “tenkou” mystiku. Tohle mi dělal i MB white, který je z 2007!

    0
    0
  11. Tohle ale není pouze vlastnost MBA, to se dá udělat se všemi MacBooky. Jabko osvětlují stejné trubice/diody jako display, proto jsou propojené.

    0
    0
  12. Tomáš Kolumbus Beleš, tento objav je malý krok pre človeka, ale veľký skok pre ľudstvo. ;-) Väšina si to všimla už dávno.

    0
    0
  13. Toto je najdelbilnejsia sprava na macblogu, odkedy poznam macblog-3-5r…
    Je taaaak tenky ze presvitaaa :D
    Flemminga Madsena!- je daky retardovany magor co dostal ako darcek macbook air…

    Apple chcel aby to svietilo tak to spravili priesvitne … Flemminga tymto pozdravujem a odkazujem ze je par rokov za opicami a mal by sa vratit k neapplovskym bookom…

    0
    0
  14. Koukám, že jste taky jabkisti, co jabka teprve objevují.
    Muj PowerBook “Titanium” (Gigabit Ethernet 2002) to dělal taky. Jen měl tak špatné podsvícení, že venku nešlo vidět nic jiné než to Jabko. Dneska už ty ledky alespoň přesvítí ostatní okolní světlo (jde to už pomalu používat i na ulici).

    0
    0
  15. No to je tak, ked redakcia MacBlogu nepise svoje clanky, ale komplet kopiruje svetovu tlac. Kliknite si na 9to5 Mac, TUAW, atd. atd., a tam v originaloch najdete vsetky clanky, ktore slovensky MacBlog okopci, navyse bez uvedenia zdroja textu… Keby aspon podrobila tie svetove clanky kritike a doplnila o vlastny nazor – potom by nemuseli vznikat tieto situacie. Ale takto zrazu potom naozaj Amerika – VSETKY notebooky so svietacim symbolom presvitaju, nielen Airky :)

    0
    0
  16. na obranu macblogu musim povedat : ano, vsetky macbooky presvitaju, ale air celkom zasadnym sposobom, tj. netreba zrovna baterku davat za display. ja osobne som si tento fenomen u mbpro vsimol iba ked som to skusal, na airi to bolo “same od seba” a pomerne casto.

    0
    0
  17. Toto sa mi deje na mojom notebooku HP , ale keď je displej čierny nemusím ho dať ani oproti svetlu a presvitá to.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť