iPad 3 by mal mať retina displej s rozlíšením až 2048 na 1536

Očakávania mnohých sa naplnia – iPad 3 bude vybavený retina displejom. Nový model tabletu od Apple disponuje rozlíšením 2048 × 1536, čiže na každej strane dvojnásobnom od predchodcu. Informáciu priniesol včera večer portál MacRumors. Označuje ju za potvrdenú.

Portál získal do svojho vlastníctva displejový diel z nového iPadu a podrobil ho porovnaniu pod mikroskopom. Tam možno pozorovať, že obrazové body na iPade 3 sú štvrtinovej veľkosti oproti pixelom iPadu 2. Veľkosť displeja sa nezmenila ani o trochu, uhlopriečka je aj na novom modeli 9,7 palca.

Fotografie displeja nasledujúcej generácie tabletu od Apple unikli už niekoľkokrát, prvý raz ešte v decembri. Chýbal ale dôkaz, či sa bude skutočne jednať o retina displej, aj keď tomu viaceré indície nasvedčovali. Ak je súčiastka, ktorá sa dostala do rúk portálu MacRumors autentická, je teraz prítomnosť vyššieho rozlíšenia konečne potvrdená.

Vyššie rozlíšenie na displeji by zlepšilo najmä čitateľnosť elektronických kníh a časopisov, čo sú jedny z najobľúbenejších využití iPadu. Mnohí preto očakávali, že retina displej bude prítomný už na druhej generácii tabletu. Tá mala ale nakoniec len rozlíšenie 1024 × 768 bodov, tak ako prvá generácia. Nový iPad by mal byť predstavený už 7. marca.

Foto: MacRumos

komentárov
  1. Ako vieš že nebude mať dlhšiu výdrž batérie ? A otázka načo je dosť trápna. Túto otázku si môžme klásť stále. Načo sa každým dňom posúva technologický svet stále do predu ? A načo si kupuješ iPad ? Mal by si sa zamyslieť.

    0
    0
  2. stefan: vydrz je dobra, na taketo zariadenie. Bateria ma byt ale vacsia, tak snad hodinku viac daju.

    Ale displej, to bude paradicka na text. Prave na to :)

    Este zmensit hmotnost, ale to tazko, najviac vazi displej, bateria a telo – ono iPad vpodstate nic viac ani nie je :)

    0
    0
  3. Dobrá správa. Jediné čo ma trápi, že budem kopec aplikácií kupovať znovu, tentokrát verzie HD. Z toho bude mať Apple 30% a výsledky za ďaľší kvartál vytvoria nový rekord. :)

    0
    0
  4. MARTIN – no s tym kupovanim to ja vidim rozne, ak som kupil hry na iphone 3g ci 4, a mam za ne zaplatit este raz aby som mal HD na ipade – povazujem to za okradnutie zakaznika, 2 krat platit za to iste je nezmysel, dobreho vyvojara som ochotny podporit, samozrejme ak je cena hodna kvality, lebo taky soulcalibur iste za tych 11-13 € nestoji, ale infinity blade 2 za tych 5,50 €stoji, mne sa zda ako rozumne mat jailbreak, ale ak je nieco super tak to kupit

    0
    0
  5. Vazeni oponenti, to rozlisenie je uplne zbitocne ! Leda tak na aspon 13″ iPode. Potom ake rozlisenie by musel mat MacBook, alebo iMac ? Okrem toho nikto nepozera na iPod z takej vzdialenosti ako na iPhone. Podla mna prekvapia niecim uplne inym.

    0
    0
  6. @Amnart: Cize ty mas pocit, ze si kupenim aplikacie na iPhone za par eur (v priemere menej ako zaplatis za jeden obed) ziskal pravo na aplikaciu aj pre iPad? A ked ju nedostanes, citis sa okradnuty? To je velmi zaujimavy pristup.

    Vacsina programatorov na iOS nie su ziadni milionari. Su to normalni ludia, ktori sa tym pravdepodobne zivia. Po tom, ako jednorazovo zaplatis za aplikaciu, uz nemaju od teba ziadne prijmy, napriek tomu ta vsak nadalej podporuju aktualizaciami.

    Vyvoj aplikacie pre iPad stoji cas. Rozhranie je potrebne dost zasadne prepracovat, navyse aplikacie pre iPad maju casto viac funkcionality. Vysvetli mi prosim, kde beries zakupenim iPhone aplikacie pravo na iPad verziu?

    Nerad ti odpovedam takymto tonom, ale nemozem si pomoct. Ako vyvojara ma tento pristup pouzivatelov neskutocne irituje. Tiez som len clovek, a mozno raz budem chciet aj ja z vyvoja aplikacii zit.

    Odporucane citanie:
    http://blog.shiftyjelly.com/2011/11/22/you-guys-are-millionaires-right/
    http://www.macstories.net/stories/greed-and-entitlements/

    0
    0
  7. stefankelner: odhliadnuc od tvojej biednej gramatiky ani nevies o com pises, asi o ipade (podla teba iPod). Pozriet vecernicek a sup sup do postele…

    0
    0
  8. No kooonečne. Na toto som čakal. Ja naopak také rozlíšenie vítam! Ja som si doteraz ipad nekúpil práve kvôli slabému displayu. To nevidíte tu rasterizáciu displaya? To vám nevadí? Veď sa na to nedá pozerať!

    0
    0
  9. Ti co tvrdia, ze vacsie rozlisenie je zbytocne, tak bud iPad nemaju, alebo na nom akurat hraju hry :( Pri citani dokumentov by som vacsie rozlisenie uvital. Ten raster je tam dost zretelny. Nemusi ro byt hned 2048×1536, ale z programatorskeho hladiska to vela veci zjednodusi.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť