iDesk: ako by vyzeral Microsoft Surface z dielne Jonyho Iva

Autor známeho futuristického konceptu iMacu spred viac než štyroch rokov, Adam Benton, svoje nápady znovu zhmotnil v podobe návrhu zariadenia iDesk. Mal by to byť vylepšený a skrášlený Microsoft Surface, teda pracovný stôl z funkcionalitou počítača, tabletu, prostredníka medzi viacerými digitálnymi vymoženosťami dnešnej doby a dizajnom Applu. Koncept umožňuje napríklad synchronizáciu s iOS zariadeniami po položení na stôl, ale hlavne poskytuje celú svoju plochu ako dotykový priestor na interakciu s operačným systémom.

iDesk

Koncept iDesk od Adama Bentona. Zdroj: maclife.com je živý projekt Microsoftu už niekoľko rokov. Síce produkt nie je vyrábaný sériovo, získal veľkú popularitu najmä medzi technologickými nadšencami. Pôvodná verzia z roku 2008 bežala na upravenej verzii Windows Vista a umožňovala najmä rozpoznávanie najrôznejších zariadení, po položení na jej dotykovú časť. Microsoft Surface 2.0 vyrába Samsung pod kódovým názvom SUR40 a  dizajnovo je oproti prvej verzii veľmi ďaleko.

Samsung SUR40: The Surface 2.0 Experience. Zdroj: microsoft.com.

Späť k iDesku. Či už budúcnosť podobný produkt prinesie alebo nie, necháme sa prekvapiť. Pravdou však ostáva, že Apple sa venuje produktom, ktoré v prvom rade prinášajú technologický pokrok a zisk. Otázne je či niečo ako iDesk spadá do tejto kategórie. Skôr nie, ukážkou je aj úspech MS Surface.

futuristický koncept iMacu

Adam Benton sa v minulosti preslávil futuristickým konceptom iMacu zo skla. Po kliknutí sa zobrazí viac pohľadov. Zdroj: kromekat.com.

komentárov
  1. Zato zenejaky Adam Benton este pravy koncept neznamena to ze takto by vyzeral aj koncept z dielne Applu a teda Sira Jonyho Iva… Ten nadpis je zavadzajuci. Daval by som si na to pozor najme v tomto state kde kazdy veri kazdej somarine co je na internete a nejeden znami na presviadcal nech si nukupujem iphone 4s lebo ma prist iPhone 5 a nbude mat laserovu klavesnicu. Ze on to videl , ze to naozaj…

    0
    0
  2. iMac zo skla je nádherný, a tá myška či klávesnica mmmmmmmmm krása, iDesk by bol fajn maximálne pohodlie a hlavne nič nezavadzia pod stolom je to praktické a krásne

    0
    0
  3. Ja si akosi neviem predstavit aku vyhodu mi to poskytne. Bezdrotova synchronizacia iphone/ipad? Wifi/bluetooth.
    Akosi nejaky kontroler k software na pocitaci? Ipad.

    Aky problem pouzivatela to riesi, alebo aku vyhodu to moze poskytnut?

    0
    0
  4. vyzera to uzasne.. len cena bude isto astronomicka.. ale taka praca s grafikou na tom stole by bola viac nez radost.. hlavne ked to pobezi na OSX :)

    0
    0
  5. To Vaše meno: toto je technologicky blog a nie blog matice slovenskej, okrem toho ani Vy nepisete spravne, preco nepouzivate nasu trapnu diakritiku?
    Jasne ze hrubky by sa nemali vyskytovat ale inak je tu podstatnejsi obsah.

    0
    0
  6. Je to krásne na pohlad, ale nevidím v tom praktický význam. Možno pre architekta áno, či profíka grafika. Tí majú zase Wacom.
    Neviem no…snáď za pár rokov to k niečomu bude :-)

    0
    0
  7. @Mac user
    Asi je neskutocne tazke rozlisit prispevok do fora, od oficialneho clanku (ta diakritika).
    Ked sme uz pri tom, MS sa nepise malymi pismenami…..papa

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.