Foxconn priznáva, že nestačí pokryť dopyt po iPhone 5

Tí z našich čitateľov, ktorí si chcú kúpiť iPhone 5, určite vedia, aké komplikované je sa k nemu dostať. iPhone 5 je totiž nedostatkovým tovarom prakticky na celom svete. Oficiálne Apple online obchody hlásia vo všetkých krajinách, USA počnúc a Českou republikou končiac, doručenie o tri až štyri týždne. Informácie od našich mobilných operátorov sa líšia a v podstate nikto nevie, kedy bude dostatok iPhonov na pokrytie veľkého záujmu.

Od Foxconnu, partnera Apple, ktorý okrem iného vyrába aj nový iPhone 5, tak prichádza správa, ktorá prekvapí málokoho. Foxconn jednoducho nestíha vyrábať dostatok iPhonov 5 na to, aby pokryl obrovský záujem. Problémom sú najmä vysoké nároky Applu na kvalitu a nová technológia v dotykových displejoch umožňujúca ešte tenšie telo, ktorá však celý proces komplikuje. Apple tak vo výsledku od Foxconnu dostáva omnoho menej iPhonov 5, ako si objednal. Od spustenia predaja iPhonu 5 prešiel už viac ako mesiac, no ešte stále sa ráno pred niektorými Apple obchodmi vytvárajú rady ľudí, ktorí dúfajú, že práve im sa ujde z ďalšej zásielky iPhonov 5.

komentárov
  1. Neviem ako u nas, ale v Kanade ich je asi dost. Kazdy den stretavam ludi vo verejnej doprave a kazdy druhy ma iPhone 5, zvysok samozrejme starsie verzie iPhonu.

    0
    0
  2. je to neskutocny problem sa k nemu dostat….ja ho uz chvala bohu mam ale zhanal som ho mesiac…a nakoniec samozrejme lebo sme na slovensku som si ho vybavil cez znamosti na vyssich miestach v orange….je to smutne ze to tak je….ale to cakanie stalo za to…:)…mam cierny 16gb a je to bomba….mal som pred tym asi kazdy typ iphonu ale tak tento sa im fakt podaril

    0
    0
  3. no, taktiež cez známeho v Telekome…. Dostali pár kusov a volal mi že aj keď si kamoš musíš prísť dnes lebo mám ďalších 20 záujemcov…. takže voľba bola jasná :-)))

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť