Bude mať nový iPhone NFC čip?

Nový iPhone klope na dvere a už je to celkom dávno, kedy rôzne “tajné zdroje” naznačovali, že by mal obsahovať NFC čip. Časom tieto klebety utíchli, vraj Apple by sa do integrácie NFC nepúšťal z bezpečnostných dôvodov. Stále je tu však veľmi veľký potenciál aplikácie Passbook, ktorú Apple predstavil na WWDC v júni a ktorá bude súčasťou iOS 6. Zmienky o NFC sa našli už aj v kóde betaverzie iOS 6.

Montáž nového iPhone s aplikáciou Passbook. Zdroj: ibtimes.co.uk posledných mesiacoch sa stále zvyšuje počet uniknutých častí pripravovaného iPhone z ázijských tovární a potvrdzujú väčší displej a ďalšie chýry. Ich početnosť potvrdzuje ich relevanciu a mnohí už považujú predpokladaný dizajn nového iPhone za istý. Možno však o ňom nevieme vôbec nič.

Každopádne, nedávno uniknuté snímky zadnej časti predného panelu obsahujú nový čip, ktorý zatiaľ nikto s istotou nevie identifikovať. Vidno ho na obrázku nižšie. Portál AppleInsider špekuluje o tom, že by malo ísť práve o očakávaný NFC čip. Umiestnenie čipu aj jeho veľkosť túto teóriu potvrdzujú. Japonský blog Macotakara spočítal aj približnú veľkosť čipu a našiel jednu z možností, ktorá by sa mohla pod elektromagnetickým tienidlom skrýať.

Prítomnosť NFC čipu by mohla zaručiť nové možnosti bezhotovostných platieb, kde má Apple veľký potenciál, ale stále priamo nenaznačil záujem ho využiť. Všetko sa zrejme dozvieme už 12. septembra.

Uniknuté časti údajného iPhone zverejnil čínsky portál Apple.pro Zdroj: apple.pro.

komentáre
  1. S tímto tvrzením bych byl opatrný i přesto, že doufám v to, že nový iPhone dostane NFC čip, tak toto nutně nemusí být NFC čip neboť NFC technologie potřebuje dostatečně velkou anténu pro přenos energie a dat a ta je většinou velkou cívkou o velikosti platební karty a ta tu není zobrazena na fotografii.

    0
    0
  2. @ Martin Doubek
    Na NFC nieje potrebna az taka velkost postaci kludne aj 1/4 velkosti platobnej karty. A co sa tyka anteny kludne moze byt ulozena nad bateriou. Ja osobne to mam takto ako to je zobrazene v tomto clanku: http://www.apartmenttherapy.com/add-nfc-payment-to-your-iphone-152556
    Funguje to skvelo taktiez a ked si odmyslime hrubku tej plastovej karty ktora je hruba presne ako platobna karta tak to nezabera dokopy ziadne miesto. Ja osobne dufam ze tato technologia bude uz zabudovana v novom iPhone je to super pohodlne takto platit.

    0
    0
  3. 1) vraj to nie je NFC, ale cip obsluhujuci dotykovu vrstvu integrovanu v displeji
    2) ohladne komentarov nadomnou: velku cievku potrebuje NFC cip logicky iba v pripade ze nema vlastnu bateriu, tzn. ked je v platobnej karte. Vtedy tu enegiu musi ziskat indukciou za pomoci tej cievky. Kedze telefon ma bateriu, ta moze bez problemov napajat cip a nepotrebuje ziadnu cievku.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť