Blížiace sa aktualizácie Macov spomalili predaj súčasnej generácie pod odhady analytikov

Napriek optimistickým odhadom analytikov, ktorí počítali s 20% medziročným nárastom predajov Macov v USA, za prvý kalendárny štvrťrok 2012 sú čísla za január omnoho nižšie. V januári došlo k medziročnému rastu predajov len 1 %. Zdá sa, že najväčší podiel na tom majú zákazníci, ktorí odkladajú kúpu nového Macu kvôli očakávaným aktualizáciám. V prípade predstavenia nových modelov ešte môže Apple pôvodné odhady hravo dobehnúť.

Ak nahliadneme do obľúbenej pomôcky pri výbere nového produktu od Apple, Mac Buyer’s Guide, zistíme, že takmer všetky produkty sú v strede svojho tradičného cyklu, pričom mnoho z nich ho už dávno prekonalo. To neznamená nič iné ako to, že sa vyplatí počkať, lebo Apple už čoskoro daný produkt aktualizuje.

Ste na tom podobne aj vy? Plánujete kúpu nového Macu po jeho aktualizácii alebo sa tešíte na zlacnenie súčasnej generácie? O svoje názory sa s ostatnými môžete podeliť v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. Na to aby apple dopredal stare zasoby musia predstavit nove modely, az potom ludia zistia ci sa to vlastne oplati a ci radsej nekupia ten o 100vku zlacneny minulorocny kus ktory ma aj tak tolko vykonu ktory nedokaze bezny uzivatel vyuzit

    0
    0
  2. Ano som na tom presne tak. Cakam na novy iMac a uz sa ho neviem dockat. Dufam ze bude aspon o trochu tensi, s bluray mechanikou a vyzsim vykonom a dufam ze bude uz coskoro :)

    0
    0
  3. No tak teraz ste ma zabrzdili. Zajtra som chcel ísť kúpiť iMac. Tak teraz neviem – mám ešte počkať? Aj ho potrebujem, aj vydržím. Keďže počet Macov musí byť vždy väčší ako počet členov domácnosti, tak mám rezervu. Ale vždy keď niečo kúpim tak to o týždeň zlacnie.

    0
    0
  4. Vela zalezi na tom ake budu nove Macy, ale tiez cakam na MBPro 13″ s Ivy Bridge. Pripadne cakam na zlacneny sucasny 15″ model, ale pri mojom zvyku na 13″ to predsa asi len bude ta novinka…

    0
    0
  5. No jo, tiež čakám na Ivy Bridge s HD4000 do Macu Mini. No ale keďže Intel odložil vydanie Ivy na jún, tak sa to čakanie ešte natiahne.

    0
    0
  6. Svoj prvy MacBook Pro 13″ som kupil v roku 2009. Dalsi planujem kupovat niekedy 2013 – 2014. Ale musi minimalne obsahovat v zaklade: kvalitny SSD disk, USB3.0, SDXC slot, vylepsene chladenie pri maximalnom vytazeni procesora, vacsia vydrz baterie nez maju sucastne modely cca 8 hodin a viac.
    Aspon u mna, neovplyvnuju kupu noveho modelu (hardware), pravidelne aktualizacie produktov. Vzdy si vysledujem modelovu radu, ktora musi splnat moje poziadavky z technologickeho hladiska, aspon na 5 rokov dopredu.
    Ak sa jedna o novy software, opravy, security update, tam aktualizujem pokial mozno okamzite ;o).

    0
    0
  7. Ja na nove MBP čakam už od ohlasenia nových procákou.
    Ja som zatial spokojný ale už ho mam pomali 2 roky tak by to chcelo niečo nové :P

    0
    0
  8. To cakanie by fakt mohlo byt donekonecna kto potrebuje nech kupi, janby som tiez vymanil moj 13″ za 15 ale zatial to neponahla, ktovie ako to nakoniec skonci s tym intelom kedy vypustia Ivy bridge mobilny, a aka bude potom prva seria MBP kolko to bude obnasat problemov tak ako prva seria so sandy bridge, ci viac chyb ci menej

    0
    0
  9. Takisto som nedávno išiel do MBP 15″. Čakanie je na nič. Modely, kt. sú teraz, sú podľa mňa výkonné dosť. Až na mechaniky v Macoch…. absencia BluRay…
    Teraz chcem ešte kúpiť 8GB RAM namiesto súčasnej 4GB. Vyjde to okolo 50 Evri a na procaku i7 to bude fachat genialne tak zo 2 – 3 roky :))))) :P

    0
    0
  10. tiez cakam kedy pride novy iMac, dufal som, ze si ho kupim uz teraz v aprili / maji ale kedze apple avizoval novy OS v lete tak mi pride logickejsie, ze aj nove iMac pridu az v lete, spolu s predstavenim noveho OS :( …snad to tak nebude.
    v kazdom pripade neverim, ze tam bude BluRay…podla mna apple nikdy BluRay do svojich produktov neda…jasne pretlaca kazdy soft cez net, nic uz nie je na cd, resp nebude…takze by som sa necudoval tomu, ze nove iMac nebudu mat ziadnu cd/dvd mechaniku

    0
    0
  11. BluRay tam isto nebude. Miesto toho bude Macbook Pro tenší – na štýl Air a bude obsahovať SSD disk pre systém a klasícký veľký HDD pre dáta.

    Ja som pôvodne tiež chcel čakať na Ivy Bridge, ale keď som si uvedomil, že:
    1. procesory budú predstavené až niekedy v júni,
    2. nový OS bude niekedy v lete,
    3. Ivy Bridge bude mať o niečo nižšiu spotrebu a teda výdrž notebookov sa o niečo predĺži, ale až také výrazné to nebude,

    rozhodol som sa nečakať a kúpil som teraz dvojmesačný Macbook Air 13″ za 870 EUR. Nebudem čakať pol roka na novú generáciu alebo na zlacnenú starú za 1100 EUR.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť