Austrálska polícia varuje pred používaním Máp od Apple

Aby kritiky na nové Mapy od Apple nebolo málo, najnovšie varuje pred ich používaním aj austrálska polícia. Tá totiž musela opakovane zasahovať kvôli vodičom, ktorí uviazli v miestnom národnom parku. Ako inak, uviaznutí vodiči sa do tejto situácie dostali kvôli tomu, že sa riadili navigáciu v mapách od Apple. Mesto Mildura sa totiž v mapovej aplikácii od Apple nachádza v národnom parku, čo je približne 70 kilometrov od jeho skutočnej polohy. V národnom parku navyše nie sú žiadne zdroje vody a ovzdušie dosahuje vysokých teplôt, takže uviaznutí vodiči môžu byť aj v ohrození života. Niektorí vodiči tu uviazli až na deň, pričom museli prekonať veľké vzdialenosti peši cez nebezpečný terén, kým sa dostali na miesto s mobilným signálom.

Červenou je označená Mildura podľa Apple, fialovou skutočná poloha tohto mesta. Zdroj: Victoria Police News

Zažili ste podobnú situáciu s mapami od Apple alebo inou navigáciou aj vy?

komentárov
  1. Mňa raz google maps poslal

    https://maps.google.com/maps?saddr=Unknown+road&daddr=48.9633595,22.3760333+to:ulic&hl=en&sll=48.981344,22.343445&sspn=0.200539,0.528374&geocode=FWbC6gIdCNRUAQ%3BFR8f6wIdYW5VASlZlT0gqEQ5RzGXQ6or3X_uGA%3BFXce6wIdgyhWASlh5AJ9M0M5RzFgQ5fG0fcABA&t=h&mra=dpe&mrsp=1&sz=12&via=1&z=12

    Omg, dones nechapem ako moje auticko tu cestu prezilo, a ze ma vobec nezabasli vojaci, to boli centimetre od ukrajinskej hranice, navyse po 3 km tankodrom, 2 metre hlboke vymole na ceste. Teraz to uz v mapach opravili.

    O Nokia Maps ani nehovorim. Nie je to idealne, ale aspon clovek uvidi miesta na ake by v zivote neprisiel :D

    0
    0
  2. ked pouzivam navigaciu prostrednictvom map applu nepotrebuje to mobilne data? vsetko info berie z GPS? tak mi to z toho clanku vychadza, kedze “museli prekonať veľké vzdialenosti peši cez nebezpečný terén, kým sa dostali na miesto s mobilným signálom”.

    0
    0
  3. Nie. Na vyuzivanie Apple maps potrebujes mobilne data. Ale z vlastnej skusenosti viem,ze si urcitu cast cesty vie dopredu nacitat, ak nie celu. Asi v zavislosti od dlzky navigovanej trasy. Takze vie ist aj v podstate offline. Navigujem sa s Apple maps kazdy den po celom Slovensku vratane BA a nemal som s nou najmensi problem. Vzdy ma poslalo na hladanu ulicu a skutocne to bola ta ulica – pre mna neznama oblast. Cize som siel ako ovca podla navi, nevedel som robit ani skratky ani “rozmyslat” za nu :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť