Apple prehral súdny spor s Motorola Mobility a ruší push e-maily v Nemecku

Nemeckí používatelia e-mailu ponúkaného bezplatne od Apple v rámci služby iCloud našli vo svojich Inboxoch nepríjemné novinky. Apple bolo totiž v dôsledku prehraného súdneho sporu nútené zrušiť v Nemecku push e-maily. Motorola Mobility vyhrali súdny spor o nimi vlastnený patent, ktorý malo Apple porušiť. V dôsledku toho si vynútili zaplatením zálohy 100 miliónov eur, ktorá sa použije na zaplatenie strát, na ktorých náhradu bude mať Apple právo v prípade úspešného odvolania, okamžitú platnosť rozhodnutia.

V praxi to znamená, že si nemeckí používatelia iCloudu musia nastaviť manuálne sťahovanie e-mailov, nebudú im doručované automaticky technológiou push. To však platí len pre iOS zariadenia. Na počítačoch a cez internetové rozhranie bude fungovať všetko ako doteraz. Apple sa samozrejme proti rozhodnutiu odvolalo a používateľov informovalo, že považuje patent Motoroly za neplatný.

komentárov
  1. smutne je, ze apple povazuje vsetky patenty, kt nie je vlastnikom, za neplatne… a potom si da patentovat nieco take ako klinovu formu ntb a este aj existuje institucia, co je schopna na nieco take ten patent dat….

    hold s jedlom rastie chut a tieto patentove spory su toho jasnou ukazkou ;) konzum si hold ziada svoje obete…

    0
    0
  2. Apple, firma, ktora si coskoro patentuje vsetko, este aj dychanie vzduchu dvoma nosnymi dierkami nikdy moc nerespektovala cudzie patenty a kludne si dali patentovat nieco, co uz vymyslel a pouzil niekto iny roky pred nimi…

    0
    0
  3. najprv s nimi vybabral gates, neskor google. to staci na to aby sa poucili. a v tejto dobe copy&paste sa ani necudujem ze vsetko patentuju, robil by som to iste

    0
    0
  4. podla mna je to skor otazka ich pravneho oddelenia a managementu, kedze na prava z patentu sa da udelit licencia…zrejme si stale myslia ze zaplatit za vyuzivanie toho na co ma patent motorola je pre nich nevyhodnejsie ako mat spokojnych zakaznikov…

    0
    0
  5. Je tam toho. Osobne som nikdy nechapal, naco mam vlastne push notifikaciu chciet. Vsak si nastavim kontrolovanie mailov kazdych x minut a je to. A nemusim davat svoje pristupove udaje firme RIM / Apple / dopln_svoju_oblubenu_spolocnost. Uplna blbost. K patentovym vojnam len otazka: Ktora z tych uzasnych firiem s uzasnymi vynalezmi typu dvojklik, pouzivajuca vysledky prace druhych ako boli Von Neumann, Turing, Shannon, atd., plati tymto skutocnym vynalezcom nejake poplatky za prizivovanie sa na ich (skutocnych) objavoch? ;-)

    0
    0
  6. Až začnou patentové spory doléhat na uživatele, začne se v oblasti patentů něco dít. Pokud platí současný stav, nezbývá všem než si patentovak každou z prdu kuličku, protože by si to mohl patentovat někdo jiný a pak trolit. Takže problém není Apple, Motorola nebo Samsung. Problém je systém.

    0
    0
  7. priatelia spoludiskutujuci, co tak si precitat na zahranicnych strankach cely clanok, pripadne zdokonalit anglictinu? o velkom vitazstve apple mozno bude informovat macblog zajtra, ale to nema nic spolocne s push funkciou. v tejto minoritnej (oproti hlavnemu problemu) kauze naozaj apple taha za kratsi koniec a v nemecku musel apple naozaj obmezit iCloud funkcionality tykajuce sa push.

    vitazstvo apple sa tyka toho, ze sud uznal, ze ponuka za pouzivanie patentu predostrena apple (a zrejme aj microsoft) je diskriminacna. malo ist o zisk 2.25% z kazdeho predaneho wireless zariadenia

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť