Apple predbehol LG a stal sa tretím najväčším výrobcom telefónov na svete

Informácie analytickej firmy IDC potvrdzujú úspešný kvartál a rok, ktorý má Apple za sebou. Vďaka stále silným predajom iPhonu 4 a predstaveniu iPhonu 4S sa podarilo Applu predbehnúť LG a stať sa tretím najväčším výrobcom telefónov na svete nielen za štvrtý kvartál 2011, ale aj za celý uplynulý rok. Prvé a druhé miesto si aj naďalej pevne držia Nokia a Samsung. Za veľký náskok vďačia najmä lacnejším telefónom. Apple bol minulý rok na piatom mieste a v súčasnosti má až 6% podiel na svetovom trhu telefónov. Zdá sa, že pôvodný cieľ Steva Jobsa z predstavovania prvého iPhonu v roku 2007, ktorým bolo dosiahnutie 1 % svetového mobilného trhu, bol veľmi skromný.

Hore výsledky za štvrtý kvartál 2011 v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2010, dole celoročné výsledky 2011 a 2010. Zdroj: IDC

komentáre
  1. Iphon mam niekolko rokov,ale vacsi shit som nevidel. Pri synch kontaktov ahh boze totalne nedomyslene a ubohe! Vyvojar bol totalny chuda,ze to nevymyslel.. neodporucam tento shit!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.