Apple má problémy kvôli zavádzaniu v propagovaní nového iPadu 4G

Po austrálskych úradoch sa o Apple začínajú zaujímať aj tie európske. Príčina je rovnaká – Apple predáva nový iPad 4G, avšak ten nie je v skutočnosti s tu dostupnými „4G“ sieťami kompatibilný. V Austrálii sa síce spúšťajú 4G LTE siete, avšak nový iPad 4G s nimi nefunguje. Apple zareagoval tým, že ponúka vrátenie peňazí nespokojným zákazníkom. Sťažnosti obdržali aj úrady vo Švédsku, kde sa zákazníci taktiež sťažujú na zavádzajúci marketing iPadu 4G. Plne totiž tieto novinky využijete len v USA a Kanade. Problémy môže mať Apple aj vo Veľkej Británii, kde sú na zavádzajúce reklamy obzvlášť prísni. O využití 4G LTE sietí na Slovensku sa môžete dočítať aj v našom článku.

komentárov
  1. Dle mého Apple neklame… Jeho produkt nabízí LTE. To že v některých zemích na to nejsou vybaveni -> to je jejich chyba a problém! Přesněji problém operátora. Tethering také apple nabízí a u některých operátorů to nefunguje -> budu žalovat Apple? No asi nebudu, když za to nemůže! Když si koupím elektromobil a pojedu z Ovy do Prahy, asi nebudu žalovat Teslu, že po cestě není ani jedna dobíjecí stanice!

    0
    0
  2. Cely problem je v tom, ze sa operatori nevedia dohodnut na jednotnych frekvenciach pre LTE ,cize nekompatibilita vladne svetom.

    0
    0
  3. zjavne bude 4G spravene na ine siete a frekvencie :D, mozno to vyzaduje silnejsie vysielace kto vie, kazdopadne je to nemoralne takto zavadzat zakaznikov

    0
    0
  4. nechcem sa zastavat Apple,ale oni narovinu hovoria co predavaju.
    ze kupujuci vtrhne do obchodu,nakupi a az potom zistuje co sa s tym da vlastne robit je uz uplne iny pribeh a len velmi tazko ovplynitelny.

    0
    0
  5. suhlasim s prispevkami hore, ked si nieco kupujem preverim si ci mi to funguje a nie kupim a potom zistujem. a to ze im to nejde na ich 4G sieti je problem operatorov, ze nemaju jednotne frekvencie …

    0
    0
  6. tak to zas pozor. Ak Apple robi v nejakej kraijne kampan, ze prichadza iPad s podporou LTE, hoci v krajine ani s jednym operatorom s LTE nebude fungovat, tak to je zavadzanie.

    Otazka, ci tu kampan robi v EU napriklad. Na online Apple Store CZ je sice LTE ako jedna s key features, ale jasne je tam poznamka a napisane (ale po pravde, neviem ci to tam bolo od zaciatku)

    2) 4G LTE je podporováno jen v sítích AT&T a Verizon networks v U. S., a sítích Bell, Rogers a Telus v Kanadě. Datové programy jsou prodávány zvlášť. Podrobné informace vám poskytne váš mobilní operátor.

    Samozrejme ze operatori pouzivaju tak vela roznych frekvencii LTE celosvetovo je tiez velka chyba

    0
    0
  7. Ahaaa… Tak že keď si kúpim BMW s maximálkou napr.250 km/h tak budem žalovať BMW že v SR nie sú cesty na takúto rýchlosť prispôsobené ani kvalitou a ani legislatívou… /do 130km/. Ale v Nemecku je to fajn….. Trošku choré zmýšlanie….

    0
    0
  8. sak naco by ich trapil taky maly trh ako je EU 500 milionov potenc spotrebitelov, bol by som zvedavy na par cisiel: ake % trzby im prinasa priestor EU na celkovych trzbach v segmente ipad a ipad 2 prip. ipad 3, potom by bolo vidno ci naozaj apple kasle na EU

    0
    0
  9. no a taktiez mi neda nenapisat…je fajn ze apple hovori na rovinu co predava, na druhej strane v US sa pre verzion tiez prisposobil iphone, ze ? a je to podla mna len a len preto, lebo verzion ma ine frekvencne pasmo, tak preco nieco nevymyslia pre ipad na EU trh ? chapem ich ze nebudu stavat teraz 4G siete v 27 statoch, ale ani to co robia teraz mi nepride 100% ciste

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť