Android Market dosiahol 400 tisíc aplikácií

Android Market, obchod s mobilnými aplikáciami pre Android zaznamenal ďalší míľnik. Na celom svete obsahuje už vyše 400 000 aktívnych aplikácií. Na začiatku decembra oslavoval desať miliárd stiahnutí. Vznikol v roku 2008. App Store od Apple v počte aplikácií aj stiahnutí stále vedie, ale Android Market zvyšuje tempo. Od 300 do 400 tisíc aplikácií mu trvalo dosiahnuť o tri mesiace rýchlejšie. Konkurent od Googlu by sa takto mohol dostať na koňa už koncom tohto roku.

App Store versus Android Market. Ako pribúdal počet aplikácií za počet mesiacov. Zdroj: distimo.com.

komentárov
  1. Nuz, cislo nie je vsetko. Rozhodujuca je kvalita, pritomnost malware, uzitkovost. Na Android sa top vyvojari moc nehrnu, graficky elegantnych, realne uzitocnych apps (nie, nemyslim utility na spravu tamagoci OS) je malo. Malware, cinske napodobeniny skutocnych kvalitnych apps? No, vieme svoje.

    Android je skratka nikym nekontrolovany svincik. Humus, nevkus, neporiadok, ziadna kultura.

    Ani sa niet co divit. Android nie je produkt pre koncoveho spotrebitela. Nie. Uzivatel Androidu je produkt. Produkt pre inzerentov. A Android je distribucna metoda.

    0
    0
  2. ad 1) cita ktosi tie clanky? :) “obchod Z mobilnymi”
    ad 2) predpokladam, ze ide o vsetky uverejnene aplikacie… neviem ako funguje android market, no app store ma celkom silno cenzurovane uverejnovanie aplikacii. To znamena, ze ak ma ktosi moznost davat neobmedzene mnozstvo akokolvek kvalitneho (resp. nekvalitneho) obsahu na internet, tak samozrejme ten obsah bude pribudat rapidnejsie ako v moderovanej diskusii :) A zase Java je rozsirenejsia ako objective C :)
    na koniec… nech len rastie konkurencia :)

    0
    0
  3. Je to smiesne, ze to niekto stale porovnava a Android sa snazi o prvenstvo.
    Apple ma svoje iOS len v iPhone a iPade.
    Google ma svoj Android v desiatkach ak nie v stovkach roznych mobilov a tabletov a zastresuje niekolko vyrobcov- znaciek.
    O co sa vlastne snazia….

    0
    0
  4. Smiešne je to jak kritizujete android market a v živote ste tam nič nenakupovali alebo ani neboli – ja som mal aj android aj iphone a mi to prišlo skoro rovnake – si musite uvedomit že vela aplikacii ktore su na appstore tak su aj na android market – a niesu tam nepoužitelne aplikacie preboha sa spametajte , zas ale musim uznat že su tam aj sproste nevyužitelne aplikacie ale tie su na appstore tiež – akurat na markete nieje taka ochrana to je napríklad ja som na markete našiel program ktorý mi unlockol moj mobil – take na appstore nenajdeme – to je proste jak cydia+appstore

    0
    0
  5. Jedna vec, preco vas trapi kvalita aplikacii na android markete, ked podla prieskumu su aj tak v top stahovanych aplikaciach vo vacsine len hry.Ano mobil je aj na hranie, ale kazdy predsa vie, ze hranie na mobile a na konzole alebo pc sa neda porovnat, maly displej, hrozne ovladanie akcnych titulov. Na android markete si mozem napr. vybrat z mnozstva uzitocnych a peknych widgetov, ktore v appstore proste ani byt nemozu :D

    0
    0
  6. Su ludia, ktori maju radi, ked niekto iny rozhoduje za nich, co je pre nich dobre co potrebuju a co smu.

    A potom su ludia, ktori sa radi rozhodnu sami podla seba bez toho, co im kto prikaze ze sa smie a nesmie. Tato cesta je vsak nebezpecnejsia.

    Ale rozhodovat, ktora je ta spravna vec, cesta a myslienka by som sa neodvazoval, pred rokom 1989 tak za mna uz rozhodovala uzka skupinka ludi, dakujem, neprosim. Mam vlastny rozum.

    0
    0
  7. ivek: smutnym faktom je, ze podiel crapware a svinciku ci falosnych aplikacii alebo rovno kopii (napr. AmbryBirds a nie Angry Birds) je v Android Markete neuveritelny. Samozrejme, najdes aj kvalitne aplikacie. Ale ich podiel je v porovnani s App Store vyrazne mensi.

    Dalej, na Android market sa dostanu „aplikacie“, ktore aplikaciami nie su – pozadia, zvonenia, knihy (bez autorskych prav, ako inak).

    Apple davno zmenil politiku a taketo veci na App Store nie su. Knihy musia ist vylucne do iBooks atd.

    A fakt mi neda este raz nezopakovat: podiel kvalitnych programov je pre iOS vyrazne vacsi a to bez malware a skodliveho softu (co sam uznavas).

    No a este jedna vec: hladat tabletove aplikacie pre Android je dost problem, je ich malo a nie su nijak oddelene. Nie, aplikacie umelo natiahnute na obrazovku tabletove nie su.

    0
    0
  8. exo:

    Pred rokom 1989 si sa narodil a rovno o tvojom mobilnom telefone a nazore rozhodol zakon a zriadenie.

    Dnes sa narodis a mozes si vybrat, ci vobec telefon chces. Ked ho chces, mozes si vybrat, ci zaplatis Applu, aby urobil rozhodnutia za teba, alebo zaplatis Samsungu, aby urobil rozhodnutia za teba.

    A kazdy z vyrobcov za teba robi ine rozhodnutia. Jeden viac obmedzujuce, druhy menej obmedzujuce.

    Vela ludi si radsej zaplati za iPhone, pretoze tak isto ako nepotrebuje instalovat do svojej chladnicky a mikrovolnky proces na pozadi, tak isto nepotrebuje instalovat proces na pozadi do svojho telefonu.

    0
    0
  9. klud chlapci, vidím, že vám to dvíha ego,…

    áno máte pravdu, je tam 70% nevyužiteľných app rovnako ako na app store,… ale na android store zoženie viac dobrých aplikácií,… ako na app store, lebo pokiaľ tam apple niečo pridá sú aj vianoce.

    vid. napr. navigačné SW od renomovaných výrobcov, opera mini,…

    0
    0
  10. Zvonenia a pozadia ako aplikacie su v App Store doteraz. Desatisice aplikacii, ktore obahuju iba zvukove slogany popularnych celebrit.
    Skoda ze v app store sbs settings:((

    0
    0
  11. Kazdy vzdy nieco rozdhone za nas. Vlastne zial, skoro vsetko.

    Samsung naprikald rozhodol, ze si vlastnici ani dokonca vlajkovej lode GALAXY S II neupdatnu OS na novu verziu 4.0 minimlane cely Q1 2012 (rozstiepenost platformy, prilis vela OEM modifikacii android OS), tiez ze to bude plastak a ze sa nezmesti do ziadneho vrecka v nohaviciach.
    Niektori ludia sa stazuju, ze 3 roky stary 3G iPhone nedostal iOS 5.0, ale 80% smartphones na androide si uz nikdy neupdatne novu verziu OS este pocas platneho kontraktu s mobinym operatorom a to je podla mna horsie, ako cokolvek ine. Ako kedysi Nokia (ale na to aj doplatila). Tu mas Nokia 95 za 500 EUR. Chces o pol roka vyriesene bugy a novsi firmware? No jasne, uz mame pre teba N97, kup si ju za dalsich 500 EUR!!!

    Som IT expert, ale kedze riesim advanced problemy so systemami (hlavne DB) neustale, nemam uz ani na pocitaci doma cas a chut sa neustale doma hrabat a nieco riesit (drivers, update SW atd ) a aj preto som nakoniec zavrhol Linux, priplatil za Mac a som spokojny. Uz vobec by som nemal cas sa vrtat v terminale na telefone a hladat narocne postupy ako si updatnut vlastny telefon.

    Apple aspon zatial kontrolou kvallity App Store predchadza nekvalitnym apliakciam, ktore len budu zhadzovat OS a uzivatelia budu len zbytocne nespokojni (jasne, mohol by to robit podstatne lepsie,a le spsutu plevelu vytriedi).

    A to si zatial na Apple cenim. Samozrejme aj oni maju preslapy a take, ake by firma ich rangu mat nemusela, ale z velkej casti u nich plati “It just works”. Niekedy je to pre IT geekov ako som ja akoby hanba, mat telefon, alebo tablet, ktory dokaze ovladat aj 2rocne dieta, alebo najpriemernejsie vzdelany amik. ale mne to naopak neuveritelne vyhovuje.

    0
    0
  12. pouzival jsem andoid jeden rok pred 2 mesici jsem si poridil iPhone a muzu rict , ze iPhone je proti androidu zastarali a dnes se snazi apple dohanet stratu a jak apple spatne okopiroval treba reminder tak tady nemelte nesmysly jak je iphone dokonalej jedina vyhoda je siri ,ale to je pro anglictinu

    0
    0
  13. Piko: no vidis, tak zaplat jeho vyvoj alebo si ho napis sam :). Ziadny limit na takuto vec v App Store nie je. Ale asi ani nie je potreba, ked vidim, ako dlho trva prevod v Calibre (a na akom HW) tak na iPhone neviem, neviem.

    0
    0
  14. cisla su absolutne nepodstatne, tak ako je uplne jedno, ci ma adroid market 400tis ci 800tis aplikacie or applestore 1mil ci 20mil, v skutocnosti je pouzitelnych tak max 500-1000 aplikacii a je jedno v ktorom store… v pripade, ze odratame hry, tak toto cislo bude podstatne mensie a tie hlavne aplikacie sa uz vyrabaju rovnako pre android, tak aj pre apple ;)

    sumasumarum, je smiesne, ak sa tu sutazi o to, kto ma viac nepotrebnych aplikacii, ked tie, co za nieco stoja su na 90% na oboch platformach…

    0
    0
  15. používal som iPhone no začala mi vadiť malá uhlopriečka displeja a aj to, že ho už má každé druhé decko… Učaroval mi Galaxy Note od Samsungu… (uhlopriečka, HD displej a milujem ten stylus)

    prvotne som si nevedel predstavil prechod z iOS na hlúpy, hnusný, zelený atp. Android ale po približne mesiaci používania mám na ňom v podstate to isté čo na iPhone… Android už dávno na tom nie je tak zle ako býval..

    (apropo na druhú stranu konektivita medzi MBA a SGN je zlá… jabĺčkovské produkty si medzi sebou oveľa viac rozumejú)

    0
    0
  16. kvalita aplikacii na android markete mozno nie je taka zla, ale treba si uvedomit ake aplikacie na nom su. Kopec task killerov, task managerov a neviem akych dalsich tweakovacich toolov, ktore na iPhone nikto nevyuzije. Takze cislo je sice pekne, ale treba si naozaj uvedomit, ake aplikacie su na oboch porovnavanych marketoch.

    0
    0
  17. zasadny problem Androidu je totalny nedostatok vkusu a dobrych designerov, jednotne UI a ziadna kontrola nad bordelom. Nic viac k tomu nemam dodat. 99% aplikacii s originalnym napadom pochadza z iOS.

    Co sa divit, ked Android je kopia iOS a nic viac.

    0
    0
  18. remen teba nemajú radi ani na mm.sk ani tu. tak to je čo už povedať, ked na blogu o apple, kde vládne moderovanie príspekov, ťa tiež moc nemusia.

    už to s tým apple fanatizmom nepreháňaj. apple má aj dobré aj zlé produkty, jeho nevýhoda je príliš veľká špecifickosť, čo je zároveň aj jeho výhoda, ale pre menej ľudí.

    to máš ako ferrari vs. bmw

    0
    0
  19. Jožo ach jo, ty už jsi takový applovský Hulán. Chtělo by to vice rozumu do posuzování co skutečně je dobré u applu a jiných výrobců.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.