Americké letectvo nakúpilo iPady v hodnote 9 miliónov USD

Zatiaľ čo svet očakáva iPad 3, americké letectvo (U.S. Air Force) sa rozhodlo pre nákup 18 000 iPadov 2. iPady by mali nahradiť ťažké kufríky pilotov (bežne okolo 20 kg), ktoré sú plné navigačných tabuliek a plánov, a ušetriť tak aj náklady a čas potrebný na tlačenie potrebných dokumentov. Všetky aktuálne informácie budú mať vždy k dispozícii v iPade. Celková cena objednávky je 9,36 milióna USD. Nejde pritom o prvú spoločnosť, ktorá nahradzuje ťažké kufríky pilotov iPadmi, United Airlines urobili tento krok ešte v auguste 2011 a rovnako postupujú aj ďalšie aerolinky.

United Airlines zapojili do života pilotov iPady už v polovici minulého roku.

komentárov
  1. Pouziva sa JeppTC, Jeppesen Mobile FD ako elektronicka nahrada papierovych Jeppesen manualov a tratovych map.
    Potom klasicky PDF reader pre firemne prevadzkove a technicke manualy a manualy vyrobcov lietadiel. Su to publikacie nezriedka majuce aj 1000 stran a tak je uspora hmotnosti znacna.

    0
    0
  2. Aj slovenske letectvo by kludne nakupilo za 9milionov €. Akurat ze jediny rozdiel by bol, ze za tu sumu by namiesto 18000 nakupilo 1800. Ved sa pozname. :)

    0
    0
  3. @Niki
    Preto začnú výrobcovia lietadiel montovať do kokpitu USB konektor pre nabíjanie iPadu, rovnako ako je to teraz v autách :)))

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.