Zákazníci žalujú Apple za tajné uchovávanie informácií o pohybe iOS zariadení

Jednou z najdiskutova­nejších tém v súvislosti s Apple je v súčasnosti debata o „tajnom“ nahrávaní a ukladaní informácií o pohybe a umiestnení iOS zariadení. Tieto informácie iOS zariadenia skutočne uchovávajú a objavujú sa aj v ich zálohách, avšak pri aktivácii alebo inštalácii novšej verzie iOS ste o tom boli informovaní v licenčných podmienkach, ktoré ste odsúhlasili.

Pre dvoch amerických zákazníkov to však nie je dostatočným ospravedlnením a určite nebudú jediní, ktorí kvôli tomu podali na Apple žalobu. Dôvodom sú podozrenia z narušenia súkromia spôsobené zapisovaním údajov o polohe iOS zariadeniami, ktoré sú potom súčasťou aj automaticky vytvorených nešifrovaných záloh v iTunes.

komentáre
  1. Pritom o nič nejde,v dnešnej mobilnej dobe je “sledovaný” každý!Android síce dáta možno nezálohuje,ale posiela ich rovno Google a tí už vedia ako s nimi naložiť..Kto nechce byť “sledovaný”,nech zruší telefón,počítač,bankomatovú kartu,účet,adresu,zápis na matrike,sčítanie obyvateľstva zásadne nevypĺňať a podobne..Tí,čo sa trasú a idú podávať žaloby,sú trápni a smiešni!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.