Stevovi Jobsovi ostáva už len niekoľko týždňov života, tvrdí National Enquirer

Americký bulvár National Enquirer prišiel s fotkami vychudnutého Steva Jobsa, ktorý má z Apple už niekoľko týždňov zdravotné prázdniny. Podľa fotografií, na ktorých smeruje so svojou manželkou do Stanfordského centra pre liečbu rakoviny, na ňom šedý sveter a džíny doslova visia. K fotografiám sa vyjadril aj kalifornský onkológ Gabe Mirkin, podľa ktorého je Steve Jobs vo finálnej fáze choroby. Nemá už takmer žiadnu svalovú hmotu, čo svedčí o dramatickom kalorickom úbytku spôsobenom pravdepodobne rakovinou pankreasu. Jeho váha je odhadovaná na 60 kg, zatiaľ čo pred ochorením vážil približne 80 kg. Rednúce vlasy naznačujú, že Jobs podstupuje na liečbu rakoviny chemoterapiu.

Steve Jobs v Enquirer

Zdroj: National Enquirer

Napriek vážnosti jeho stavu trávil Steve Jobs údajne deň pred odfotením uvedených snímkov ešte v Appli napriek tomu, že má oficiálne voľno a v každodenných činnostiach ho má zastupovať Tim Cook. Tvrdenia doktorov sú jasné, máloktorý pacient s rakovinou pankreasu prežije viac ako päť rokov. S. Jobs so vzácnou formou tejto rakoviny bojuje už viac ako sedem rokov. Počas tohto obdobia podstúpil v roku 2009 aj transplantáciu pečene.

Steve Jobs v priebehu rokov Steve Jobs v priebehu niekoľkých rokov, Zdroj: CBSNEWS

Apple v dnešnej dobe doslova stojí aj padá na osobnosti Stevea Jobsa. Dokazujú to aj okamžité reakcie na burze s akciami, kde každá podobná správa znižuje ich hodnotu. Ostáva len dúfať, že S. Jobs bude mať ešte dosť síl na to, aby nad chorobou vyhral a prinášal svetu v mene Apple revolučné produkty ešte veľa ďalších rokov. Ako by Apple vyzeral bez neho si dnes netrúfa odhadnúť nikto. Obdobie v deväťdesiatych rokoch, kedy S. Jobs nebol v Appli, však bolo pre spoločnosť obdobím úpadku a všetko sa zmenilo až po jeho návrate. Na druhej strane je dnes vrcholový manažment Applu plný schopných ľudí – menovite Tim Cook, ktorý S. Jobsa v súčasnosti zastupuje, Phil Schiller, ktorý má na starosti marketing, a samozrejme slávny dizajnér Jonathan Ive.

komentárov
  1. To je tak: Jobs vytvoril produkty, ktoré tešia aj administrátorov, pretože často nie je čo spravovať. Naopak Bill sa teší zdraviu, pretože všetkým administrátorom Microsoft Windows odchádzajú životne dôležité orgány, keď sa musia pasovať s chybami ako 0X065468FF56A alebo Unexpected Errors. :o)

    0
    0
  2. Z Macblogu sa nam stava bulvarny platok… Na tej fotografii moze byt Steve, ale nedivil by som sa, keby to bol cieleny utok na zhodenie hodnoty Apple akcii, ktore su na svojom historickom maxime… Napriklad take svetove media ako The New York Times/LA Times/USA Today tuto spravu nezverejnili, kedze sa jedna o bulvarny platok, ktory moze, ale nemusi byt pravdivy…

    0
    0
  3. Tento bulvarny clanok som cital uz na viacerych miestach, len dufam ze Jobsa vysetroval DR.House a ze to nie je pravda, co sa pise…

    0
    0
  4. Na poslednej fotke nie je Steve Jobs. Vžimnite si, že ten človek nemá jeho typický čierny rolák, ale kabát zapnutý na gombíky. Zvláštne, že na žiadnej fotke akoby naschval nevidieť tvár.

    0
    0
  5. Dúfam že to je len nejaký FAKE lebo Jobs je vizionár, bez neho už asi jablká nebudú to čo teraz :( …. Dúfam že sa všetko vráti do normálu a Jobs nám bude prinášať stále nejaké suprové “hračky” :)

    0
    0
  6. kokos, tak tú fotku z 1997 som ešte nevidel, úplne iný človek.

    Apple začne ísť dole vodou, jeho vízie a predstavy sa vyčerpajú.
    Dotiahnú to čo rozbehol a potom čo?
    Zatiaľ vždy bol apple bez neho stratená

    0
    0
  7. Peterson : niesi nejaký múdry??? Chcel by som vidieť ako by si vyzeral ty , keby si mal 7 rokov rakovinu.Bol by si schwarzeneger v 80tich rokoch však?

    0
    0
  8. nejde mi do hlavy ze na tej fotke chrbtom je jobs, pride mi akoby mal uplne ine kontury a tvar lebky… skor ako nejaky 75+ starec… s tymi vraskami…

    0
    0
  9. pozeram ze autor macblogu nedovoli pustit nieco kriticke. len tak dalej a to som mal dobru mienku o tomto blogu. Sak som len napisal ze sa stavate bulvar, ziadne urazky.

    0
    0
  10. nechcem hrat mudreho ale ked si poziete poriadne fotografie z toho bulvaru tak prichadzaju len 2 moznosti do uvahy… 1. bud ta rakovina mu zhorsila zrak aspon o 4 dioptrie alebo je to niekto iny… tam kde vidno jobsa (ako ho vsetci pozname) ma ovela tensie dioptricke skla ako na fotografii zo zadu kde vyzera ako vrcholovy senil… na druhej strane sa zas ta tvar zo boku (vela sice nevidno) trochu aj podoba… mozme vazne len hadat ci naozaj neslo o cieleny utok ktoreho zamerom bolo znizenie akcii spolocnosti Apple. Cas ukaze ci je to pravda… ak je to pravda so zdravotnym stavom S. Jobsa, v priebehu niekolkych hodin (NYT, USAT) alebo dni sa tato sprava obajavi nielen na strankach ktore chcu byt “najaktualnejsie” ale aj v doveryhodnych mediach. nezabudajme ze ak je to vazne take zle tak samotna spolocnost Apple bude nutena vydat verejne vyhalsenie o zdravotnom stave zakladatela. Uz len koli svojim akcionarom ktory zo strachu padu spolocnosti odidu.

    0
    0
  11. …tak povie mi niekto kde je na tomto svete vlastne ta spravodlivost??? Steve je genius a co sa s nim deje je smutne, zato taky Miki Cernak je vagabung a tomu sa aj v diere zaujimavo dobre dari. :-( Nemalo by to byt opacne???

    0
    0
  12. zestarneme a umreme vsichni, nekdo driv nekdo pozdeji. kua steve vydrz, nejses muzikant kterej odesel v nejlepsim, ty mas jeste porad co rict a svet si to rad poslechne.

    0
    0
  13. vyzerá nejak divne a ošarpano, nato, že má 6 miliárd USD :-/
    každopádne dúfam, že bude OK, lebo Apple stojí len na jednej osobnosti, na Stevovi…

    0
    0
  14. Divné je aj to, prečo na ľavej ruke nemá na ten “schudnutej” fotke svoj svadobný prsteň… Jedine, že by tak schudol, že ho niekde stratil ..

    Želám Steevovi veľa pevného zdravia. Smrti síce neujdeme nikto, no Steeve je ešte mladý :-/

    0
    0
  15. Steve je king a nebyť jeho nemám mac, ipad. Je to génius a taký sa rodia raz za 10 rokov. Dúfam, že sú to samé p.čoviny čo sa píšu, verím že Steve bude naďalej fit a bude nám vydávať dokonalé veci.

    0
    0
  16. Neverim, ze na tych fotkach je Steve, aj ked pripustam, ze jeho stav je vazny…
    Spravodlivost na tomto svete nie je…Clovek co nieco zalozil, zil s tym cely zivot, nieco dosiahol, priniesol svetu zaujmave napady a myslienky…
    Vsetko raz pride, niekedy skor, niekedy neskor…
    Pre mna je zarazajuce, ze ti dobri, vacsinou odchadzaju ako prvi…

    0
    0
  17. Na tych fotkach nevidno jednoznacne ci je to on, ale vela apple zameranych serverov tuto spravu nezverejnili. Meni sa to tu na cas.sk , este treba spravit sekciu bulvar, alebo koktejl. Hadam to bude vsetko len konspiracia proti nemu.

    0
    0
  18. toto som zazil, kamarat tiez par dni pred smrtou takto pochudol. Vobec sa na seba nepodobal. Ak uz nie vyliecenie, tak mu prajem aspon dostojne umieranie mimo titulnych stranok bulvaru.

    0
    0
  19. To som netušil, že je tu toľko odborníkov na Stevov osobný život a onkológov. Za to že niečo má oblečené na oficiálnych vystúpeniach ešte neznamená že to platí aj v osobnom živote a pokiaľ viem tak si súkromný stráži ako len vie. Niekto si prečíta neoficiálne jeho životopisy a už je múdry. Apple ma najlepší marketing na svete, nezabúdajte to že keď povie že má rád pulóver vôbec nič to neznamená. Tak či onak ma táto správa veľmi mrzí a predpokladám, že robí všetko preto čo je v jeho možnostiach aby vyzdravel. Tak mu aspoň držme palce a dúfajme že táto správa nie je pravdivá.

    0
    0
  20. jaj…kolko uz takych bulvarnych fotiek bolo…podla mna to kludne moze byt jobs, ale tie fotky su fakt mizerne. a staci ze si dal vacsi sveter a uz vyzera ze umiera ? podla mna ano je chudsi, ale to je uz od tej tej choroby par rokov. skor pred tym mal mierne nadvahu. A ze ma menej vlasov? vsak plesivie uz dost dlho, to nemusi byt chemoterapia.

    kazdopadne, aj ked je taky workoholik, pochybujem ze par tyzdnov pred smrtov by este chodil do applu. aj ked je to jeho bejby, ale aj tak mysilm ze umierajuci clovek by skor radsej bol so svojou rodinou 24/7 a nejaky iPhone5 by mu bol ukradnuty

    0
    0
  21. Kedze sa akcie ani nepohli, normalne weby tento zvast ani nepublikovali a Jobs ide na veceru a Obamom, nemame sa coho bat.

    Apple uz nie je ako predtym – Steve sa obklopil sikovnymi ludmi, ktori to vedia aj ked je Steve mimo: Takze situacia z 90tych rokov by sa neopakovala, ani keby si Steve povedal “Sorry chalani, koncim – idem robit revoluciu do inej galaxie :)”

    Kazdopadne, Stevovi prajem aspon dalsich 20r zivota bez vaznych zdr. problemov.

    p.

    0
    0
  22. Na fotke zo včera, keď sa stretol s Obamom vyzerá o mnoho zdravšie a jeho vlasy sú hustejšie, kratšie a menej šedivé, než muža na tejto fotke.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.