So špeciálnym príslušenstvom môžete premeniť váš iPhone na digitálny mikroskop

SkyLight je názov nového projektu, ktorý by mohol zlepšiť situáciu s globálnym nedostatkom doktorov a zdravotných pracovníkov vo svete, najmä v rozvojových krajinách. Ide totiž o príslušenstvo, ktoré zabezpečí stabilnú pozíciu iPhonu pripevneného k mikroskopu. Následne môžete iPhonom robiť snímky, videá alebo FaceTime videohovory. SkyLight by mal byť univerzálny, a teda kompatibilný aj so staršími mikroskopmi a ostatnými smartfónmi.

Aký to má význam? Okrem toho, že mnoho inštitúcií, vrátane škôl, nemusí nakupovať drahé digitálne mikroskopy, ale s príslušenstvom SkyLight a smartfónom využijú v digitálnej ére tie mikroskopy, ktoré už majú, naviac umožní komunikáciu z miest, kde je nedostatok kvalifikovaných zdravotných pracovníkov. Napríklad prostredníctvom FaceTime videohovoru bude možné konzultovať odborné názory s profesionálmi, ktorí tak nebudú musieť byť fyzicky v rozvojových krajinách, ale budú môcť pomáhať z domova.

Projekt SkyLight momentálne hľadá podporu na stránkach KickStarter a chýba mu už len niečo vyše 4000 USD do dosiahnutia cieľovej sumy – 15 000 USD.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.