Samozrejme, stačí, keď to bude fungovať o päť rokov

Niekedy, keď si kupujete produkt, má jasné funkcie, ktoré sú hneď a ktoré využijete hneď. Chcete si preniesť do kosačky päť litrov benzínu, tak si kúpite päťlitrovú bandasku. Máte hudbu vo formáte AAC, ktorú chcete počúvať, tak si kúpite iPod, ktorý tento formát podporuje.

Nie vždy ale uvažujeme takto. Veľa z nás by si kúpilo radšej dvadsaťlitrovú bandasku za oveľa vyššiu cenu, lebo „čo keby sme ju raz potrebovali“. Mnohí by si kúpili iný prehrávač, kvôli lepšej cene, ktorý síce hudbu vo formáte AAC prehrávať nevie, ale v najbližšom update vraj podpora príde.

Výrobcom je toto správanie spotrebiteľa zrejmé a tak ho využívajú. Od roku 2008 sa prakticky všetky telefóny s Androidom oháňajú, že raz budú mať Flash, takže sú určite lepšie ako iPhone. Flash prišiel na túto platformu o dva roky, v roku 2010, a aj dnes beží na len na hŕstke telefónov, zďaleka nie na všetkých.

[* /files/pictures/fa­cetimelion.jpg .(Aj od FaceTimu mnohí očakávali, že čas z neho urobí skvelú funkciu)[nobor­der] >]

Keď Motorola začala vo februári predávať svoj tablet Xoom, zákazníkov lákala na to, že ako prvý podporuje novú rýchlu sieť LTE. Presnejšie povedané, bude podporovať po zakúpení LTE modulu. A ten bude na predaj o deväťdesiat dní — niekedy v máji. Je júl a doplnok, ktorý sprístupní superrýchlu sieť sa ešte predávať nezačal. Určite nejeden človek si kúpil tablet najmä alebo len kvôli tomu a teraz škrípe zubami a nadáva. Nabudúce sa snáď poučí: Kupuj to, čo funguje tak ako chceš teraz, nie to, čo tak vraj bude fungovať v budúcnosti.

Keď Apple vypustil pred dvomi rokmi Mac OS X Snow Leopard, systém mal dve zaujímavé technológie, ktoré sľubovali výrazné zlepšenie rýchlosti — OpenCL a Grand Central Dispatch. Tá prvá odľahčila procesor a počítala grafickou kartou, druhá rozdelila výkon medzi viaceré jadrá. Od Applu aj médií sme sa mohli dopočuť, že vylepšenia sú úžasné a nesmierne — avšak nie hneď dnes, keďže technológie musia najprv zakomponovať vývojári jednotlivých aplikácií. Po dvoch rokoch neviem o jedinej aplikácii, ktorá by tieto technológie využívala.

O rok neskôr predstavil Apple iPhone 4 a FaceTime. Hovoril, že komunikačný protokol bude otvorený a tak ho budú využívať aj ďalšie značky telefónov, iné zariadenia a softvéry. Recenzenti, ktorí hodnotili iPhone 4, často písali, že aj keď FaceTime veľmi nevyužili, za pár mesiacov to iste budú mať všetci a videotelefonovať bude s kým. Služba je tu rok, tak povedzte, kedy ste naposledy facetimovali s vašim kamarátom, čo má samsung a mamou, čo má nokiu? Poznám troch ľudí, ktorí majú možnosť FaceTimu a povedal by som, že to je nadpriemer.

Aj v recenziách na dnes uvedený Lion sa dočítate, že Resume, Versions a Auto Save síce zatiaľ nefungujú, ale v priebehu pár mesiacov ho budú podporovať dozaista všetky aplikácie a bude to najlepšia funkcia na svete. Neverte ani slovu. Kupujte si to, čo funguje teraz. Ak nefunguje niečo, na čom vám záleží, počkajte a kúpte si to vtedy, keď to fungovať bude — a to platí pre produkty Applu, Googlu aj Microsoftu. Aspoň sa zbytočne nepopálite.

komentárov
  1. presne taky isty nazor na kupu liona mam aj ja Precital som si recenziu este vsetko neni vyladene ale to sa stava aj pri inych systemoch Snow leopard zatial zvlada vsetko co potrebujem a nic mi nechyba na nom take bez coho by som nemohol existovat A nemam chut robit teraz 2-3 mesiace pokusneho kralika kym sa budu opravovat veci Radsej pockat kym to uz bude dostatocne odladene a kupit odladeny system ktory bude robit presne to co ma v popise kde nebudem musiet skumat ci toto ide podla toho ako by malo alebo to ide iba v case ked mam oblecene svoje stastne ponozky

    Osobne sa na liona tesim vidim tam veci ktore budu fajn len to chce este chvilku casu kym to pride do stavu ked to nebude cloveka brzdit ale pohanat dopredu

    0
    0
  2. Ja so asi pred rokom našiel na nete informácie o iPhone CarTrip na diagnostiku automobilov a dodnes ju nenájdete v nijakej predajni. I na samotnej stránke výrobcu je v ponuke e-shopu v katalógu produktov, ale vraj “coming soon” – no je to už ROK !!!

    0
    0
  3. spravne a preto nekupim liona. minimalne dokedy nebudu vonku komplexnejsie recenzie ohladom rychlosti a podpory aplikacii, paralles at

    0
    0
  4. Velmi dobry clanok, odhalujuci bohuzial smutnu pravdu. Ja napr. cakam na iPhone od prvej verzie, a nie preto ze by som na to nemal ale stale tam pocas tych rokov dorabali zakladne funkcie, ktore mali byt od 1ky. Takze snad uz na iPhone 5 sa necham zlomit, dufam ze zas nevyrukuju s najekou skvelou HW chybou :). Co sa tyka OS zatial ostavam na Snow Leopard, pocakame co sa bude diat,ake chyby nedostatky a potom sa rozhodnem.

    0
    0
  5. pekný článok, ďakujem za triezvy pohľad. napriek tomu, že sme na stránke, ktorá sa venuje produktom apple, páči sa mi, že autor uprednostnil čitateľa s cieľom poradenstva ako premýšľať pred utrácaním financii.

    0
    0
  6. OS ma poskytovat API pre aplikacie, a API tam uz je takze si nekupujem nieco co nexistuje, dokazom toho ze to funguje je napr. TextEdit.

    Podla mna dobry OS je popredu oproti aplikaciam a HW. Urcite by si vyvojar aplikacie vedel vseliaku funkcionalitu doprogramovat aj sam, ale jednak by to trvalo dost dlho a potom by to bolo v kazdom programe inak.
    Ono predsalen MacOS nieje mainstream a vyvoj aplikacii cosi stoji takze to nebude hned, ale nieje naskodu ked system veci ulahcuje.

    Uz len ked si to porovnam s Windowsom, ten nic podobne nema dokonca ani nesniva a aj na bezne aplikacie nemaju v OS vsetky API ktore maju mat a treba doinstalovavat vseliake Microsoft Visual C++ Redistributable Package, .Net 1234 Runtime a podobne

    0
    0
  7. Parádny príspevok! Naozaj klobúk dole a vidno, že nie ste za každú cenu len”pro Apple” Každopádne plne súhlasím so všetkým…!
    Ďakujem za konečne konštruktívne zhodnotenie situácie!!!

    0
    0
  8. Super článok úplne som sa v ňom našiel. Ako keď som si kúpil Samsung Galaxy S s tým, že šak raz prídu aj super aplikácie z appstore na andriodmarket….. nie neprišli a neprídu a som teraz šťastným majiteľom iPhonu

    0
    0
  9. … a že vraj, kde je Šani? … Šani sa nestratil!!! … Šani sa len vzdialil, aby písal skvelý článok. Pekný článok, napísaný s nadhľadom a racionálnou vecnosťou. Ďakujem … Šani! ;-)

    0
    0
  10. Na margo tej ani jednej aplikacie ktora nepdporuje OpenCL. Co tak pixelmator(mozno niektori poznate), ma to na hlavnej stranke vypichnute medzi najvacsimi ficurami.

    Co sa tyka facetime od kedy to apple uviedol mam odinstalovany skype.

    0
    0
  11. Obávam sa, že članom bol písaní na základe testovacej verzie Liona. Dnes, teda v den uvedenia Lion bol aktualizovani aj balík iWork kde už funkcie ako Resume a Version funguju skvele.
    A moja osobná skúsenosť s Lion? Som nadšený. Cítim znatelné zrychlenie celého systému a nové gesta sú skvelá vec na ktorú kamoši doslova čumeli. Za tých 23€ sa to určite oplatí. Pretože funguje tak ako má.
    A Facetime.. Používam pri hovoroch do velkých vzdialeností kde je výrazne lepšia kvalita hovoru. Už len aby uvolnili volania cez 3G.

    0
    0
  12. uz som sem jeden prispevok poslal … akosi sa vsak nedostal tam kam mal

    zaujimalo ako ste dosli k tomu, ze “Resume, Versions a Auto Save nefunguju” … toto je absolutny blud a hlupost … tieto veci normalne funguju uz tusim od DP1 … pozrite sa na iWork ktoreho update dnes vysiel aj prave kvoli tomuto …

    tak isto aj OpenCL a GCD … ved vy ani len netusite kde vsade v ramci jednak samotneho OS (pod OS myslim vsetko a aj Cocoa framework) a jednak aplikacii ktore bezne denne pouzivate sa GCD pouziva bez toho aby ste o tom vobec vedeli … a o tom svedci aj to, ze zrejme netusite co to GCD vobec je … pretoze to teda ani nahodou nie je o tom, ze “rozdelovanie vykonu medzi viacere jadra” … GCD je hlavne o efektivnom menezovani “threadov”

    ach boze …

    0
    0
  13. Víte, každý tady jak je to super článek. Nicméně je to článek říkající už dávno řečené. Takže budu čekat dokdy než “někdo” něco udělá či vylepší? Jak dlouho budu čekat než firma vyrobí tričko které není s tím hrozným motivem? Budu chodit nahý? Někdo tu psal, že iPhone měl něco mít už v první generaci. Já si to taky myslím. porsche 911 z 64. mělo mít taky techniku z dneška.
    Co se týče samotných systémů, tak neznám jeden jediný, který funguje na 100% od smotného začátku.

    No a co se týče samotné podstaty tohoto článku. Autor upozorňuje, že vyvinuté technologie se nepoužívají. Hmm a je to chyba Applu( a ajiných firem) nebo autorů daných programů, kteří nemají ochotu přepisovat své programy? Prootže se jim to prostě nevyplatí. Nadáváte na výrobce, možná začít myslet i jinak než černobíle.

    0
    0
  14. Vraj, krásně psáno.. víc takových..bohužel, apple se nějak začíná kazit.. už jen ta distribučka sskrze macstore..verry shitt… že jim šlo oprachy vím dvno ale toto je fakt humus, drahý nedodělek…

    0
    0
  15. Veľmi dobrý, oči otvárajúci článok. Taktiež som tak kupoval ex. HDD 3,5 s prenosom USB 3.0 lebo všetky nové PC mali byť vybavené týmto portom. No prešiel polrok a zatiaľ nič, verím, že sa to rozbehne…

    0
    0
  16. No neviem. Dovolím si nesúhlasiť. OpenCL podporuje napr Aperture, Xcode. To že to o tom neviem neznamená, že to neexistuje. Podla mňa je úplne logické, že keď príde OS s novými funkciami, tak tieto budú zapracované až za určitú dobu.

    0
    0
  17. Dobrý článok, ale aj tak už Liona stahujem :) Niektoré veci sú ako je písané nefunkčné ale je tam kopec vecí, ktoré fungujú a ja ich chcem :) Kto má rád apple vie že ho nesklame, povedzme si na rovinu ked sme ešte všetci fičali na windowsoch blblo to stále a boli sme spokojní …. možno Lion bude mať chybičky krásy ale určite spolahlivosťou nesklame … treba do toho ísť :)

    0
    0
  18. odhliadnuc od toho, ze pockam na 10.7.1 – kvoli updatom vsetkych toolov, kt. pouzivam, ale aj kvoli bugom v 10.7 – urcite nemam obavu, ze by resume, versions a autosave 3rd party aplikacie nezacli pouzivat; su to pre uzivatela velmi pohodlne funkcie, ale neviem (nemam cas;) teraz presne pomenovat dovody preco je toto ine ako LTE alebo facetime – mozno je to aj tym, ze ide o ovela fundamentalnejsie zmeny na urovni vyvojovych frameworkov ako doplnkove zmeny jednej konkretnej technologie
    urcite by som to minimalne neporovnaval
    nehovoriac o tom, ze na jesen dufam pribudne cloud sync, co vsetky dropboxy znacne spohodlni a nepochybujem o tom, ze vsetky rozumne apps co v nejakej podobe teraz sync podporuju budu pouzivat cloud api tiez :)

    0
    0
  19. Autor aj diskutujúci majú vážny problém s elementárnou logikou. Príklady iných sú o tom že niečo sľubili ale nedodali. Príklady Applu sú o tom že dodali nástroj a očakávajú jeho využívanie. Vy to fakt nevidíte?

    0
    0
  20. Mám iPhone 3GS, používam Win 7 a bol som veľmi nalomený prejsť na Mac. Poškulujem po veľmi prenosnej 11-tke Air so 128GB diskom. Avšak o príchodu Win 7 ma prestali štvať veci, ktoré ma na Viste vytáčali. Systém je brutálne stabilný vo všetkom čo robím, takže ak nájdem stroj s 11-tkou uhlopriečkou, ktorý sa aspoň trochu približuje veľkosťou Air-u tak asi prekúsnem fakt, že nebudem mať Mac OS ale budem spokojný s pomerne veľkým ušetreným balíkom peňazí, za ktorý si užijem kvalitnú dovolenku :)
    Problém peňazí za niečo, čo mi neponúkne až takú veľkú pridanú hodnotu je aj prípad iPhonu. Áno, 4-ka je fajn, ale nie za zohnateľných 400+€. Časy kupovania telefónov za tieto ceny, je už myslím preč..

    0
    0
  21. S Lionom je to tak ze to nemali este dotiahnute do do konca. Ale nechceli vyzerat pred zakaznikmi neschopne a ked povedali ze v juli tak ho vypustili v juli. Som si isty ze onedlho vydu updaty ktore vsetko daju do normalu.

    Inak clanok super

    0
    0
  22. Pěkný článek se kterým kompletně souhlasím.
    Se Snow Leopardem jsem spokojený, ale jen doufám že přechod na podstatně lepší systém Mac OSX, nebude trvat jako přechod z Win XP na Win 7.
    Díky a zdravím.

    0
    0
  23. Pán Mravčák, cením si Vaše názory a tiež články, ktoré veľmi rád čítam. Avšak v tomto s Vami nemôžem úplne súhlasiť. V istých veciach máte pravdu a základná myšlienka je naozaj dobrá. Lenže prístup typu, týchto pár vecí nefunguje – nekupujte to! mi pripomína istého Radka. Keby si ľudia nemali kupovať windows len preto lebo tam niečo nefunguje (presnejšie funguje, ale nie je to ešte rozšírené medzi aplikáciami), tak by si ho nekúpil nikto.
    Treba spomenúť, že cena 24 Eur je priam smiešna za operačný systém.
    Ale vráťme sa k problému. Celý tento problém je začarovaný kruh. Ak by Apple nespustil tieto API medzi ľudí, tak vývojári by nemali motiváciu to robiť, lebo aj tak by to nemal kto použiť. Na druhú stranu keď to apple vypustí tak vznikajú takéto články.

    Čo sa týka OpenCL tak tam si treba uvedomiť, že to je vec, ktorú môžu využiť iba niektoré aplikácie.. Na čo by to bolo aplikáciam ako Clean My Mac, a podobné. Tie nepotrebujú zrýchliť výpočty. Je to fakt len pre také ako Pixelmator, Final Cut, Premiere, atd.. ktoré to už poväčšinou využívajú. Treba to vnímať, že tie aplikácie, ktorých sa to týka je málo, ale chopili sa toho a je to cítiť.

    Na otázku FaceTime.. Neviem ako je to presne s tým, keby chce napr. samsung implementovať túto funkciu do svojich telefonov. Či je to možné, prípadne akú sú podmienky. Ale je mi to jedno. Ja poznám veľa ľudí, ktorí majú iPhone, iPod Touch, Mac, a pod novom pribúdajú, takí čo majú iPad 2. So všetkými môžem facetimovať a robím to často. Na Vašu otázku kedy som naposledy facetimoval s kamarátom čo má samsung som sa pozeral priam neveriacky. Vážne je to také dôležité s ostatnými značkami? Ved ani tie ostatné značky nemajú jednotný štandart. A cez skype to môžem na iPhone aj ja. Čo sa týka facetimu, tak ja facetimujem pravideľne, či už na iPhone alebo Macbooku pro. Je to skvelá služba a som s ňou spokojný. Neviem sa dočkať iMessage.

    Samozrejme Lion má svoje muchy. Asi najviac mi prekáža, že pri viacerých monitoroch ked mám fullscreen aplikáciu tak druhý monitor zostáva nepoužiteľný. Ale nie je to prekážka. Ved doteraz som také veci riešil normálnym rozložením na plochy, ktoré funguje stále. Toto je iba bonus, ked som niekde bez externého monitoru, tak mi to uľahčí prácu.. ked som na dvoch monitoroch tak je výhodnejšie využiť pôvodné riešenie. Toto je racionálny pohľad, tak to proste je.. Samozrejme tiež by som mohol napísal: “Ked si dáte na dvoch monitoroch fullscreen aplikáciu tak druhý monitor je nepoužiteľný! Taký nefunkčný nezmysel. Nekupujte to.”

    0
    0
  24. Myslím, že v prípade Liona nejde o to, aby sa ľudia presvedčili, že ho nemajú kúpiť. Som presvedčený, že drvivá väčšina MAC užívateľov si ho kúpi. Sám nie som výnimkou. A naozaj sa teším na upgrade. Človek len musí vystihnúť ten správny okamih na to, aby si to kúpil.
    Apple urobil nepochybne správne, že Lion vydal. Vývojári dostali do ruky všetko čo potrebovali a ja, ako užívateľ si teraz počkám na čas, kedy programy ktoré používam, budú vedieť využiť vymoženosti Lionu.
    Cena za upgrade 24€ je fantastická a myslím, že z tejto sumy nebudem ľutovať ani cent. Ale až za nejakú dobu. Odsunutie inštalácie o jednu, prípadne dve stotinkové verzie je myslím v mojom prípad na mieste.

    0
    0
  25. súhlasím! Je to žiaľ tak ako píšeš, no dalo by sa napísať, že ak pozerám pri kúpe na design a na štýl Applu, nepreondel som sa, ..

    0
    0
  26. Píšeš směšných 24 euro. Já myslím že peníze se vyhazovat zbytečně z okna nemají. Lion nenabízí nic moc nového. To co bylo deklarováno stejně nejede.
    Jako více méně běžný uživatel /od roku 1995 na applu/jsem našel už dost vad na kráse a funkčnosti. Jinak za OSX jsem už platil 7x !! OS Win XP jen jednou a za stejnou dobu jede stále dobře a se všemi programy.
    Apple odlaďuje software jen na pár svých pořítačích a ještě to nezvládá. Smějeme se woknům, ale ty jedou na tisících konfigurací. Měl jsem teď zapůjčen počítač s W7 a byl jsem nezvykle spokojený.
    A tak radím : na pracovní stroje zatím neupgradavot !!!!!

    0
    0
  27. teeeeda zaujimavy clanok, no nie ani tak obsahom ako to ze vobec vysiel. nie som si isty ci autor pise zo svojich skusenosti, skor mam dojem ze nie je mozne posudzovat operacny system a jeho novinkami necely den po jeho uvolneni. lion GM pouzivam asi dva tyzdne a zatial bez problemov. myslim ze podstata v tomto systeme je zjednotit uzivatelske rozhranie medzi ios zariadeniami, dockame sa icloudu, systemom nakupu cez app store a v podstatnom rade aj na prechod na 64 bitovu architekturu. mam taky pocit sor ze autom ma zlu skusenost po update na lion, ak vobec presiel a toto sa z toho zrodilo. o tom svedcia aj prve prispeky diskutujucich ktory mac osx ani nepouzivaju a ani nebudu a skor su blizky znami autora a viskaju ako dobre to napisal. ale realne si myslim ze den po vydani to sem hadam ani nepatri.

    0
    0
  28. 2ik Súhlasím s tvojím názor až po časť, kde sa začal odsudzovať diskutujúcich. Keďže môj názor je pod článkom ako prvý, tak si to beriem skoro osobne :-)
    Takže len pre upresnenie o mojej osobe:
    MAC vlastním už takmer dva roky, prežil som upgrade z Leoparda na Snow Leoparda a každodenne s MACom pracujem. Všetky programy ktoré používam na MACu mám v legálnej držbe a ku každému vlastním licencie. A ani po tých dvoch rokoch veľmi pozitívnej skúsenosti s MACom a MacOS X, rozhodne nie som fanatickým vyznávačom Apple.
    A nakoniec musím priznať, a celkom ma to mrzí, že pána Alexandra Mravčáka osobne nepoznám.
    Howg

    0
    0
  29. To je inteligence. Tyhle clanky vychazeji z GM nebo DP. Trapne. Ja upgradoval a Vse funguje. Jedine co ne, je i1match na kalibraci, protoze ma v sobe kusy rossety. V clanku trochu pravdy je, ale vetsina je bez uzivatelske zkusenosti. Me treba Lion prijde lepsi nez leopard v zacatcich. A s timhle pristupem si nemuzete koupit nic.

    0
    0
  30. tak hlavne OS Lion nie je za smiesnych 24EUR, pretoze je to cena upgrade zo Snow Leoparda. Ak by vysla krabicova verzia, ktora sa nainstaluje na cisty disk bez nutnosti vlastnit nejaku starsiu verziu OSX tak urcite nebude za 24 EUR. Ale to je detail… K clanku by som doplnil len tolko, ze niekedy (ako v mojom pripade) ma zmysel upgredovat hned a nie pockat si az sa to odladi alebo doriesi z jednoducheho dovodu – uzivatelom ktori si kupili Maca po 6.6.2011 po vydani novej verzie OSX Lion zacinaju tikat hodinky, ktore vymeriavaju cas na bezplatny upgrade do 30 dni po oficialnom zverejneni upgradu, t.j. po 20.7.2011 mam maximalne 30 dni nato aby som presiel na Liona a usetril tych smiesnych 24 EUR alebo neskor presiel na vyladenejsiu verziu ale uz nie bezplatne. A kto by platil navyse ked nemusi?

    0
    0
  31. Pan Alexander Mravcak, takyto objektivny prispevok tu uz fakt dlho nebol. Tento blog si ho urcite zasluzi. Len tak dalej :)
    S pozdravom.

    0
    0
  32. Lion je pouzitelny to nikto nespochybnuje a ani 24 eur neni tak moc Ale ak clovek to svoje zariadenie fakt vyuziva k praci a nie len na maily, net alebo hrajkanie sa s niecim, tak ho moze prechod trosku pribrzdit v praci lebo ked je clovek na nieco zvyknuty a teraz ma pouzivat nieco trosku ine tak je to zmena a moze sa mylit a v konecnom dosledku to snizi jeho vykonnost A ked k tomu sa bude to spravanie sucasti systemu trosku doladovat tak to si zase clovek bude zvykat na zmeny Pre mna osobne je lepsie skocit raz vacsim skokom ako si zvykat na viacero mensich zmien A ked software ktory pouzivam nebude vyuzivat vymozenosti systemu tak sa budem snazit system vyuzivat starym sposobom tak ako som bol zvyknuty Ak budu mat vsetky programy ktore pouzivam zjednotene vymozenosti tak sa vsetky naucim pouzivat jednym sposobom a urcite budem potom nadseny vsetkymi tymi vylepseniami A system sa najlepsie odladi v skutocnej prevadzke Je rozdiel ked vas system bezi na 1000 pocitacoch a je rozdiel ked bezi na 10 milionoch pocitacoch

    0
    0
  33. Cely clanok je jeden frustrovany a zjavne nevzdelany “rant”… Len tolko, ze kopec veci nie je pravda alebo upravena pravda a taktiez – nikto nikoho nic kupovat nenuti… Radsej by mal autor investovat energiu rozumnejsie.

    0
    0
  34. Som uzivatelom Mac-ov priblizne dva roky. Presiel som updatom z Leoprada na Snow Leoparda a bol so spokojny. Nedockavo som cakal na Liona. Cital som kazdu recenziu, clanok a poznatky. Na druhy den od uvedenia na trh som si ho zakupil a nainstaloval. Mam zatial pocit, ze neslape tak dobre ako SL, trocha zaostava, ale to iste nie je trvaly stav. Nesmierne sa tesim z drobnosti ako su moznost zmenit velkost okna z ktorehokolvek rohu ci boku okna, Launchpad, fullscreen mod a ine. Co ma vsak stve najviac, a to som zistil az teraz patranim webu a guuglovanim, ze na mojom Late 2006 plastikovom MacBooku nemam moznost pouzivat multi-touch gestures :( Vraj je to hw zalezitost :( No nic, je na case zamenit plast za Aluminium. Ozaj, daval si niekto z vas zaslat emailom notifikaciu o dostupnosti Liona cez web Applu? Lebo zatial, a to uz je Lion na trhu 3.den, mi neprisla notifikacia o dostupnosti. To iste ocakavam pri spisteni iCloud-u

    0
    0
  35. Já jsem na Lion přešel. Není zde žádná funkce která by nebyla v Snow Leopardu jsou tu funkce navíc a systém je uspořádanější a díky gestům, Mission Control i ostatním vychytávkám dobře ovladatelný, podle mého názoru lépe než Snow Leopard. Některé funkce nefungují stoprocentně jako Resume. Ale na druhou stranu během těchto pár dnů, co je Lion k dispozici už vyšlo několik updatu aplikací tak, že podporují Resume.
    Neměl jsem důvod otálet. Přechodem jsem nic neztratil, jen získal.

    0
    0
  36. Neverte ani slovu. Kupujte si to, čo funguje teraz. Ak nefunguje niečo, na čom vám záleží, počkajte a kúpte si to vtedy, keď to fungovať bude — a to platí pre produkty Applu, Googlu aj Microsoftu. Aspoň sa zbytočne nepopálite.

    Velmi spravne, to plati O VSETKYCH vyrobcoch, nielen o tychto 3!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.