Prvé recenzie CDMA iPhonu 4 od Verizonu – v čom sa líši od GSM verzie?

Americký mobilný operátor Verizon už pre svojich súčasných zákazníkov spustil možnosť predobjednávok nového CDMA iPhonu 4. Aj keď oficiálne bude CDMA iPhone 4 dostupný až 10. februára, prvé predobjednané kusy sa už začali rozposielať kuriérmi. Oproti klasickému GSM iPhonu 4, ktorý je dostupný na celom svete, nemá podľa prvých recenzií CDMA iPhone 4 žiadne podobné problémy so slabým signálom po nesprávnom chytení. Signál by mal byť naopak silnejší a stabilnejší, no oproti sieti AT&T ponúka pomalšie dátové prenosy.

CDMA iPhone vo Verizone Hlavnou nevýhodou CDMA iPhonu je, že akonáhle vám telefón zazvoní, internetové spojenie okamžite spadne. To nie je chyba telefónu, ale skôr vlastnosť tejto siete, ktorá (nielen) na iPhone momentálne neumožňuje používať v rovnakom čase dátové aj hlasové spojenie. Dočasnou výhodou CDMA iPhonu 4 je aj funkcia Personal Hotspot, ktorá slúži pre pripojenie ďalších 5 zariadení na Wi-Fi hotspot iPhonu, ktoré následne využívajú jeho internetové pripojenie. Personal Hotspot bude dostupný aj na GSM iPhone 4, no príde až s iOS 4.3 (CDMA iPhone 4 má iOS 4.2.6).

Aj keď je ukončenie monopolu AT&T na predaj iPhonu veľkou senzáciou, netreba zabúdať na to, že CDMA iPhone je v našich končinách nepoužiteľný, nakoľko naši mobilný operátori túto sieť nepodporujú.

komentárov
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.