Predplatné novín a časopisov na iOS už 2. februára – News Corporation a Apple predstavia The Daily

News Corporation oznámili, že 2. februára predstavia spolu s Eddy Cue z Apple aplikáciu The Daily pre iOS zariadenia. O spolupráci Apple a News Corporation sa už dlho špekulovalo v súvislosti s možnosťou predplatného v iTunes Store. iPad je totiž mnohými považovaný za modernú náhradu klasických tlačených novín a časopisov, no aby uspel aj v tomto smere, je potrebné ponúknuť vhodný model predaja. Doteraz boli napríklad digitálne časopisy distribuované zvyčajne ako samostatné aplikácie.

News Corp pozvánka The Daily Hlavným problémom s predplatným mal byť nesúhlas vydavateľstiev pristúpiť na podmienky rozdeľovania príjmov podľa Apple. Samozrejme, vydavateľstvá chcú mať na nich čo najväčší podiel a Apple nebol ochotný ustúpiť. Vzhľadom na predstavenie The Daily pre iOS sa ale zdá, že k dohode predsa len došlo. Ako bude automatické opakovanie platieb, teda predplatné, nakoniec fungovať, by sme sa mali dozvedieť už 2. februára. Podľa špekulácií by mohli byť noviny The Daily na iPade dostupné v cene 99 centov za týždeň, pričom bude k dispozícii aj bezplatné skúšobné obdobie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.