Nové správy o príprave iPhone 5 a iPad 3

Taiwanskí dodávatelia Apple informovali o príprave súčastí pre budúce iOS zariadenia, konkrétne iPhone 5 a iPad 3. Informoval o tom server DigiTimes. Podľa týchto informácií by mal nový iPad 3 disponovať displejom s vysokým rozlíšením a mal by byť vydaný spolu s iPhone 5 v septembri alebo októbri tohto roku.

Príchod iPhone 5 je všeobecne očakávaný, no predstavenie iPadu 3 už v tomto roku by bolo veľkým prekvapením vzhľadom na relatívne nedávne uvedenie iPadu 2. Podľa zdroja DigiTimes má skorý príchod iPadu 3 oslabiť konkurenciu skôr, než tá bude sama schopná dodávať takéto zariadenia.

Predstaví Apple na jeseň nový iPad?

O možnom príchode iPadu 3 túto jeseň písal začiatkom roka na svojich stránkach Apple analytik John Gruber. Vyslovil domnienku, hoci ako sám uviedol, išlo len o jeho úvahu nepodloženú žiadnym zdrojom z Apple, o tom, že by Apple mohol spojiť cyklus uvádzania nových iPadov s iPodmi na jeseň. A keďže by Apple zrejme nechcel čakať rok a pol na uvedenie nového iPadu, pravdepodobnejšie by bolo ho uviesť už túto jeseň a tým si zaistiť výrazný náskok pred konkurenciou.

iPad IPS

Úž prvý iPad mal kvalitný IPS displej

Pred pár týždňami sa o budúcom Retina displeji vyjadrila skepticky skupina expertov v DisplayMate tvrdiac, že by displej s takým veľkým rozlíšením trpel nižším kontrastom, priveľkou spotrebou a predstavoval by príliš veľkú záťaž pre hardvér.

Zdroje DigiTimes tvrdia, že nový iPad 3 predsa len Retina displej mať má. Zdroje konkrétne uvádzajú 250 dpi, čo viac menej sedí na 2048×1536 px, teda rozmery, ktoré by mal displej iPadu, ak by sa jeho rozlíšenie zdvojnásobilo rovnako ako v prípade iPhonu 4. Že Apple testovalo iOS s takýmto rozlíšením vieme okrem iného aj z nálezov v iBooks 1.1 v januári 2011, kde boli nájdené časti grafiky v takomto rozlíšení.

Či nakoniec Apple na jeseň nový iPad uvedie sa dozvieme už o niekoľko mesiacov.

komentárov
  1. nový iPhone sa očakáva ale skôr sa prikláňam k názoru že to bude zase tak ako to bolo s iPhonom 3G, že spravili 3GS a potom až 4ku, takže teraz to bude asi iPhone 4GS a iPady nebudú nové to by bola zbytočnosť…. apple má už aj tak dosť veľký náskok pred konkurenciou tak načo to preháňať….

    0
    0
  2. Když vezmu v potaz, jak nestíhá Apple uspokojovat poptávku po iPad 2, tak nechápu proč by ten model přebíjel něčím jiným. Jedině snad, že by věděl o protitahu konkurence a byla to obranná reakce.

    0
    0
  3. Metal je mozne ze ho predstavia pretoze uz je “protitah” konkurence.. Samsung predstavil desat palcovy display s vysokym rozlisenim a tablety s tymto displayom by mali byt zevraj na konci roka.. ak je to pravda je dost realne ze iPad 3 bude predstaveny ku koncu roka..

    0
    0
  4. Server DigiTimes už informoval aj o tom, že PlayStation 4 by mala byť v obchodoch na Vianoce 2012, takže neviem, či si z  nás robia srandu alebo majú nejaké super zdroje :))))

    0
    0
  5. Iphone 3gs nazvali najma preto ze nebol iphone 2 a aby nastupili na trend ciselnych oznaceni, kde stvorka bude stvrty telefon v rade.
    Proti uvedeniu ipad 3 hovoria nestihanie dodavok a v prospech tlaky konkurencie. Tak si vyberme :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.