Nové obrázky siedmej generácie iPodu nano – pribudne kamera, ale ubudne spona

Začiatkom apríla obleteli internet obrázky z taiwanských stránok Apple.pro, na ktorých boli údajne vyobrazené súčiastky budúcej, už siedmej generácie iPodu nano. Tá má predstavovať návrat kamery do zariadenia a zatiaľ čo na pôvodných fotografiách boli zábery súčiastky z vnútornej strany, na nových ju už vidíme aj z vonkajšej strany.

iPod nano siedma generácia

Má kamera väčšie uplatnenie ako spona? Porovnanie budúcej a súčasnej generácie iPodu nano. Zdroj: Apple.pro

Samozrejme, zatiaľ ide len o kryt ukazujúci otvor pre kameru. Špekulácie však naznačujú, že v ňom bude umiestnená kamera s 1,3 megapixelmi, teda viac ako napríklad v iPade 2 alebo iPode touch, no menej ako v iPhone 4. Keďže hlavným účelom bude snímanie videa a nie fotenie, toto rozlíšenie by malo byť dostačujúce.

Už pri pôvodných obrázkoch sa naskytla otázka, čo bude so sponou, ktorú nájdeme na zadnej strane súčasnej generácie. Tá umožňuje pripnúť iPod nano podobne ako iPod shuffle napríklad na oblečenie. Kvôli kamere však musí byť nejak upravená a podľa najnovších obrázkov ju Apple vynechal úplne.

Čo očakávate od budúcej generácie iPodu nano, prípadne čo by ste zmenili vy? Vyhovuje vám súčasný tvar, veľkosť a ovládanie? O svoje názory sa neváhajte podeliť s ostatnými v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. Podla mna uchytenie vyriesia inak ak teda klasicku sponu zrusia.

    Mozno z opacnej strany aby sa dala kamera pouzivat ako spy cam :D

    0
    0
  2. Cítím z toho podvrh.

    Apple by nepoužil tak velikou kameru. Porovnejte tu na přední straně iPhonu. Podle mě by tam dal něco takového.

    Potom co ten šestiúhelník? Tvar, který jsem u applu nikdy neviděl.

    0
    0
  3. spona nema podla mna absolutne ziadny vyznam ja mam ipod nanno 5. g a je niekolkonasobne lepsi ako teraz toto bol krok od Apple vzad. A kamera je dobrý krok, teda ak to bude vediet fotit, lebo toto mi na 5.g chýba

    0
    0
  4. dufal som ze kompletne zmenia vyzor sucastnej generacie iPodu nano… neviem ci bol ten dotykovy displej stastna volba a myslim ze predaje to aj dokazuju…

    0
    0
  5. Podľa mna je spĺňa oveľa dôležitejšia ako kamera. Apple určite nejako pri nízke vyrieši, lebo všetky tie casy a iné umelé pripinace nestoja za nič…

    0
    0
  6. taktiez mam Ipod nano 6g a mne prde lepsia spona ako kamera … ja vyuzival ipod na sport (beh atd.) tzn. ze kamera my je na figu a myslim ze viac ludi vyuzije sponu ako kameru …. ten kto chce kameru a podobne veci nech si kupi Ipod touch a ma tam aj veci ako wifi ktore kolega spominal …….

    0
    0
  7. Ja mam tiez sucastny iPod nano a mne sa to paci. Je to malicke a pohodlne. Spona je super ked clovek sportuje ( teda ja mam iPod vyhradne na to, iphone je prilis velky do vacku pri behani ). A kamera … To fakt neviem na co by mi to bolo :). A nahravat na to video a drzat to medzi 2 prstami by asi nebolo moc prakticke, niesom James Bond :).

    0
    0
  8. moj nazor je taky ze to smrdi nejakym podfukom, ako uz tu bolo napisane tvar kamery nepripomina nic co by doposial bolo na Apple produktoch pouzite, chyba mi tam mikrofon, ktory je umiestneny elegantne pri kamere na 5 gen. nano, a samotna kamera vyzera byt prilis velka.

    0
    0
  9. podla mojho nazoru bol krok apple pri uvedeni nano 6g uplny nezmysel. kto chce mrnavy iPod, ma k dispozicii shuffle. kto chce nieco velke, ma Touch. Ale co s tymi, ktorym vyhovovala prave velkost nana – napr. 5g? Si uzivatelia (ako napr. ja), ktory nechcu nosit v prehravaci rozne bludy typu hry, wifi a pod. Chcu to mat idealnej velkosti (ako nano 5g), s intuitivnym ovladanimm, atd. a prave tu ma momentalne apple hendikep. nic take v ich produktovom portfolio iPod nie je. Takze ja dufam, ze sa vcas spamataju a daju na trh taky iPod, ktory oslovi aj zakaznikov s mojim vkusom :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.