Najbohatší ľudia planéty – Steve Jobs na 110. mieste, Mark Zuckerberg na 52. a Bill Gates na 2. mieste

Magazín Forbes opäť zverejnil svoju výročnú správu o najbohatších ľuďoch planéty. Prvé miesto obsadil už druhý rok po sebe mexický telekomunikačný magnát Carlos Slim Helú s majetkom 74 miliárd USD. Mexičanovi sa podarilo oproti bývalej najbohatšej osobnosti sveta získať pomerne veľký náskok, Bill Gates je na druhom mieste s majetkom v hodnote „len“ 56 miliárd USD. Steve Ballmer, ktorý po Billovi Gatesovi prevzal Microsoft, sa umiestnil na 46. mieste.

Steve Jobs Forbes Mladým nováčikom medzi miliardármi je aj Mark Zuckerberg, zakladateľ Facebooku, ktorý už stihol nahromadiť majetok v hodnote 13,5 miliardy USD a zaslúžil si tak vo veku 26 rokov 52. miesto. Zakladatelia populárneho Googlu, Larry Page a Sergey Brin, sa spolu delia o 24. miesto.

A kde sa umiestnil náš obľúbený vizionár? Napriek tomu, že je riaditeľom najväčšej technologickej firmy sveta, Steve Jobs je „až“ na 110. mieste. Apple a Pixar mu doteraz zabezpečili majetok v hodnote 8,3 miliardy USD. Oproti minulému roku sa mu teda podarilo zveladiť svoj majetok o takmer dve miliardy

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.