Motorola prirovnáva Apple k veľkému bratovi zo slávnej Apple reklamy z roku 1984

Jednou z najznámejších Apple reklám je reklama, ktorá bola v roku 1984 odvysielaná počas prestávky Superbowlu, a zobrazovala atlétku, ktorá s veľkým kladivom rozbíja obrovský obraz krutého diktátora vymývajuceho mozog ľudom vo velkej sále. Diktátor znázorňoval veľkého brata z knihy od Georga Orwella – 1984. V najnovšej reklame na telefón Motorola XOOM však táto spoločnosť prirovnáva k veľkému bratovi samotný Apple.

V pokračovaní článku nájdete aj legendárnu reklamu Apple z roku 1984. Je pravda, že Applu sa zrejme nikdy nepodarí pokoriť svojho najväčšieho konkurenta na poli operačných systémov pre osobné počítače, Microsoft, no podarilo sa mu dominovať v novej a momentálne aj podstatnejšej oblasti mobilných operačných systémov. Samozrejme, Motorola by taktiež veľmi rada slávila so svojimi smartfónmi rovnaké úspechy ako Apple. Na druhej strane Motorola ani zďaleka nie je jedinou spoločnosťou či osobnosťou, ktorá sa začína prikláňať k názoru, že Apple sa stáva Microsoftom súčasnosti.

Čo si o tejto situácii myslíte vy? Stáva sa z Applu nový Microsoft? O svoje názory sa s ostatnými môžete podeliť v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. Co je to za blbost. Apple nie je microsoft tak ako hroch nie je mačka. To ze je niekto na vrchole, na popredi, vedie, je prosto fakt ktory sa meni rok od roku ale neda sa firma s vizonarom a clovekom ktory vie co robi, s neskutocnym marketingom na roky do predu, s poprednymi vyvojarmi a dizajnermi prirovnat k chaotickej firme na vyrodu uradnickych softov a operacnych systemov pre nenarocnych userov a par mysiek klavesnic a webkamier k tomu… Apple je totalne od principu ine ako microsoft.

    Motorola je asi prosto len sklamana ze uz nie je jedinym telefonom ktory sa da synchronizovat s itunes :P

    0
    0
  2. Microsoft z Applu podla mna nebude. To by musel Apple spraviť niečo, čo ludia potrebuju a neda sa to lahko napodobnit. Museli by sa viac otvorit a to by ich mohlo znicit. To je nieco ako cakat, ze sa raz Porsche stane beznym autom. Keby sa im to podarilo, tak by sa z neho stala Skoda, lebo by museli robit kompromisy aby bolo auto naozaj pre vsetkych.
    To, ze je Apple pre “zahranicnych” dostupny nie je pravda – preco by sa uzivilo tolko milionov napodobenin? Apple nie je pre kazdeho, preto si myslim, ze MS z Applu nebude.

    Možno v istych segmentoch:
    tablety? uvidime s cim pride ipad2
    mp3? tie prehrava aj mikrovlnka a konkurencia je dostupnejsia
    Mac/Book? tu drzi zatial opraty jednoznacne MS
    telefony? privela hracov na monopol :)

    0
    0
  3. No Motorola je se svym Androidem nejrestriktivnejsi vyrobce vubec – bootloader a firmware zamceno na tisic zpusobu – tudiz je prakticky nemozne jakkoliv si system uzivatelsky upravit.

    Navic oblibena finta Androidich vyrobcu – update se proste nevyda a clovek je motivovanej si poridit novej telefon..

    Takze zrovna u Motoroly je to spatnej vtip

    0
    0
  4. Myslím že najvystížnejšie to bolo vo filme “Pirates of Silicon Valley”. Pritom ten film je starý 12r. Súhlasím s názorom Motoroly.

    0
    0
  5. Strasny fail:((( Az mi je to trapne. O urovni 3D ako z polovice 90tych rokov ani nehovorim.
    Ta elementarna neschopnost pochopit rozdiel medzi “vertikalnou kompatibilitou” a “uzavretostou” je az zarazajuca. Motorola ma strach, boji sa, tlacia ju akcionari, touto trapnou reklamou moze oslovit akurat tak par geekov, ktorym zalezi na specifikaciach a ktori sa ohanaju “slobodou”, cim to bude, ze prave vo veku dospievania:)
    Tych je minorita. Beznych ludi zaujima, co ta vec dokaze. Prakticky. Ako im realne zlepsi zivot. O tom su reklamy Applu.
    Xoom bude fail, podobne ako bolo Galaxy Tab. Pretoze nema co konkretne ponuknut.
    Len tak btw, neviem, preco sa v clanku spomina Microsoft, kedze nema nic spolocne ani so situaciou Applu, ani s tym, kam Apple smeruje a ani s rokom 1984. Spominana reklama Applu bola vtedy namierena proti IBM. Narozdiel od situacie v 1984 maju ludia na vyber. Nikto ich netlaci do Applu, oni si ho vyberaju sami a dobrovolne. Lebo im vyhovuje. V roku 1984 to bolo o niecom inom. Vtedy ste si mohli kupit pocitac bud od IBM alebo… od IBM.

    0
    0
  6. je rozdiel ak si niekto vybojuje dominantny post na trhu kvalitnou pracou alebo vyuzivanim monopolneho postavenia a naslednou produktovou “diktaturou”…a Motorola mi uz pride trapna tymto neustavnym napadanim Apple…miesto toho aby sa snazili prist s inovaciami tak vymyslaju taketo kraviny…mali by si uvedomit ze nie osocovanie a snaha napodobnit konkurence produkty vedu k uspechu ale su to prave inovacie ktore zarucia uspech

    0
    0
  7. Motorola má nevýhodu, že není jediný výrobce s Androidem. Nemít iPhone, a chtít Android, můžu si vybírat – výrobců je dost. Touhle reklamou se motorola jen ztrapňuje, neznám konkrétní model, ale abych si ji vybral třeba místo HTC, musí mít něco, co ostatní nemají. A nebylo by na škodu změnit logo, vypadá děsně.

    Z článku – Applu sa zrejme nikdy nepodarí pokoriť svojho najväčšieho konkurenta na poli operačných systémov pre osobné počítače – to je odvážné tvrzení, Apple má moc dobře našlápnuto, a útočí velice aktivně na správná místa.

    S velkým bratrem je to nesmysl, nadávat a pomlouvat na schopnější je asi v módě.

    0
    0
  8. “V najnovšej reklame na telefón Motorola XOOM však táto spoločnosť prirovnáva k veľkému bratovi samotný Apple.”

    Kde presne v tom videu sa to deje?

    0
    0
  9. Tak nějak si čím dál myslím, že Apple dělá ty první série nových produktů (iPhone, iPad…) záměrně hloupé. Že nejde o to, že technologie, po kterých uživatelé křičí (kamera v iPadu), by tam být nemohly… Ale Apple potřebuje nejdříve vyzkoušet, co bude a nebude fungovat, co lidi chtějí… a hlavně je trošku vychovat na nové zařízení. Je to stejný postup, jak to dělají vývojáři iOS aplikací. Udělají první, tak trochu hloupou aplikaci… Zjistí, zda to má úspěch a co tam lidi dalšího chtějí. Update přichází brzy s téměř vším požadovaným… První generace je vždy taková public beta…

    To jen k té reklamě od Motoroly s narážkou na více výkonu, lepší tohle a tamto…

    0
    0
  10. Samozrejme, ze sa z Applu nestava novy Microsoft. Denno denne narazam na produkty “podnikatelov”, ktori, rovnako ako Motorola, len frflu na velkych a uspesnych a pritom sami nic pre to, aby boli tam kde su ti velky a dobri, neurobili. Kolko sme uz zazili iPhone a iPad killerov? Kazdy den je tu novy. A pritom staci tak malo, ved to robi sam Apple – vyrobit jeden produkt, ten vypiplat do dokonalosti a potom spravit dalsiu verziu. Ked uz ma niekto prostriedky na to, aby vyrobil zariadenie (po HW stranke) tak dokonale, ako iPad, tak preco to cele zabiju tym, ze:
    – neda sa to nabijat cez usb, musim mat k tomu zvlast nabijacku
    – software je nejaky custom android na ktovieakej verzii, a v principe nikomu pri vyrobe nezalezalo na tom, co ten android dokaze so zariadenim urobit, proste sme tam praskli nejaky OS a basta
    – s predchadzajucim suvisi aj nasledujuce – nikto z vyrobcov si neda tu namahu, aby vlastny produkt pouzivali a zistili, ze v podstate sa to zariadenie neda na nic pouzit… ale mame ipad killera….

    Neznasam tento postoj podnikatelov. Motorola je sice reklamami zaujimava, ale produkty nedotahuju a to je zle.

    0
    0
  11. Prave som si pozrel tu reklamu a nedami nadviazat na moj predchadzajuci prispevok.
    Naco je komu 2MPix front kamera? Ako uprimne, co je toto za marketing? Radsej keby usetrili na nakladoch a miesto vela moc moc MPix tam dali nieco mensie a kvalitnejsie, resp. dotiahli software, ktori by tu kameru poriadne vyuzil.
    A to som sa chytil len jednej veci z tej reklamy. Toto je obycajne hadzanie sa o zem, kopanie, buchanie a vrieskanie… ako ked male dieta robi cirkus v obchode s hrackami.
    Mam rad Apple aj ked niekedy robia kompromisy, ktore doslova smrdia “vycuranostou”. Vzdy ale svoje produkty dotahuju a robia to dobre. Vsetko je to zasluha v podstate len jedneho cloveka. Prajem Jobsovi pevne zdravie a este vela produktivnych rokov do dochodku.

    0
    0
  12. Já vám nevím.. jediné co momentálně Motorola ukazuje jsou štvavé reklamy… ať už konečně začne prodávat ten svůj zázrak a uvidíme…

    0
    0
  13. Apple? To skôr Microsoft. Niekto chce počítač, automaticky mu nútia Windows, každá firma má Windows, väčšina služieb podporuje len Windows, rovnako väčšina hardwaru…

    0
    0
  14. To v Motorole nechápou rozdíl mezi totalitou (kde možnost volby nemáte z principu) a popularitou? Ty iPody, iPhony a iPady si přeci lidi koupili dobrovolně, ne? Mohli si – a mnozí to udělali – koupit ze stovky dalších alternativ. To je útok mimo mísu.

    0
    0
  15. hlavne sloganmi ako Dual Core 1.2 GHz processor oslovia vela beznych ludi :D

    Pozrime sa na Apple reklamy uz od iPodu cez iPhone az po iPad. Ukazuju rozhranie, aplikacie, ake je vsetko jednoduche a rychle (a ono to tak NAOZAJ funguje). Ani zamak technickej hatmatilky, ktorej 99 % populacie vobec nerozumie.

    Ludi dnes nezaujima zelezo (to vyrobi kazdy cinan), ludia zaujima, ako nieco FUNGUJE v reale. A toto doteraz tito vyrobcovia nepochopili… Zachrlit tabulkovymi parametrami, pseudo funkciami ale realna pouzitelnost 0 bodov.

    0
    0
  16. Mam iPad iba preto, ze sa nic ine nedalo kupit. Lezie mi na nervy, ze nemozem prezerat flash !
    Dalsie zariadenie, ktore si kupim nebude mat ziadne obmedzenia a myslim ze to uz nebude jablko :)

    0
    0
  17. pro /paki/
    Já si zrovna koupil ipad kvůli absence flashne… pro mě osobně celoživotně otravná věc papající baterku…ale pro mě je hlavní přínos v CADu který je na ipadu luxus při prohlížení… u mě flash=reklama..nic jiného..a ten kdo má mac ví že sledovat různé streamy či videa jde pře mac jednoduššeji a hlavně mi to nehryž 2 hodky z 5ti baterky macu.

    0
    0
  18. Podľa mňa reklama len ukazuje, že z Apple sa stala sekta. Myslím že veľmi výstižné je aj “Ntra stretko” a pod. Ja napríklad mam produkty od Applu, a je mi v podstate jedno za čo si sadnem, alebo čo používam či je to win, alebo osx. Spoľahlivo idú obe a ani s vírusmi ani s iným bordelom nemám problém. Aj keď uznávam že drvivá väčšina ľudí s win problém má, ale tam by som problém videl inde.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.